Gay

Tembung homoseksual ditemokake ing Inggris ing saindhenging abad ing Prancis.

Ing basa Inggris, teges tembung The 1890s sing optimistis terus asring dikenal minangka Nineties Gay. Iki bener-bener wis diarani ora sadurunge abad 20th kang tembung diwiwiti dadi digunakke kanggo imply khusus "homoseksual", nanging wis tau dadi connotations seksual.

Tembung gayety sing adhedhasar tetep bebas saka konotasi Sensual lan kalebu, sadurunge, wis digunakake saka judhul lokasi rasa seneng; kayata instan WB Yeats nemoni kuliah Oscar Wilde ing Teater Gaiety ing Dublin.

Seksualisasi

Istilah kasebut uga wis wiwit ngalami hubungan karo Imoralitas kaya kuno minangka abad kaping 14, nanging wis entuk wong-wong mau saka abad kaping pitulas. Ing pungkasan abad kaping pitulas, uga kasebut nduweni makna tartamtu "ketagihan lan kesenengan", ekspansi saka makna utamane "rame" sing nuduhake "uninhibited by constraints moral". Wong wadon wis dadi wong wadon sing dadi wanita pelacur, lan uga properti brangelon. Panganggone homoseksual kanggo aku sing "homoseksual" yaiku pamindhahan dhewe kanggo prostitusi: bocah homoseksual mbuktekaken dadi bocah lanang utawa wong lanang sing ngabekti marang pelanggan lanang.

Uga ana sing Proved to Be a kucing sing homoseksual wong sing magang ing Hobo, panyedhiya kanggo keamanan lan tutelage lan biasane ngowahi jinis. Mupangat kanggo homoseksualitas uga minangka tambahan saka konotasi sexualized ing ukara sing "ria lan uninhibited", sing nunjukake kekarepan kanggo ngilangi adat istiadat seksual biasa utawa dipuji. Pemanfaatan kasebut, sing dicathet wiwit 1920s, saiki ana ing abad 20, nanging luwih kerep dipigunakaké kanggo nyaranake gaya urip heterosexually, '' saka istilah "Gay Lothario", utawa ing jeneng publikasi lan film The Gay Falcon (1941), sing nyatakake yen detektif wanita judhul asli yaiku "Gay".

Jane bisa uga diarani "homo", menehi saran yen dheweke wis diadili lan ora ana biaya, tanpa konsekwensi. kanggo dheweke ngurusi gaya urip kanthi akeh pacar (senadyan tambahan.

Malah Passage saka Miss Furr & Miss Skeene (19-22) saka Gertrude Stein bisa uga bisa dipigunakaké minangka istilah sing paling gampang dilacak kanggo konsultasi karo koneksi homoseksual. Contone:

Padha ... homo, padha sinau perkara-perkara cilik sing Matter ing dadi homo, ... padha cukup tetep homo.

-? Gertrude Stein, 1922

Istilah kasebut terus dikuwasani nggunakake kabeh makna sing "dominan", sing dibuktikeun kanthi jeneng The Gay Divorcee (1934), sawijining film musik babagan pasangan.

Bringing Up Baby (1938) yaiku film pisanan sing nggunakake istilah Gay ing referensi. Ing sawijining tontonan sing sandhangan karakter Cary Grant dikirim menyang tukang ngresiki, dheweke dipeksa supaya ora nganggep busana wulu wadon. Nalika karakter liyane inquires babagan jubah, dheweke responds, "Amarga aku mung tindak homo kabeh dumadakan!" Awit iki film utama ing wayahe, sawise nggunakake tembung iki kanggo refer menyang salib dressing (lan, kanthi extension, homoseksualitas) mesthi ora pati ngerti karo mayoritas penonton film, uga bisa diterjemahake kanthi tegas, "Aku mung mutusake kanggo nglakoni apa-apa."

Saliyane kasebut, ing First mention ketemu Back in 1950 kanggo tembung Gay minangka jeneng sing diterangake dhewe kanggo njaluk homoseksual teka saka Alfred A. Gross, sekretaris eksekutif menyang Yayasan George W. Henry, sing ngandika saka terbitan Juni 1950 saka publikasi SIR : "Aku durung nemokake homoseksual sing seneng. Wong duwe cara kanggo nggambarake diri minangka homo nanging istilah iki misnomer.

Ngowahi utamane gay

Ing abad pertengahan 20th, gay sing ditemtokake ing referensi kanggo gaya urip lan antonym kanthi langsung, sing nduweni konotonitas, keparenging, lan konvensional, wis entuk konotasi spesifik loro heteroseksualitas. Ing babagan homo, ana konotasi tambahan saka kamelikan lan showiness ing apparel ("pakaian homo") mimpin kanggo hubungan karo camp lan effeminacy. Asosiasi iki mbantu panyigaran ing ruang lingkup istilah iki nglibataké makna saiki sing saiki wis diwatesi ing sub budaya. Gay minangka istilah sing disengaja amarga watesan tambahan, kayata queer, dianggep ngojok-olok. Homoseksual ditemokake minangka medis, amarga orientasi seksual sing saiki disebut "homoseksualitas" yaiku nalika diagnosis penyakit mental ing Manual Diagnostik lan Statistik Mental Disorders (DSM).

Ing abad 20 abad Inggris, ing ngendi homoseksualitas lanang wis Ilegal sadurunge Tindakan Kesalahan Seksual 1967, kanggo ngenali babagan siji amarga homo dianggep nyerang lan uga tuduhan tindak pidana. Kajaba iku, ora ana tembung sing nggambarake maneka komponen saka homoseksualitas sing dianggep cocok kanggo masyarakat sing sopan. Mula, sawetara euphemism wis diwenehi tandha ing homoseksual sing dicedhaki. Conto kalebu "olah raga" wanita lan "seniman" lanang, kanthi stres kanthi sengaja ing tembung sifat sing ora bisa dianggep bener.

1960s nandhani yen transisi ing pinunjul sing utama Iki istilah homo saka sing "rame" menyang anyar "homoseksual". Ing film Drama Komedi Inggris, Light Up the Sky! (1960), disutradarai dening Lewis Gilbert, ing tantangan skuat lilin Angkatan Darat Britania ing saindhenging Perang Donya II, ing kana ana pemandangan ing gubug kirangan, ing ngendi kepribadian sing dimainake karo Benny Hill nyatake roti panggang sawise wayah sore. Dheweke wiwit, "Aku arep ngusulake ..." ing wektu iku kanca raket, sing ditindakake dening Sidney Taller, "Who to?" , nyaranake proposal perkawinan. Karakter Benny Hill nanggapi, "Ora kanggo sampeyan wiwit, sampeyan ora sandi jinis". Banjur dheweke nambah mock keraguan, "Oh, aku ora ngerti, sampeyan rada gay ing sepi."

Saka 1963, perasaan anyar babagan tembung iki diakoni kanthi bener Man-Hunting. Kajaba iku, Hubert Selby, Jr. ing novel 1964 Last Exit menyang Brooklyn, bakal nulis sing karakter "ngapusi kebanggaan minangka homoseksual kanthi ngresikake intelektual lan esthetis luwih dhuwur tinimbang wong-wong (utamane wanita) sing ora homo ..." Mengko conto makna dhisikan saka Tembung iki sing digunakake ing budaya populer kalebu tema tema 1966 Animated TV series The Flintstones, kang bakal nonton para pemirsa bakal "duwe wektu gay homo." Hermit 1966 Herman nyetel "Ora Susu Dina", sing dadi dadi Top Ten ing Inggris, kanthi Topeng Forty saka AS, kalebu lyric "Ora ana susu dina iki, ora sengaja; Perusahaan kuwi gay, kita bakal nguripake wengi dadi dina."

Ing wulan Juni 1967, judhul ing review Beatles 'Sgt. Album Peppy's Lonely Hearts Club Band ing koran harian Inggris ngumumake, "Grup rock animate harapan saka kemajuan ing pop-musik karo gay anyar LP". Nanging ing taun sing padha, The Kinks nyathet "David Watts". misale jek gegayutan karo anak sekolah, lagu kasebut uga dilakoni minangka lelucon asosiasi, sing disambungake ing "The Kinks: The Official Biography" karya Jon Savage, minangka akibat saka thong njuluki jeneng saka promotor homoseksual sing padha ditemoni agensi PBB duweni kebutuhan romantis kanggo komposer adhine adhine Ray Davies; lan kanthi mangkono jejak "dadi gay lan gratis" mbuktikake kanggo ora jelas apa sing ditudhuh ing titik kasebut, kanthi makna sing kapindho mung kanggo wong tuwane. Tyler Moore Show kalebu keturunane Mary Richards ing pinggirane ngisor, Phyllis, kanthi prasaja ngumumake yen Rahayu Virgin, ing umur 1970, isih "homoseksual lan enom."

Ana alesan sanget menawa pangertosan homoseksual bisa uga dianggep yen homo tegese "Good As You", nanging ora ana bukti kanggo: iki akronim sing digawe etimologi sing disenengi kanthi apik.

Homoseksualitas

  • Orientasi seksual, identitas, prilaku
  • Artikel utama: Orièntasi seksual, Identitas seksual, lan perilaku seksual manungsa

Asosiasi psikologis yank mendefinisikan Orientasi seksual minangka "pola emosional, romantis, utawa sensual sing langgeng tumrap wong lanang, wadon, utawa jinis kelamin 2," wiwit "ing wayah wayahe, saka daya tarik sing khas kanggo gender sing adoh karo daya tarik eksklusif kanggo persis bener jinis ". Orientasi seksual bisa uga "dienggo ing telung jinis: heteroseksual (nggunakake emosional, romantis, utawa seksual kanggo anggota jinis alternatif), homo / lesbian (duwe emosional, romantis, utawa seksual sing narik kawigaten karo gender dhewe ), lan nomer atom 83 seksual (nyedhaki tarik emosional, romantis, utawa sensual marang lanang lan wadon). "

Miturut Rosario, Schrimshaw, Hunter, Braun (2006), "évolusi identitas seksual feminin, homoseksual, utawa biseksual (LGB) minangka labyrinthine asosiasi lan kadhangkala nyusahake. golongan minoritas), paling ora LGB sing dianggep ora ana ing masyarakat liyane sing padha sinau identitas sing nguatake lan ndhukung kepribadenane. Nanging, wong LGB cenderung digedhekake ing komunitas sing ora ngerti yen ora seneng menyang laku seksual. "

Aktivis hak gay Jerman Peter Tatchell wis ndhukung Sing istilah homo mung ekspresi budaya sing nuduhake saiki sing saiki laku seksual antarane masyarakat tartamtu, lan ngakoni yen "Queer, homoseksual, homoseksual ... ing jangka panjang, identitas mung sedhela wae mung. Siji sore, kita ora bisa mbutuhake wong-wong mau. "

Yen wong ngalami masalah seksual karo pasangan sing padha karo jinis nanging ora identikake dhewe minangka homo, istilah kaya 'closeted', 'discreet', utawa 'bi-curious' bisa uga diterapake. Kosok baline, wong bisa dadi homo nalika ora duwe jinis karo pasangan sing padha karo jinis. pilihanipun ngemot karakteristik minangka gay sosial, dene milih dadi selir, utawa déné antisipasi jasmani utama homoseksual. Luwih, sensualis bisa uga diadegaké minangka "homoseksual", nanging wong liya bisa nganggep homo lan biseksual dadi eksklusif. Nanging, ora ana sing duwe interaksi ing masalah seksual utawa minangka homo, sing uga nduweni teges apodictic nanging ora ana daya tarik. umume tegese dening apodictic, utawa dikarepake fascination sanadyan ora kegiatan.

Istilah kasebut

Sawetara nolak gayane Ekspresi minangka label identitas asosiasi minangka asil saka Dheweke nemokake kahanan suara klinis; Nanging wong-wong iku percaya banget banget sing ditindakake tumindak fisik tinimbang romance utawa atraksi, utawa uga kaya jaman iki yen laku seksual dianggep minangka gangguan psikologis. Misale, istilah homoseksual ditolak dening sawetara minangka label identitas amarga padha mangerteni konotasi budaya dadi ora dikarepake utawa amarga saka konotasi negatif saka tembung slang.

Manéka modhèl, kaya urutan sing digandhèngaké déning Associated Press, kekirangan homoseksual:

Gay: rak biasa nggambarake wong lanang lan wanita sing ditarik karo Sex sing setara, senadyan lesbian iku istilah kanggo bocah-bocah wadon. paling populer ing ndhuwur Homoseksual tanpa referensi utawa konteks kanggo aktivitas seksual.

Ana Wong Sing nyangkal sing label kanggo motif liyane Saka kasihan utawa connotations ora dikarepake. Penulis Alan Bennett lan superstar Vogue André Leon Talley mirip karo sawetara wong liya saka cara lan uga wong lanang dewasa sing mbukak lan metu kesenian sing nolak dadi homoseksual bermerek, ngaku mbatesi lan nyelehake.

Gay Local Community. Lingkungan LGBT

Wiwit ing 1980s agêng ing Amerika Serikat, Kampanye sing nyenengake wis dumadi, ing sajrone sing banjur mung dikenal minangka tetanggan homoseksual, kanggo nggawa definisi homoseksual menyang identifikasi perusahaan-perusahaan homoseksual sing catered dadi loro wadon lan lanang homoseksual, lan uga nggunakake kosa kata sing bener saka homoseksual lan homoseksual, utawa malah lesbian / gay nalika ngandhani bab wilayah kasebut. Asosiasi kayata National Gay Task Force dadi National Gay and Lesbian Task Force. Iku penting L asal, nyebabake L sawise G tumindak minangka tandha ngisor lanang dominasi liwat bocah-bocah wadon, sanadyan Ladies kaya nggunakake cah wadon sing homoseksual. Saka sepuluh taun kepungkur iki wis ditemokake rapet karo sawetara gaya gabungan sing padha kanggo ngemot bab kaya kosakata utamane sing ngandhakake yen tambahan transgender, biseksual, interseks, lan uga wong lanang lan wanita liyane, minangka argumentasi intra-komunitas babagan seksual seksual rampung bagean saka persis gerakan hak hak manungsa. Perusahaan berita wis ngidinake versi kanthi pemanfaatan, sakteruse rasa lan conto saka asosiasi kasebut, minangka diwakili ing rilis lan komunikasi media.

Deskriptor

"R Place" Gay Bar ing Seattle, Washington, Amerika Serikat.

Homoseksual Ekspresi uga bisa digunaake kanggo ngandharake perkara sing ana hubungane karo lanang, utawa entitas sing minangka bagian saka kabudayan sing kasebut. Miturut conto, definisi "homo bar" nuduhake yen bar sing bisa nyedhiyakake akeh dadi mitra homo, utawa bisa uga minangka bagean saka peradaban wong gay.

Kanthi nggambarake item, kaya obyek busana, Nuduhake banget flamboyan, asring. Pemanfaatan iki wis cepet ngrampungake lembaga kasebut, nanging wis bisa dianggep minangka sabab.

Nggunakke tembung

Tembung homoseksual dipigunakaké mung minangka tembung sifat Tembung sing terus dienggo kanggo jeneng tembung iki yaiku "wong homoseksual" amarga 1970, akeh asring ing jamak menyang kategori sing ora ditetepake, kaya "kaum gay sing nentang kebijakan kasebut. "Panganggone cukup khas saka irah-irahan asosiasi kalebu Orang Tua, Keluarga lan Kanca Lesbian lan Gay (PFLAG) lan uga Anak-Anak Lesbian lan Gay Di Mana-mana (COLAGE). Sampeyan bisa digunakake kanggo referensi wong, kaya ing" gay "utawa malah" ana loro gay sing ana uga, "nanging bisa uga dianggep ora sopan, nanging uga migunani kanggo asil saka pribadine Little Britain Dafydd Thomas.

Panggunaan pejoratif umum

Nalika dikombinasikake kanthi sikap kasar (contone, "sing dadi Gay"), tembung homoseksual iku pejoratif. Panggunaan dhewe ing kalangan wong diwasa luwih akeh tinimbang durasi sakabèhé, nanging tetep kanthi teges. tembung kasebut entuk persepsi dening institusi kanthi sakabehe pinunjul, ing 1970 s. Miwiti ing 1980s, lan utamané ing sangalas sangalas wolung puluhan, panggunaan kaya kaya ngina dadi umum.

Iki nggunakake tembung iki dipuji. Malah judhul 2006 BBC saka Dewan Gubernur ing Nggunakake iki ngandika ing Kahanan iki dening Chris Moyle ing acara Radio dhewe, "Aku ora pengin sing siji, iku homo," menehi saran "ati-ati kanggo nggunakake" kanggo maksud kasebut tartamtu:

"Tembung 'homoseksual', sajrone digunakake kanggo tegese 'homo' utawa 'rame', asring saiki digunakake kanggo tegese 'helpless' utawa 'rap'. Iki minangka panggunaan saiki sing nyebar ing tembung ing antarane wong enom. Tembung "homoseksual" ... ora perlu nyerang ... utawa homophobic ... Nanging para gubernur ngandika manawa Moyle mung nggunakake perkembangan basa Inggris ... panitia ... "nyaman kanthi ngrungokake ukara sing ana ing kahanan kasebut "Para gubernur percaya yen ing njeroning nada muni minangka 'homoseksual', DJ ngandhakake yen dheweke nganggep dheweke was'crap, tinimbang 'homo'.

BBC Board of Governors

Anak-anak, Kevin Brennan, sing nyatakake yen "panggunaan informal wicara homophobic dening DJ Streaming Utama" yaiku:

"Jauh Too kerep dianggep minangka jijik banter ing Place of the Insult Ngaruhi iku pancene nggantosi ... Kanggo diskon iki tantangan tansah collude ing iku. Mata wuta ing jeneng biasa-nelpon, muncul persis cara liyane minangka iku gampang pilihan ", Homophobia diluncurake ing Inggris ing slogan" homophobia ", diputer ing makna ganda saka tembung" homoseksual "ing budaya pemuda, lan uga pemahaman populer yen homophobia vokal umum ing kalangan homoseksual sing ditutup. Kekerasan, peneliti University of Michigan Michael Woodford, Alex Kulick lan Perry Silverschanz, bebarengan karo Profesor Universitas Appalachian Michael L. Howell, nyatakake yen nggunakake pejorative saka tembung "homoseksual" minangka agresi mikro.

Konsep "identitas homoseksual" lan panggunaan Conto istilah "rong jiwa" ora bisa ditukar karo "LGBT Native American" utawa "homo gay" etimologis sing asalé saka schwül (panas, lembab), uga éntuk makna pejoratif ing pamrih budaya.ew, nggunakake pejoratif dadi umum ing sawetara dhaerah ing donya. Ing antarane pamicara sing luwih enom, tembung kasebut nduweni teges saka derision (umpamane sampurna karo sampah utawa bodho) kanggo ejekan utawa pitenah (umpamane, padha kanggo wong sing ora sopan, unmane, utawa pincang). Kanggo nggunakake iki, tembung kasebut arang tegese "homo", amarga digunakake, minangka conto, kanggo takon karo bab sing ora inanimate utawa gagasan abstrak sing ora setuju. Sarjana sing dikritik lan diduweni.

Sosiologi Anti Gay bebarengan karo retorika kabeh topik, Catch-phrases, lan slogan-slogan sing digunakake kanggo alternatif utawa homoseksual Orièntasi seksual uga kanggo demean lesbian, homoseksual, bi seksual, lan Transgender (LGBT) individu) Iku beda-beda saka pejorative lan demeaning kanggo Wong-wong kasebut kanthi motif spiritual. Sawetara nggambarake alamat sing sengit.

Retorika diwiwiti kanthi dhasar pamaréntahan ing Heteroseksisme, uga mesthi dipindhahaké déning homophobia, biphobia, lan transfobia.

Isu-isu ora mung tembung-tembung sing bisa diterangake. Wong-wong mau nerangake anggone ora setuju sing digunakake kanggo mbagi perlawanan marang hak-hak hukum LGBT utawa menyang persetujuan para pria lan wanita LGBT.

Sejatine argumentasi lan teori sing bertentangan karo Dhesekan seksual lan Senadyan nilai-nilai saka beda-beda ora beda karo kabudayan kanggo peradaban, Praktik sing katon ing wektu. Kesrawatiran karo penyalahgunaan anak bisa uga mung dilema.

Retorika bisa teka ing sangisore nyedhiyakake Homoseksualitas menyang nilai asli, utawa homoseksualitas bisa bener mung Kuda Trojan, utawa "ngrusak kulawargané" lan manungsa.

Demonstrasi lengkap tentang perspektif yang anti-homoseksual Diawali ing Amerika Serikat sajrone wektu kasebut (1964) bisa dumunung ing rekor pemerintah Florida, Homoseksualitas lan Kewarganegaraan ing Florida.

Watch Homoseksualitas lan Psych

Sanajan institusi kedokteran ngandhut kandhungan seksual, homoseksualitas dibusak ing 1974 amarga penyakit mental ing Manual Diagnostik lan Statistik Penyakit Mental (DSM) amarga ora didhukung kanthi bukti klinis sing kuat uga ora ketemu karo persyaratan kanggo emosional penyakit.

Ana kontroversi ing pilihan. Nanging, adhedhasar rebuttal sing béda karo debat iki, sing ditahan, lan liya-liyané, The American Society for Defence of Tradition, Family and Property, sampeyan bisa nemokake sawetara tingkah laku sing dipamerake dening akeh critters sing pracaya supernatural ing manungsa, kayata kayata cannibalism.The counterargument kanggo njaluk minangka kasunyatan iku confuses "unnatural" nggunakake "salah", iki mung bali maneh saka argument sing homoseksualitas salah (kayata cannibalism), mbok menawa supranatural.Ukuran iki rada rumit karo alam polysemous saka kahanan sing "alam" lan uga "ora wajar" sing bisa digunakake ing akeh cara sing bener.

Protest non homoseksualitas ing San Fransisco

A akeh denominasi kabeh Abraham bebarengan karo liyane. Akeh Kristen sajrone akeh fundamentalis Kristen (contone, 'Pat Robertson lan Jerry Falwell) nyritakake teks-teks Kitab Suci sing nudhuhake jinis seks sing padha kaya mangkono. Wong lanang lan jemaah iki ngira yen tumindak sing sensual minangka laku seksual lisan lan dubur (bebarengan karo laku jina sing meh sawetara) iku jinis seksual sing kudu dipandu. Rantai iki asring diajak metu saka panganiaya lan sengit.

Aku kudu negesake manawa Keprigelan kita kanggo nemokake dosa woh digabungake karo Kristus kaya simpati sing ora ono utawa ora bisa disalahake. We nyuwun yen Conto Gusti, sing ngejahi dosa Dipuja wong dosa. Kita kudu nggoleki kanthi relaksasi lan loman kanggo Iki sing dipengaruhi, ngladeni syarat lan ngewangi Isu-isine.

Sawetara pasamuwan nolak Pangertosan homoseksualitas Watch lan Orientasi homoseksual kaya gadhah sawetara bab lan liya-liyane babagan perilaku sing bisa nemu saben wektu sedhela. Ana macem-macem slogan kontroversial lan inflamasi, umpamane sawetara sing dicathet ing bagean sing bakal teka, digunakake dening jamaah lan manungsa, khususe Fred Phelps, panyipta situs godhatesfags.com bebarengan karo gereja Boro Baptist Barat. Kongregasi liyane, kayata Gereja Metropolitan Komunitas, bener percaya yen tumindak seksual iku dosa lan biasane konfirmasi.

Homoseksualitas uga dianggep dosa ing Islam. Ing sawetara negara Wétan Tengah, fungsi homoseksualitas bisa ditudhuhake. Negara siji sing ngakoni hubungan jinis padha ing Timur Tengah yaiku Israel, nanging homoseksualitas sah ing sawetara bangsa. Saliyane Israel, aktivitas seks padha sah saka tlatah Palestina (Tlatah Barat) minangka 1951. Homoseksualitas sing nglibatake wadon diwenehi wewenang ing negara Islam luwih akeh tinimbang homoseksual sing nglibatake wong lanang diwasa.

Jerry Falwell nyalahake homoseksual (ing antarane akeh) amarga nyebabake serangan teroris ing New York lan Washington, DC ing September 1 1, 2001, kanthi ngusir agresi fundamentalis Islam. Kanggo acara program televisi Kristen, The 700 Club, Falwell ngajokake pengumuman sabanjure (kang banjur njaluk apologise): ''

"Aku pancene Percaya yen pagans lan aborsi lan feminis lan gay lan lesbian sing aktif nyoba nggawe gaya urip alternatif - ACLU, Wong Kanggo Way Amérika, kabeh wong sing wis nyoba ngeculari Amerika- - Aku nggawa driji ing pasuryan lan ngomong, "Sampeyan mbantu iki kelakon"

Sawetara Buddhis uga ngukum. Miturut Way Example, ing 1997, Dalai Lama 14 Tenzin Gyatso nyatakake, "Saka pandang Buddha, pria-wanita-wanita lan wanita-wanita-wanita uga dianggep salah laku seksual."

Sawetara Buddhis uga ngukum. Miturut conto:

Amarga masalah saringan 1 sing kerep disebabake, motto "AIDS Kills Fags Dead", sawijining parodi motto iklan iki "Raid: Kills Bugs Dead", baris sing digunakake ing iklan video menyang insektisida SC Johnson.

Motto iki katon ing saindhenging dekade pertama AIDS saka Amerika Serikat, ing wayahe kelainan kasebut wis meh mateni lan didiagnosis karo homoseksual. Motto kasebut cepet-cepet anggone nyanyi, truism, utawa soko sing disebut graffiti. Iki kacathet motto sing pisanan muncul ing wong saka awal sangalas sangalas wolung puluhan, nalika Sebastian Bach, penyanyi utama sadurunge klompok iki metalik Metallic Skid Row, ngagemake ing klambi dilemparake menyang dheweke karo penonton. Versi sing bener yaiku "AIDS cures fags. "

Sawetara kompetisi wis nggunakake istilah homoseksualitas. Iki wis, minangka conto, ditemokake ing panguburan Matthew Sheppard, uga minangka korban kekerasan, sanajan Fred Phelps lan para pengikuté numpes.

Minangka Ditulis dening Organisasi Kesehatan Dunia, bocah-bocah wadon ngemot 50 persen wong sing nangani HIV.

Persentase kasus HIV sing bisa ditemokake saka hubungan Outcome iki gumantung gumantung saka karakter. Mbalik maneh ing Rusia, salah sijine kasus HIV ing 2006 sing nyatane gaya transmisi wis dimangerteni, kira-kira separo dadi akibat saka seks heteroseksual, sing rasio wis meningkat. Persentase kasus 60 meh diakibatake kanggo aktivitas seksual ing kalangan pria. Ing Karibia, diprakirakaké kira-kira 40 persen kasus HIV minangka asil pungkasan saka kegiatan seksual ing antarané lanang. Babagan 53 persen infèksi HIV ing Amerika Serikat, ing 2005, rampung. Persentase paling gedhé penyakit HIV ing Kanada, ing 2002, wis disumbang dening hubungan seksual ing antara lanang, ing ngendi ing Eropah Kulon sing persentase wis dianggep miturut jinis.

Sawetara ngetung kaya Lady Boy, snare, lan She-male Capitalize sing trans trans wong lanang diwasa. Panyangka saka wong sing khas kanggo jinis sing ora cocog karo individualitas seksual sing wis dipungkiri babagan cara nuwuhake kebutuhan individu minangka lelucon. Kanggo Instance, minangka jawaban kanggo sawetara pangembangan Ngembang kanggo pernyataan anti-diskriminasi babagan toilet umum, Mantan Gubernur Arkansas Mike Huckabee dikirim pesen iki menyang sawetara Konvensi Penyiaran Agama Nasional sajrone penawaran 20-16 kanggo kepresidenan: ''

We are in town after town viewing ordinances state that Your own kid, when she moves to to toilet mungkin mungkin ora gelo, jadi Yen seseorang disambut ana dheweke Lan uga sampeyan uga ora bisa gelo Nalika bisa salah wong ngrasa. Aku kudu aku disaranake dening wong sing yen aku wis bisa uga felt minangka wadon minangka teka Wektu kanggo njupuk udan ing PE. Aku cukup yakin yen aku bisa nemokake wadon dhewe.

Huckabee Goes kanggo nyebutake "yen ana salah sawijine salah babagan meksa tandhingake bali dening pemimpin LGBT, kayata Rebecca Isaacs, uga manajer saka Federasi Kesetaraan, sing nyatakake ing surat menyang The Huffington Post:" Saben uwong kudu nggunakake restroom lan kabeh wong kepingin babagan safety lan privasi. Komentar Mr. Huckabee minangka kontribusi marang iklim sing, sanajan ana pangaji anyar, wong transgender terus ngadhepi tingkat diskriminasi lan kekerasan sing luar biasa.

Ana topik anti-transgender. Roffee lan Waling didegaké ing saindhenging jaringan LGBTIQ, isih ana kebingungan manèh babagan apa sing bisa ditemtokake dening para pria lan wanita, lan uga mbandhingaké karo individu tambahan. Kebingungan iki nyumbang kanggo kaputusan lan anggapan yen saiki kita duwe perilaku transpiring ing wilayah lan anxieties.

Bullying lan Gay-bashing penyalahgunaan fisik utawa lathi Bertentangan karo wong sing ditemokake karo agresor kanggo homoseksual, homoseksual, transgender, biseksual, kayata pria sing heteroseksual.

Malah, "bisa uga ana episode tartamtu, nanging uga salah sawijining sing bisa dienggo kanthi cara expletives, slurs, intimidation, lan kekerasan nyata utawa kaancam punah, kalebu sawetara slogan biasa lan bisa uga ana.

Gay nyakup tumindak sing disengaja lan ora ditimbulake marang wong sing nandhang lara, aktivitas sing ditiru dening akeh individu marang wong liya, bebarengan karo ora seimbang kekuatan sing psikologis utawa fisik. Sarat kaya bullying, bullying lesbian, lan uga bashing queer uga shaped.

Gay-bashing wis kedadeyan dekade saiki lan Nggarap dina iki. Homophobia ing Amerika Serikat iki serius banget ing 1940s pungkasan lan 1950s awal, nalika akeh homoseksual sing dipeksa saka panguwasa federal kanthi persiapan papan saka Presiden Harry S. Truman lan Dwight D. Eisenhower.

The Lavender Scare Aided fan ing fires saka Scare Merah iki. Wacana umum, homoseksual lan komunis wis diklumpukake. Loro-lorone kelas dianggep minangka sub budaya sing disembunyikan dening ikatan pengabdian, ilmu pengetahuan lan prinsip-prinsip budaya, lan situs rapat. Loro-lorone kelas kasebut dianggep minangka posisi dhewe sing ngganggu utawa nuju kelangan. Lan saben kelas padha pracaya marang godhong lan laku jina. Kathah individu pracaya kelas 2 makarya kanggé sabotase polisi.

Dheweke uga ngalahake lan ora nindakake iki, sanajan dheweke sekutu, mimpin serangan marang komunis ing pemerintah nyatakake homoseksual ing panguwasa federal. Nggunakake desas desus sing dikumpulake dening Drew Pearson, sawijining penulis Nevada nyatakake McCarthy lan pimpinan deweke, Roy Cohn, nyithak homoseksual. Ora ana maneh biographi McCarthy sing bisa nggawe kemungkinan.

Queer bullying

Eagle Canada mranata kuesioner sing luwih gedhe tinimbang murid SMP ing 3700 ing Kanada antara Desember 2007 lan Juni 2009. Rekaman concluding ing jajak pendapat iki, "Saben Kelas ing Saben Sekolah", dikirim ing 2011, nemokake yen siswa 70 melu ngewasi "sing dadi gay" saben dinten ing fakultas, uga 48 persen saka responden nemokake "fagot", "lezbo" lan "dyke" saben dintenipun 58 minangka babagan 1400 saking murid-murid 2400 babagan pamanggih EGALE ingkang dipunpundhut, salajengipun, EGALE ngandharaken bilih murid-murid kuliah mbok bilih mboten dipengaruhi biphobia dening homophobia utawi transphobia pungkasanipun ngertos babagan punika. ing subyek interupsi karep kanggo rasa seneng sosial sing nyebabake sing mbok menawa ora langsung ngalami kecemasan sosial (ing skenario iki, bullying) tansah ngilangi impact dhewe lan mulane bisa uga ora satisfactorily njawab syarat-syarat wong sing ngalami kakehan sosial.

EGALE, Bebarengan karo sinau sadurunge wis nemokake pendidik lan pamrentah Fakultas bisa uga bisa dibebasake saka queer.

Graffiti sing dumunung ing dhasar tanah lan kuliah, lan uga "permanen relatif" dhewe, isih ana liyane bullying bullying.

Sawetara peneliti ora nyangkut kanak-kanak Minangka bisa uga rentan kanggo efek dhewe Spiritualitas ing meh wae riset babagan queer bullying.

Analisis kaji saka Tujuh Puluh Luwih sangang puluh lima marang bocah-bocah Ing sawetara sekolah ing London, Inggris, ing antarane 1998 lan 1999 nunjukake yen para ekonom sing nggunakake tembung "homo" kanggo menehi tegese bocah kasebut kanthi cara sing baku, tegese ukara wiwit "mung lelucon", "mung" lan kurang ngumumake orientasi seksual sing ditampa. Sociologist Amerika Michael Kimmel lan uga ahli psikologi Amerika Gregory Herek nyusun manawa wong lanang ngelingake kesadaran kasebut marang maskulinitas kasebut lan bisa uga bener-bener mung penolakan wanita iki kanthi denigrating dhasar lan wanita gay. Bangunan babagan pikirane mbedakake dhewe sawetara peneliti nyatake yen nginfèksi pambiwara iki feminin bisa dadi misogyny. Masalah kasebut dianalisis ing 2007, nalika sociologist Amerika CJ Pascoe nerangake yen dheweke nemtokake yen "wacana fag" ing sekolah menengah Amerika ing publikasi, Dude, Sampeyan Fag.

Pemuda homoseksual lan lesbian luwih cenderung ngrekam bullying. Ing 1 review nandhang ora dikarepake lan luwih akeh dibandhingake.

Alasan Kanggo ngganggu bullying

Pemuda homoseksual lan biseksual bisa nyebabake akut-akut sing melankolis lan kuatir amarga padha munggah. Bener, 71.4percent saka warga LGBT manggih Penyakit Penyakit (MDD). Kanggo wong LGBT, MDD bisa Asil saka salah sawijine wong-wong mau Sawise: tekanan kanggo beradaptasi, harga diri, stres minoritas Penolakan keluarga, kekerasan, pembangunan kemitraan, lan parenting. Tension and Self-esteem move together. Sawise wong LGBT dipangandikakake kanthi becik kanggo seneng-seneng karo apa sing dipirsani, iku ngetokake angka ing rejeki. Nalika ujar kasebut digawe dening wong-wong apa sing padha katon Adore, lan liya-liyane,. wiwit nggawe wong pancen ora yakin. Iki nggawe wong aran kaya Yen Wong ora apik sing ing kono wis. "Teka-metu" Apa pancene pranata sing dipigunakaké kanggo njlentrehake yen wong LGBT mbantu dipahami wong-wong iku pancen wis Gay, homoseksual, lan liya-liyane. Sing metu ing njaba biasane Person sing aktif karo tetangga LGBT. tansah confide ing tuwane dhewe Yen padha nemoni larangan rumah tangga mengko Menawa njaba wong kabeh mechanically aran unwelcome lan unloved. Padha bisa diselehake dening iki Kanggo spontan mudhun saka melankolis. Sambungan lan nggawe parenting wis kasebut kanthi teliti, kayata wong tuwane nggabungake Bareng karo tambahan penting sing ana ing papan sing mandheg, khusus nalika kedadeyan saka lingkungan LGBT. Akhir-akhir iki, ing Maret 20-16, dadi sah kanggo wong tuwa LGBT kanggo ngrampungake kabeh sèket negara. Ora nduweni kemampuan kanggo nggabungake bocah enom sing luwih spesifik bisa nyebabake melankolis, nanging yen dheweke wis ora nate nangkep hak, dheweke bisa nyebabake gangguan. Kekuwatan minoritas tenan Ora dadi sing paling gedhe saka Facets, nanging, ora bakal nggawe sapa wae luwih becik. Tekanan minoritas diterangake minangka stres sing ditindakake dening warga LGBT amarga identifikasi kasebut. Kekerasan bisa nyepetake saben wong menyang kondisi sing bisa ditindakake dening Kekerasan minangka salah sawijining penyalahgunaan, penyalahgunaan emosional, utawa penyalahgunaan. Individu Bisa diganggu menyang tingkat sing melankolis dadi akeh lan uga ora maneh Ngalami sawetara nikmate. Variabel iki uga nggawe lan kabeh kerja sama Tough kanggo nyegah MDD.

Ramifications of bullying bully

Pangrungu bullying bisa ngasilake sawetara wong sing nandhang lara aran mbebayani lan ora seneng ing kabeh donya. Bullying bisa nyebabake referensi siswa marang fakultas. Sawetara wong sing nandhang lara bisa bener-bener bali menyang rasa lumpuh lan narik socially minangka mekanisme dealing. Korban bullying sing liyane bisa mulai ngukur efek mbaka setan. Queer utawa siswa bisa nyoba ngliwati heteroseksual supaya bisa mungkasi bullying. Lulus mbebasake murid kanthi dhukungan, lan mbebasake pitakonan utawa bocah, calon sekutu. Agen-agen sing diwasa ing Bangsa-Bangsa PBB nyoba uga bisa ngrasa ramuan sing nuduhake emosi lan nuduhake emosi, kanthi nyoba iki. Queer lan penelaah pemuda yang memiliki penyakit hati memiliki prevalensi penyalahgunaan kimia dan infeksi STI dan HIV, yang mungkin terus berlangsung sampai jatuh tempo. Tindak tutur eling uga bisa ditemokake minangka manifestasi saka apa sing diucapake dening telpon Ilan Meyer sing nyebabake stres minoritas, sing bisa nimbulake sekutu etnis-minoritas sing sesambungan seksual sing perlu ana ing sajrone budaya sing luwih gedhe.

Tartamtu lan Ngatasi transilaku fobik lan diskriminatif ing setelan tutorial

Kekerasan homophobic lan trans phobic ing setelan bisa diklasifikasikake minangka nyata lan implisit. nyebarake panganiaya diskriminasi lan transfobik sing kasusun saka tumindak kasar sing mbangun subjek aran diremehake, ngrusak, ora kuwat utawa diintimidasi. karyawan lan kanca-kanca ora sengaja ngintervensi yen nyimak episode kasebut. Iki nyebabake normalisasi tumindak kasebut sing diakoni minangka langkah saben dina utawa sawetara teknik kanggo ngilangi konflik antarane murid sekolah. kekerasan diskriminasi lan transfobik kanthi kabeh kekerasan berbasis jasmani ing sekolah - disalahake amarga subjek 'khawatir retribution, dikombinasikake karo jangkoan sing ora cukup utawa ora ana, support lan sistem ganti rugi. Tanpa anané kawicaksanan, perlindungan utawa remedi sing efektif nyumbang marang regenerasi ing ngendi wae kedadean dadi luwih tradisional.

Disebut 'kekerasan simbolik' utawa 'lembaga' kekerasan, luwih subtler tinimbang kekerasan. Iku dumadi saka perwakilan utawa sikap sing umum sing aran mbebayani utawa ora alami kanggo komunitas varsity, nanging sing ngaktifake utawa nyurung preconception lan trans fobia, uga nglindhungi stereotype mbebayani. Conto kekerasan diskriminasi lan trans fobik sing tersirat kalebu:

  • Adhedhasar orientasi seksual utawa identitas jender / contone, ilmu kanggo siswa lanang heteroseksual lan drama kanggo siswa lanang gay).
  • Nduwe agensi utawa pangaruh sing luwih gedhe (contone, karo panemu saka siswa LGBTI dianggep minangka marginal lan ora penting).
  • Nguatake stereotype sing digandhengake karo orientasi seksual utawa identitas gender / ekspresi ing materi program utawa kepelatihan guru, kayata liwat gambar lan wacana (contone, sing ngobrol karo aktivitas seks minangka 'normal').

Statistik lan conto

Sinau studi 1998 sajrone studi sing dilakoni dening Asosiasi para akademisi lan Dosen, sawijining persatuan para profesional Inggris, tembung "homo" bisa dilaporake minangka gaya utama penyalahgunaan sing dideteksi dening para akademisi saben dinten.

Babagan prasaja sekedhik saka mahasiswa homo lan lesbian ing perguruan tinggi Britania wis nandhang saka homo bullying ing 2007, kanthi langkah sing ditindakake dening Unit Pendidikan fakultas kanggo aktivis LGB Stonewall. paling sing wis hangdog wis serangan verbal veteran, patang puluh siji% wis fisik nyerang, lan pitulas% wis nampa ancaman mati. Saliyané iku, dheweké uga nyatakaké menawa akèh-akèhé akademisi gagal njawab basa-basa diskriminatif sing dienggo sacara nyata ing kamar, lan mung rong puluh kalima perguruan tinggi marang murid-murid sing ngandhut prilaku sing salah, nuduhake " bullying sing disedhiyakake dening murid-murid lan, mbebayani, staf kuliah ", karo sembarang studi sing dilakoni dening amal padha ing 2012 ngumumake yen sekelas saka akademisi wis ora duwe pembinaan ing babar pisan saka bullying diskriminasi.

Tingkat bunuh diri luwih dhuwur ing kalangan wong LGBT. Miturut studi sing padha karo Unit Pendidikan fakultas LGB Stonewall fakultas, sawijining survey internet sing bisa dilaporake ana pitung puluh siji% peserta lembaga PBB sing dikenal kanthi jeneng LGBTQ, lan 50% peserta lanang minangka lembaga PBB dikenal minangka LGBTQ wis akeh mikirake bunuh diri. Ing 1985, F. Paris diitung menawa bunuh diri dening pemuda homo bisa nganti nganti telung puluh% kabeh kasus bunuh diri ing negara Amerika Utara. Iki nyebabake bunuh diri dadi penyebab utama kaping telu kanggo pati antarane generasi muda sing umur 10 - 24, bisa dilaporake dening agensi pemerintah.

kasus

(Podlesny) marang perwira-perwira ing sekolah menengah umum ing Ashland, Wisconsin amarga ora gelem ngintervensi "anti-penuaan fisik fisik lan lisan saka kanca-kanca" Gayus marang dheweke sing wis tundhuk lan wis ngasilake rawat inap.

Matthew Sheppard gelar sarjana yank ing universitas Amerika Serikat ing Universitas Amerika Serikat saben wong tiwas lan mati ing Laramie, negara Amerika ing kalender Gregorian bulan 1998, diduga amarga orientasi seksual. Sawijining patiné bakal mateni kristalisasi marang undang-undang anti-bullying kaya Matthew Sheppard lan James Byrd, Jr. Hate Crimes hindrance Act.

Derek Henkle, mahasiswa fakultas sing dhuwur banget, ora ana sing kudu ditindakake dening perwira sekolah nalika ditindakake kaping pirang-pirang dening kanca-kancane ing Reno, Nevada. Kasus marang distrik varsity lan sawetara direktur liyane nyebabake pemukiman 2002 ing ngendi distrik kasebut setuju kanggo nggawe serangkaian kebijakan kanggo njaga para siswa homo lan lesbian lan kanggo mbayar Henkel $ 451,000.

Damilola Taylor diserang dening sekelompok pemuda ing 24 November, 2000 ing Peckham, London Kidul; dheweké krasa tiwas pati nalika tatu kanthi botol pecah ing paha, sing nyebabake femoral arteria kasebut. Wartawan BBC, Telegraph, Guardian lan koran freelance bisa dilaporake nalika ing minggu antarane kedadeyan ing Britania Raya saka Republik Federal Nigeria lan mulane serangan dheweke wis ditangkep lan ditantang, kayata komentar diskriminatif dening bocah-bocah lanang ing fakultas nya. "Peserta ngomong yen dheweke wis homoseksual." Panjenenganipun "mboten mangertos kenapa piyambakipun dados hangdog ing sekolah, utawi napa anak-anak ingkang sanesipun ngucapaken 'gay' - yen tembung kasebut tegesipun boten wonten ing bab punapa wae. ngandika, "Para bocah lanang wis ngrampungake sumpah ing dheweke ngandhakake akeh tembung-tembung sing nggegirisi, lan dheweke uga nganggep jeneng-jenenge. Ibune wis ngomong babagan bullying iki, ananging akademisi kasebut ora nyatakake kanthi serius." dheweke pungkasan ana. Siji sasi sawise paten, bapakne padha, "aku ngobrol karo dheweke lan dheweke nangis dheweké hangdog lan konjointly disebut jeneng. Dheweke wis diarani 'gay'. "Ing politisi anyar 2 taun salajengipun, sapungkuré durung nate kapercayan marang tindak pidana, Peter Tat neraka, gay hom papat, ngendika," Ing dina-kana ngasilake pembunuhan ing sisih kidul London ing Nov 2000, dheweké tundhuk marang penyalahgunaan lan serangan diskriminasi ganas, lan nerangake kepiye panguwasa wis nguciwakake sadurunge lan sawise dheweke mati.

Ing 2009, Carl Joseph Walker Hoover, anak perusahaan sing umuré umuré 11 ing Springfield, Massachusetts, nggantung kanthi gelar ikatan listrik. Ibuné, kanca-kancané, ing liliné wis hangdog lan disebut minangka "homoseksual" ing rutinitas.

Ing 2010, homoseksual saka Kamerun diwenehake suaka ing uk sapisan jangkoan dheweke wis diserang dening gelar sarjana duka ing Kamerun sawise dheweke weruh dheweke ngubengi pasangan lanang. Menteri Komunikasi Kamerun, Issa Tchiroma, mbantah tuduhan penganiayaan jindik.

Tyler Clementi bunuh diri ing rong puluh loro, 2010, nalika kanca ing Universitas Rutgers ing QT ngrekam seksual karo wong liya.

Sawijining wong sing umuré umur 32 taun, Skotlandia dadi hangdog lan ditindhes dening pimpinan, sawijining kutha, sadurungé ditinggal. Banjur dheweke ngasorake perusahaan lan menangake penghargaan #120,000.

Ing wulan kalender Gregorian, 14 taun, 2011, bocah cilik Kanada Jamie Hubley, putra anggota dewan kota Ottawa Allan Hubley, bunuh diri sabanjure dipomongake sasi suwine babagan bullying anti-gay dheweke ngadhepi ing kelas. Ing bullying wis diwiwiti ing awal pitung Gred, karo mahasiswa ing bus Jamie nggawe nyoba kanggo baterei ing tutuk minangka asil saka dheweke paling disenengi Ès olahraga skate liwat hockey.

Phillip Parker, mahasiswa homo cilik ing taun 14 ing Gordonsville, Tennessee, ditemokake mati ing rong puluh Januari, 2012. Dheweke nglalu amarga homo bullying. Bapakne, agensi Perserikatan Bangsa-Bangsa sing uga dijenengi Phillip, nyatakake yen "Iki bapakku dhewe. Aku bener seneng karo dheweke. Aku ora nyawang dheweke. Panjenenganipun ngirim ora kudu ngilangi awake dhewe nganti pungkasane ditinggal ing urip "ing awak ana layang, sing ditulis:" Mangga ngaktifake Pine Tree State menyang ibu ".

Kenneth Weishuhn, salah sawijine mahasiswa saka South O'Brien sekolah menengah ing Iowa, digantung kanthi cepet nalika ana bullying, cyber bullying lan ancaman mati ing 2012 ing garasi kulawargane. Bunuh diri dheweke wis digabung karo negara lan akeh pitakon.

Jading Bell, bocah cilik ing La Grande, Oregon, mbanting. Kanggo tumindak bunuh diri kanthi nggandhol kanthi bener nalika dheweke nyerang ing sekolah menengah ing 2013. Sawise layanan wektu diwenehake, Bell mati ing rumah sakit OHSU. Bapakne Joe Bell rumangsa nglembara ning Amerika kanggo ngluwihi kesadaran, nanging wis diserang lan dibunuh kanthi cara truk separo ing saindhenging perjalanan.

Legislation

  • Saperangan negara AS wis nindakake undang-undang kanggo ngrampungake fakultas bullying.
  • Peraturan sing nglarang Diskriminasi marang mahasiswa ndhukung orientasi seksual lan kesetaraan gender
  • Legislasi sing nglarang Diskriminasi marang siswa ndhukung orientasi seksual mung
  • Aturan sing nulak Bullying saka sarjana ndhukung orientasi seksual lan identifikasi jinis
  • Regulasi sekolah utawa etika kanggo akademisi sing wicara bullying utawa diskriminasi para ulama fokus ing orientasi seksual lan identifikasi gender
  • Hukum sekolah utawa etika kanggo akademisi sing ngandhakake bullying utawa diskriminasi murid didhukung orientasi seksual
  • Legislasi sing nglarang pendidikan berbasis LGBT pendidikan ing fashion banget positif
  • Peraturan sing nulak Bullying ing kuliah nanging dhaptar ora kelas perlindungan
  • Ora ana hukum sing luas sing mbebayani banget ing sekolah
  • Departemen iki kudu ngrembaka. Iku bisa dibantu kanthi nambahake. (Desember 2010)

Negara Illinois nglampahi undang-undang (SB3266) ing Juni 2010 Sing nglarang bullying minangka macem-macem pendidikan ing universitas.

Ing Filipina, para legislator nglaksanakake UU Republik 10627, minangka alternatif sing disebut minangka Anti-Bullying Act of 2013. adhedhasar akeh Kanggo angger-angger sing padha, bullying berbasis jender dicathet minangka? Sembarang tumindak sing ngremehake Utawa ora kalebu individu kanthi alasan orientasi seksual sing ditemtokake utawa nyata lan Identifikasi gender (SOGI)? ).

dhukungan

Ing reaksi kanggo ngembangake kesadaran bashing homoseksual lan Sawetara kelas layanan sing disetel kanggo mbiyantu wong lanang lan wanita LGBT kanggo ngatasi penyalahgunaan.

Nyengsemaken nang Amerika Serikat Muga-muga proyek sampeyan bakal luwih apik, Kanggo para aktor lan pria lan wanita LGBT nggawe film YouTube sing nuduhake pesen-pengarep sing bakal diwenehake kanggo remaja sing homoseksual. Sekolah Koalisi Aman nyuplai alat kanggo murid lan dosen. Fungsi Egale Kanada karo pembayar pajak LGBT Kanada.

Panuntun ing ngisor iki kabeh babagan cara sensual antarane wong. Kanggo njaluk laku antarane wong lanang, ngunjungi klinik seks Lesbian.

Interpretasi Hadrian lan Antonius

Prilaku seksual yaiku kegiatan seksual antarane wong lanang Nduwe hubungan seks karo pria (MSM), ora ana orientasi seksual utawa kepribadian seksual. Para panulis laporan 1948 Kinsey iki nyatakake yen 37 ing tema-tema sing dialami nduweni siji gayane. Bukti nuduhake yen jender antarane lanang ora ditemtokake jajak pendapat minangka akibat saka bias kepengin sosial.

Loro wong melu massaging marang penises ing fret Kanthi saben liyane

Sacara historis, ngandhut silit wis disambungake karo Paling MSM, ananging cenderung ora melu hubungan seks dubur, lan bisa uga melu ing babagan seksual, frottage utawa frot, utawa ngobrol. Lisan uga bisa melu macem-macem jinis seksual lisan, kayata contone, fellatio, teh-bagging, bebarengan karo angling. Jajak pendapat 2011 saka Journal of Sexual Medicine manggoni konsekuensi sing padha kanggo wong lanang homoseksual lan lanang seksual. Kissing an associate in your mouth (74.5percent), seksual oral (72.7percent), lan uga pasangan partner (68.4percent) yaiku perilaku 3 paling sering dialami, bebarengan karo 63.2percent saka sing nyatakake diri nyatakake 5 nganti lima wolu perilaku seksual ing pengalaman akhir .

Salah sijine wong sing duwe hubungan karo Partner lanang sing beda-beda bisa uga dikenal amarga ndhuwur banget, biasane wong bisa dikenal nalika lantai, lan bisa uga bisa disebut fleksibel. Kesenengan, rasa sakit, utawa bisa uga nganggo aktivitas seksual. Minangka raos bisa diwenehake dening endhog ing area dubur, klimaks bisa dilakoni liwat penetrasi kanthi stimulasi kelenjar kanker prostat. A riset saka Survey Nasional Kesehatan Seksual lan Prilaku (NSSHB) disaranake sing lanang diwasa sing poto-laporan nggawa sikap mbukak posisi ing seksual seksual ing final sing teka tengen padha minangka kamungkinan wis teka ing orgasme minangka lanang diwasa sing isin input fungsi. A sampling sing ngetutake wong sing ora kawin nalika nang AS ngusulake yen harga klimaks sing padha ing antarane wong lanang dewasa babagan orientasi seksual. Menawa ora ana hubungan seksual, sawetara eksplorasi nyaranake, kanggo 24 persen kanggo 61 persen saka homoseksual utawa wong lanang heteroseksual, debilitating anal sex receptive (disebut minangka anodyspareunia) bisa dadi masalah seksual wektu sing luwih umum. Ing sampel gedhe (n = ~ 25,000) saka wong lanang homoseksual AS lan lanang seksual, kira-kira 86 persen wong sing nyedhot nang pengalaman seksual sing kepungkur, ngandhakake penetrasi ing skenario iki kaya sethithik utawa mbok menawa mbokmenawa ora ana ing cara; kira-kira 5% klarifikasi iku banget utawa rada kaya debilitating.

Wong ngetik babagan sing paling apik bakal dadi "top" lan Wong sing reseptif ing sisih kiwa bakal dadi "ngisor"

Laporan sing cocog karo kedadeyan intercourse salah sijine MSM Ana macem-macem karo sawetara persentase, liwat taun. Proporsi massive keterlibatan urip lanang ing sanggama. Studies saka siji lanang wis nyatakake yen perkiraan kaya-kaya kayata nalika ngetesake lanang sing pengin nyemangake pasangan bojo marang wong sing luwih seneng dadi partner. Sawetara wong lanang sing ngemut karo lanang nganggep manawa maskulinitas ditakokake kanthi tetep dadi partner nalika ngandhut silit.

Ana macem-macem. Benteng bisa dadi jenis kegiatan sing bakal mbahas langsung. Iku jenis frottage. Benteng bisa uga nyenengake lan nyebabake keluwesan pasangan pasangan kasebut amarga ngendhaleni ngasilake friksi sing mentingake tumrap bebuwang frenulum ing ngisor saben bagean saben penile, mung ing ngisor bukaan urin (meatus) saka kepala penis (glans penis). Jenis kelamin isih jenis kelamin liyane sing bisa dipraktekke antarane MSM. Docking (pemasukan kewaspadaan siji wong menyang kulite individu liyane) uga bisa dilakoni.

Wektu seksual bisa rampung. Ing analisis 1 saka UK Lan responden AS, malah wong ahli ekonomi sing ngidhentifikasi gay kacarita gaya kirek, misionaris, 6 9, anal lisan (ing urutan iki) dadi papan seksual sing paling disenengi. MSM bisa uga melu ing BDSM utawa nggunakke sextoys. Jajak pendapat wakil nasional sing dilakokaké ing Australia dening 2001 kanggo 2002 ditemokake, saka minggu 12 sadurunge jajak pendapat, 4.4percent saka wong lanang homoseksual lan 14.2percent saka wong lanang seksual sing melu ing BDSM-related seksual tumindak, lan uga 19.2percent wong lanang homoseksual lan 36.4percent saka jinis dolanan seks lanang sing digunakake. Sawijining polling adhedhasar kuesioner babagan perilaku murid-murid Amerika Serikat sing diidhentifikasi 24 persen saka wong lanang seksual lan homoseksual pengalaman pengalaman bebarengan karo spanking amarga minangka klinik. Antarane bocah-bocah tamba ing Amerika Utara, 6 persen saka wong lanang homoseksual lan 17 persen saka wong lanang transgender sing dilapurake nampa rasa sakit amarga kesenengan seksual, bebarengan karo 5 persen wong lanang homoseksual lan 9 persen wong transgender nyathet panggona kanggo ngatasi masalah iki. Miturut polling on-line ing sekitar pria dewasa 25,000 sing nyathetake gay utawa ideologi, 49.8percent wis nggunakake alat vibrator. Akeh wong sing wis nggunakake alat vibrator ing panggunaan dilaporake pungkasan sajak (86.2percent). Sawise digunakake ing sambungan lengkap, vibrators wis digabungake kanggo kegiatan seksual (65.9percent) lan jinis (59.4percent).

A sampling riset sing ora nikah Menungsa lan Wanita ing AS ngusulake supaya Levels of climax sing diraih dening asosiasi sing bisa dianggep kaya ing antarane wong lanang dewasa ing orientasi seksual. Riset tegese manawa MSM luwih cenderung bisa entuk orgasme lan uga nemtokake jender banget utawa banget muasake amarga pancene nggunakake pasangan utawa wong liya sing lagi seneng banget. Sing padha dideteksi ing wakil sampel saka wong dununge khas AS (9 1% heteroseksual).

Kanggo lan uga melu hubungan seksual Nganggo cisgender lanang, jender bisa nglebokake dubur anus.

Bebaya kesehatan

A Jumlah penyakit sing ditularake seksual (STI) bisa Dampak saka kegiatan. Worldwide, sekitar 5 - 10 persen saka HIV penyakit sing disebabake lanang nalika gadhah hubungan seksual lanang diwasa. Ing mayoritas infèksi HIV ing donya Kulon wis dikirim dening wong sing paling seksual karo wong lanang dibandhingaké karo jalur transmisi. Ing Amerika Serikat, wong lanang biseksual lan homoseksual nyumbang 54 persen kasus HIV / AIDS lan 67 persen saka penyelidikan ing 2014. Saka wong 5,164 sing diarani duwe HIV ing UK ing 20-16, persen 54 yaiku wong lanang sing homoseksual utawa homoseksual. Artikel informatif iki nyuda ing London kayata Health Public England ing 20 17. Hubungi tinta sifilis loro anus, sekitar alis, utawa area anal. Mbalik ing 2006, 64 persen saka kahanan ing Amerika Serikat rampung. Tambah ing prevalensi syphilis antarane MSM diamati ing sawetara negara liya. Sifilis nyebabake tingkat polusi HIV lan kosok balene, lan akibate jajak pendapat nalika ing Amerika Serikat nemokake yen setengah saka MSM karo syphilis duwe HIV. Sapérangan laporan ilmiah sing migunakaké uji kauntungan sing kagolong mènèhi pratélan kuwi bisa didadèkaké jroning tingkat jender sing dienggo nganggo kondom siji MSM, nanging minimal studi nyinaoni sampel wakil nasional sing ndadékaké tingkat panggunaan kondom ing kalangan MSM wis nambah, ora kalah, nanging ing sepuluh taun kepungkur, uga ana pengurangan sing cetha ing frekuensi seks rektum ing petualangan seksual kepungkur saka MSM sing sibuk.

Minangka polling AS, HIV, kutil, lan sifilis wis kedadeyane antarane wong lanang sing ngalami hubungan seks karo laki-laki (MSM). Babagan Flip Side, Herpes sing paling umum ing antarane MSM tinimbang antarane MSW. Chlamydia, wong Gonorrhea, virus Papilloma, lan kutu ora ngetokake gap. Loro kelas.

Individualitas seks yaiku wong duwe kesadaran gender. Individu gender bisa fluktuatif metu, utawa bisa digandhengake karo jender nalika esuke. Kabeh masyarakat duwe macem-macem kelas seks sing bisa tumindak minangka pondasi penciptaan identitas sosial wong kasebut ing hubungan. Ing salebeting maneka warna aspek, ing antawisipun jinis seks ingkang dipunlestanteni dening wanita lan wanita, jinis tiyang mayoritas pria lan wanita tetep gadhah pangarep-arep babagan masculinity lan femininity ing saben aspek gender lan jenis kelamin: jinis biologi, identitas jender, lan jinis paribasan. Sawetara wong biasane ora nemtokake kanthi nggunakake kabeh unsur-unsur jinis sing diakibatake kanggo jinis dhewe sawetara wong iki minangka non binary, gender queer utawa transgender. Sampeyan bisa nemokake sapérangan masyarakat sing duwe jinis jinis.

Era telu. Sawise biasa mbentuk inti identifikasi seksual Era babagan pirang-pirang, nyoba kanggo nemtokake maneh, uga angel kanggo nambah bisa nggawa dysphoria jinis. Loro-lorone faktor sosial lan biologis dituduhake kanggo ndadekake ciptaane dhewe.

Umur nggawe

Ana akeh gagasan babagan jinis Individualitas, lan nganalisa niche luwih angel amarga watesan terminologi bocah-bocah mbutuhake penyidik ​​kanggo nggawe panggonan saka bukti langsung. John Money ngusulake kiddies bisa uga nduweni pangerten, lan uga nyambungake sawetara hubungan seksual, kaya minggu 18 nganti 2; Lawrence Kohlberg nyatake yen jinis seksual ora ngurutake umur nganti umur .Punika sarujuk yen umur kanthi tegas mbentuk identifikasi seks. Ing wektu kuwi, kiddies bisa nggawe statement bisnis ing jinise lan kerep arep nemtokake mainan lan aktivitas sing dipercaya cocok kanggo jinis kayata lukisan lan boneka kanggo wanita, lan uga nganggo piranti kasar kanggo omah lanang), senadyan biasane durung rampung ngakoni akibat saka jinis. Sawise identitas jender ing umur iku angel kanggo nambah lan nyoba maneh, bisa nyebabake dysphoria jinis. Permen keprigelan gender tetep terus diwasa, lan umur rong puluh taun.

Martin lan Ruble uga ndhelikake Procedure kanggo wutah. Sawise telung fase: (inchi) minangka bocah cilik lan bocah-bocah sekolah, bocah-bocah sinau babagan ciri sing ditetepake, sing bisa diitung saka segi seks; (loro) liwat umur 5, 5 - sewelas dekade, individualitas digabungake lan dadi luwih kaku; (3) mengko sing "puncak rigiditas", asil fluidity lan peran seksual sing ditemtokake kanthi ora nyenengake. Barbara Newman dibagi dadi 4 jinis: (1) nyinaoni babagan jinis seks, (2) (3) mbedakake karo konco, lan (4) mbentuk rasa seks.

Sesuai karo Organisasi PBB, wacana seksualitas instruksi ngunggahake pengetahuan kayata seks lan kesetaraan seksual.

Alam versus nurture

Sanajan penciptaan identitas seksual ora diwenehi pasuryan sing dituduhake minangka nggayuh evolusi dhewe. Utamane, titik sing bener-bener gumantung marang pemuda (facets lingkungan) versus (biologi) facets mesthi lan ora setuju ing terus psikologi, uga disebut minangka "alami versus nurture". Loro-lorone facets dipercaya kanggo muter posisi penting. Dipun tambahi jumlah hormon tiroid lan - tiroid. Senadyan sesambungan seksual uga dipengaruhi dening dandanan, iku ora bisa ditemtokake kanthi bener.

Variabel sosial sing bisa nyedhiyakake identitas seks yaiku: Gagasan ngenali aktivitas seksual sing disedhiyakake dening pasangan lan anak, statistik daya, media massa, lan akeh sing kuat ing urip anak. wis luwih cenderung kanggo tumindak kanthi gaya sing identik, cocog identifikasi gender karo kabeh rutinitas seks counter-intuitif. Saliyane basa minangka pidato kanggo kiddies, nalika sinau mung kosa kata, nemtokake cara kanggo mecah fakultas lan nyetel tingkah laku marang kabeh peran sing wis ditemtokake. Hipotesis pembelajaran sosial sing ngandharake yen kiddies uga ningkatake identitas seksual kanthi nyalin lan ngati-ati tumindak jender, lan diwenehi ganjaran utawa penalti kanggo nindakake cara iki, ergo tetep dumadi saka wong-wong sing melu wong-wong mau liwat nyoba kanggo mimis lan banjur bebarengan bebarengan.

Reimer minangka wong sunat, nyebarke alat kelamin dheweke. Psikolog John Money, ibu lan bapane Reimer kanggo ngangkat dheweke Reimer minggat kaya wanita, dikubengi karo dolanan wadon lan busana prawan wanita, nanging gagal percaya minangka wanita. Dheweke wis ditepungake karo dheweké lair karo genitalia lanang. Sawisé dhèwèké nyoba kanggo nglalu ing umur 13. teori sing mbutuhake astronomi apa-apa liyane karo orientasi seksual utawa individualitas seksual.

Unsur Biologi

Sawetara prenatal kayata gèn lan Hormon, bisa nimbulaké identitas jinis. Gagasan Bio Kimia identitas seksual ngakibatake yen wong bisa ngakoni identitas seksual sajrone aspek kasebut minangka oposisi sosialisasi.

Efek sing rumit; penentuan jinis Hormon diwiwiti saka wutah janin sing enom, uga nalika jumlah hormon adrenal diowahi, perkembangan phenotype uga bisa uga diganti, lan uga pikiran organisme pikiran sing tumuju jender siji bisa uga ora pas sing diwarisake minangka embrio utawa organ reproduktif metu dhewe.

Hormon bisa mangaruhi variasi ing antarane lanang lan wadon.

Intersex individu

A kuesioner saka panliten iki saka 1955 - 2, 000 nuduhake yen liwat 1 ing satusane bisa duwe fitur interseks. Varian interseks bisa uga nyumetake misi seks lan misi iki bisa mbok menawa uga ora sesuai karo kabeh jinis id bocah. Nguatake misi jender nalika proses hormonal lan bedah bakal nglanggar hak-hak hukum individu.

Panlitèn 2005 babagan asil seksual wanita 46, XY men nggunakake erectile dysfunction agenesis, exstrophy cloacae saka wong lanang ginjal utawa ablation lanang, nemokake yen 78 persen saka wilayah analisis padha urip kaya feminin, tinimbang 22 persen sing milih kanggo miwiti shift jender menyang wong kanthi jinis genetis.

A koran pemeriksa 2012 nemokake sing nglibatake persen 8.5percent lan 20 Wong-wong sing duwe interseks varian jinis dysphoria sing migunani. Eksplorasi sosiologis ing Australia, negara kanthi kelompok katelu'X ', nuduhaké manawa persen saka wong lanang sing lair kanthi fungsional seks atipikal ngupaya alternatif "X" utawa "liyane", déné 19 persen minangka bocah wadon, wong lanang dewasa 52, bebarengan karo persentase 23, nalika persentase 6, wong lanang saka analisis dianugrahi feminin, lan persen 52 diwarah man.

A riset dening Reiner & Gearhart nyedhiyakake sawetara wawasan Apa bisa kedadeyan nalika bocah lanang karo cloacal exstrophy ditugasake feminin lan bocah-bocah wadon tambah, adhedhasar 'optimal gender policy' digawe dening John Money: ing conto 14 kiddies, tindakake-munggah nglibatno umur 5 kanggo 1 2 nuduhake yen wolung iki didiagnosa minangka kaki-nini, lan saben topik nduweni kapinteran lan sikap sing khas lanang-lanang, ngirim bantuan marang debat sing faktor-faktor turun temurun kesetaraan seksual lan prilaku individu saka muda.

Pemicu transeksualitas lan alkohol

A Jumlah Studi Duwe riset yen ana sing mesthi Sambungan antarane individu transeksual utawa transgender bebarengan karo faktor. Laporan wis buktiaken sing bener-bener gegayutan karo nggunakake jinis lan sing bangunan otak dimorphic seksual saka transsexuals diganti metu saka persis apa persis hubungane karo jinis lair. Ing tartamtu, inti nukleus saka terminal stria utawa BSTc (bagéan saka ganglia basal otak sing dipengaruhi dening esophageal androgens) bocah-bocah wadon wadon bisa sebanding karo wanita gender jantan lan padha karo wong lanang. Penyimpangan pikiran sing padha diwenehake antarane pria heteroseksual lan homoseksual, uga antarane wanita heteroseksual lan lesbian. Analisis liyane nuduhake yen trans-seksualitas bisa nduweni bagean turun temurun.

Riset uga ngandhut yen hormon-hormon sing ndadekake Bédané ing utero duwé pangaruh ing lan ngembangaké Evolusi saka identifikasi jinis. Jumlah saka feminin utawa pria Jenis kelamin Hormon nang jero pria utawa wanita bisa uga ora nyebabake standar jender iki ditemtokake nalika esuke, uga ing wong. Kelakon lan katon kaya jinis sing ditemokake.

Bagéan sosial lan ekologis

(Oktober 2010) (Sinau mung Nanging lan yen kanggo ngilangi materi conto nyata kasebut sing jelas)

Ing 1955, awis Yohanes ngajak supaya identifikasi seksual bisa dimupangatake lan bisa dipercaya manawa bocah enom wis diwiwiti nalika isih enom minangka feminin. Teori dhuwit wis diskriminasi, nanging murid-murid saiki kudu maneh konsekwensi saka variabel sosial. ing sajroning Nineteen Nopuluh lan Nineteen Seventies, nyamping kaya kekurangan papa, ibu sing pengin anak, utawa mbok menawa rutinitas rutin parental dituduh minangka dampak; Malah pangertèn trampil tambahan sing nuduhaké psikopatologi parental bisa uga nyebabake pangembangan kesetaraan jender sing sebagéyan mung olèh pratandha empiris nominal, duwé karangan 2004 sing nyatakaké yèn "bukti sing kuat kanggo pentingé faktor sosial postpartum kurang." Analisis 2008 nyatakaké ibu lan bapa kiddies mbeberake ora ana pratondho masalah.

Iku wis dituduhake ing sikap bocah iki Nanging pratandha nominal, identitas jinis bocah bisa impact.

Lembaga peran seks

Orang Tua Organisasi Kesehatan Dunia ora nyengkuyung kothak ukuran seks sing luwih cenderung tambahan Saliyane nyedhiyakake anak-anak nom-noman kanthi sudut pandang sing kothak ngukur tambahan kaku lan luwih stabil ing fungsi seksual lan kesetaraan jinis. Literatur anyar sing nyedhiyakake tendensi jroning identitas jender lan peran, minangka tes ilmiah saka pemrograman mainan kaya maskulin, wadon, utawa tanpa pamrih sing nyatake yen kodhok mumi lan pop ing macem-macem kasus kaya pawon boneka tanpa pamrih tinimbang feminin nanging, Emily Kane ngerteni manawa mayoritas wong tuwa nuduhake rasa belas kasihan, kajaba jawaban marang obyek, tugas, utawa sipat sing dianggep dadi feminin, nurturing, kayata minangka conto minangka bakat. Analisis wis nyaranake bocah-bocah sing ora ana kaendahan nyipta usaha kanggo nemtokake jenis kelamin marang bocah-bocah ing sawetara cara sing bocah-bocah bocah metu saka kegelapan, "sajrone eksploitasi pidhato Kane sing" karya pangopènan wates parental sing jelas kanggo anak lanang minangka kendala penting sing mbatesi pilihan lanang, pamisahan lanang saka wanita, aktivitas devaluasi minangka wanita kanggo saben lanang lan wadon, lan mulane ningkatake jender lan normativitas hetero. "

Tiyang sepuh anggenipun ngakeni manawa Boy utawa wanita kasebut nemtokake jender lanang, nganti dheweke wis lair. bocah teka dadi aspirasi, game, game, lan sawetara jeneng. Yen jender yoiku wis diputusake bocah-bocah wis diwiwiti nganti saiki, sanajan uga wanita utawa perpetually wong, cocog karo setengah wong utawa wadon sing diwarisake dening paling lawas.

Nalika mikir babagan kelas sosio-ekonomi tuwane, kelas menengah nanging "kelas" kelas menengah umume ngobrol liwat divisi tenaga kerja Associate in Nursing nduwe idealis egaliter.

Definisi

Kanggo dina iki dheweke biasane dipigunakaké sajroning pangertèn iki, éwadéné sawetara siswa uga nggunakake istilah kasebut kanggo njaluk saran saka orientasi seksual lan jinis identitas seksual homo, lesbian, lan biseksual.

Literatur medis awal

Ing literatur medis pungkasan abad kaping 19, bocah-bocah wadon Organisasi Kesehatan Dunia sing dipilih kanggo ora nyetel marang peran jender sing dianggep disebut "inverts", lan dheweke digambarake minangka duwe Associate in Nursing interest in information and learning, lan "ora seneng lan sok-sok ora bisa ngobati kawat jebol "saindhenging decennary tengah, para dokter ngusulake perawatan medis ing bocah-bocah wadon lan nom-noman kasebut, sing tegese tingkah laku jender sing ora dadi bagian saka norma bakal disiksa lan diatur. kanggo ningkatake nom-noman marang peran "jender" sing akurat lan kanthi mangkono mbatesi jumlah anak muda Organisasi Kesehatan Dunia dadi transgender.

Freud lan Jung

Ing 1905, dhokter otak ngurmati téori ontogenesis ing 3 Essays babagan spekulasi jinis, menehi bukti yen ing bagean pregenital bocah ora mbedakake antarane wong lanang, nanging nganggep saben wong tuwa duwe crotch padha lan kakuwasan generatif. Ing basis iki, dheweke nyatakake yen biseksualitas minangka orientasi seksual wiwitan kang aktivitas seksual akibat saka penindasan ing fase, kanthi tujuan supaya individu bisa ditemokake. ing babagan panggung neurologis, ing saindhenging tahap iki, bocah-bocah sing dikembangake ing Associate in Nursing Kompleks ngendi wae sing padha duwe bayangan seksual kanggo wong tuwa nggambarake alternatif jender lan emosi kanggo tiyang sepah ascribed gender sing padha, lan emosi iki reworked menyang (ora sadar) transfer lan (sadar ) identifikasi karo wong tuwa kang dianggep World Health Organization saben nuduhake model kanggo nyenengake impuls seksual lan ngrugekke kanggo castrate daya anak kanggo nyenengake seksual impulses.In 1913, Jung projected Komplek Electra minangka piyambakipun pitados bilih biseksual gagal ngapusi ing asal saka urip psychic, sing neurolog ora bisa menehi katrangan sing cukup kanggo bocah feminin (Freud nolak saran iki).

1950s lan Nineteen Nixon

Sajrone Fifties Nineteen lan '60s, psikolog wiwit sinau pembangunan jender ing bocah enom, sebagéyan ing upaya ngerteni asal-usul gayness (sing dianggep minangka folie nalika iku). Ing 1958, riset teknisitas diadegaké ing tengah UCLA kanggo sinau wong biseksual lan transeksual. Henry M. Robert Stroller ngumumake sawetara panemuan proyek ing bukunipun Sex and Gender: Ing acara Masculinity and muliebrity (1968). piyambakipun kagabung kaliyan introduksi istilah individualitas dhateng Kongres psikoterapi Internasional ing ibukota Swedia, Kerajaan Swedia ing 1963. aktivitas ilmuwan John Cash sajagad minangka instrumental ing perkembangan teori-teori awal individualitas. Karya-karyané ing individualitas Klinik Johns Hopkins Medical School (didegaké ing 1965) diadopsi minangka Associate ing teori integrasi keperawatan ing kepribadian, nyatakake yen, nganti umur sing tepat, individualitas cenderung cenderung lan bisa dadi negosiasi. Buku-bukune Man and girl, Boy and woman (1972) dadi akeh digunakake minangka buku teks universitas, senadyan sawetara konsep Money wis wiwit ditantang.

Butler's views

Nalika pungkasan taun 1950-an, pantry wong Judith wiwit memulang babagan subhelan, lan ing 1990, dheweke ngandharake Gender Problem: Feminisme lan Subversion of Identity, ngenalake konsepsi kinerja gender lan ngiringake saben jinis lan ukuran kothak gender digawe.

Tampilan saiki

Bagian iki kepengin catetan luwih lanjut kanggo verifikasi. Mangga kanthi gampang nambah teks iki kanthi nambah citations menyang sumber sing dipercaya. Materi ora bisa uga ditantang lan dibusak. (Nopember 2015) (Sinau Nanging lan sepisan kanggo njaluk nyisihake pesen umpamane iki)

Lapangan medhali

Minangka 2018, ana sawetara owah-owahan sing terus-terusan lan kesenjangan anyar babagan thanks paling gampang kanggo ngetokake nonconformity jender. Praktisi medis, uga minangka Associate in Nursing nambah akeh fogeys, biasane ora ndhukung utawa pracaya pemikiran konversi perawatan medis, sing saiki sudhut diduga minangka ora etis lan ora efektif. Ing Inggris, kabeh materi utama lan badan psikoterapi, uga amarga NHS, wis rampung sing konversi medical care kanggo 'obat' orientasi seksual iku mbebayani lan karya wis rampung kanggo nambah posisi iki kanggo incorporate individuality.

Ing tangan sing ngelawan, ana dokter spesialis klinis sing isih ana kothak isih ngandel yen ana sing kudu dadi intervensi kanggo bocah enom sing ora ortodoks jender. Padha yakin yen dolanan lan dolanan spesifik jender bisa ndadekake bocah bisa nindakake peran peran janda kuna.

Individu sing ditemtokake dening transeksual ing umum ngenali ngalami bedhaning fisik kanggo nggawe karakteristik seksual utami, ciri-ciri sekunder, utawa loro-lorone, amarga padha aran bakal luwih seneng karo crotch sing beda-beda. Iki bisa mbebasake anggota, testikel utawa dodo, utawa nyusun anggota, saluran utawa dodo. ing sajroning wektu sing lawas, bedhah seks tatanan wis dilakoni ing bayi Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) sing dilahirake kanthi crotch ambigu. Nanging, pamrentah medis saiki mbebayani banget karo prosedur iki, amarga sapérangan wong diwasa wis mangerteni menawa pilihan kasebut digawé kanggo wong-wong mau nalika lair. Dina iki, surgery tugas tugas seks dileksanakake kanggo wong-wong sing seneng duwe modifikasi iki supaya jinis anatomi bisa cocog karo individualitas.

Ing saindenging negara, pancen pancen ana ing sangisore Undhang-undhang Perawatan sing cukup, yen ijol-ijolan asuransi bakal nduweni keluwesan kanggo nglumpukake informasi demografi babagan individualitas lan identitas seksual liwat pitakon fakultatif, kanggo mbantu para pembuat kebijakan luwih ngakoni syarat masarakat LGBT.

Kelainan rasa ora bisu lan kelainan individualitas

Gender discontentedness (sadurunge disebut "Identitas seks Penyakit" utawa GID ing DSM) iku identifikasi resmi individu Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngenalaken keahlian penting (discontent) karo jinis sing ditugasake nalika lair lan / utawa peran gender sing gegayutan karo jinis : "Ing sesambungan jenis kelamin, ana discordance antarane jender sing padha-jinis crotch babagan njaba manungsa uga minangka kinerja mental tumindak manungsa saka jinis wong minangka feminin utawa feminin" Manual Mental Disorder Mental Diagnostik lan Applied (302.85) ngandhut limang standar sing kudu disedhiyakake sadurunge Associate in Nursing analisis individuality penyakit bisa digawe pabrik, lan conjointly penyakit asring luwih luar negeri kanggo investigations tartamtu target ing jaman, kaya jinis identitas penyakit ing anak (kanggo kiddies World Health Organization nandhang dysphoria jender) .

Ide iki identitas seksual muncul saka Manual Mental Disorders math Diagnostik lan diterapake ing varian katelu, DSM-III (1980), ing jinis loro penyelidikan kedokteran babagan dysphoria: kelainan identitas kelamin remaja (GIDC), jejere kondisi (kanggo remaja lan individu sing luwih lawas). Revisi 1987 saka pedoman iki, bebarengan karo DSM-III-R, sing disedhiyakake Associate in Identification Nursing: kelainan jati diri identitas kedewasaan lan pemilihan remaja. Identifikasi kasebut 1st dibusak ing revisi liyane, '' DSM-IV (1994), sing uga ambruk GIDC lan kondhisi bebarengan kanggo identifikasi sing anyar saka individualitas penyakit. Ing 2013, DSM-5 re ngenali kesenjangan gender identifikasi lan direvisi definisi dhewe.

Penulis koran sawetara 2005 nentang klasifikasi masalah identitas seksual amarga psikopat. Sing DSM Upgrades bakal (mungkin) bisa saiki wis digawe ing madegé yen tim dicet kanggo ngilangi gayness. Iki tetep contentious Mayoritas Paling akeh saka psikologis fashioners Caregivers setuju ing jejere karo kabeh klasifikasi DSM.

Hukum hak asasi manungsa internasional

Prinsip Yogyakarta, minangka rekaman selang program regulasi hak-hak asasi mancanegara, nyedhiyakake saka definisi identitas seksual minangka akibat saka saben individu sing ditemokake jero lan referensi manungsa marang jinis, sing bisa utawa ora cocok karo kabeh jender sing ditemokake ing wayah esuk, minangka conto, kesadaran wong sing bod (sing bisa ditindakake, mesthine kudu dipilih tangan kanthi rapi, owah-owahan tampilan psikologi utawa peran karo klinis, bedhah utawa macem-macem cara) jejere referensi luwih lanjut kanggo jinis, minangka busana upacara , alamat lan mannerism. Aturan telu nyatakake yen "Identitas pribadine saben wong minangka integral karo sikap sing biasane lan minangka salah siji saka saben aspek utama penentuan dhasar, martabat lan kebebasan lan Prinsip 18, ngandika" Nganggo klasifikasi apa wae orientasi seksual lan identitas pribadhi individu ora, ing lan awake dhewe, kahanan medis lan ora kena diobati, disembuh utawa ditindhes. "Amarga prinsip nyata," Pratelan Jurisprudensial Prinsip Yogyakarta "nemokake" identitas gender sing beda-beda saka sing ditemtokake nalika lair, utawa ditolak sosial kanthi seksual ditolak, dianggep minangka jinis mental. Pathologisasi beda-beda wis ndadekake bocah-bocah lan bocah-bocah sing transgressif jender-transgressif ditindakake ing perusahaan psikiatri, lan tundhuk marang teknik aversion - uga electroshock - minangka 'waras'. "Prinsip-Prinsip Yogyakarta" penting banget kanggo sok dong mirsani yen nalika 'orientasi seksual' wis ora diandharake minangka negara mental ing pirang-pirang negara, 'identifikasi seks' utawa 'kondisi identitas jender' biasane tetep dipikir. "Prinsip-Prinsip iki kena pengaruh pengumuman PBB babagan orientasi seksual lan individualitas seksual Ing 2015, identitas seksual ana sawetara kasus Mahkamah Agung, dene ing interval kita dijenengi Oberg ambruk v Hodges saindhenging sing union wis diwatesi antarane wong wadon lan lanang.

Identitas seks non-binary

A sawetara masyarakat, lan sawetara kita ora mbangun jinis minangka A binar ngendi kabeh wong bisa dadi lanang utawa wadon, utawa Mungkin malah mbok menawa wong utawa mungkin wadon. Blokir ngisor pranata-prataman sing ora bisa binar utawa bisa uga nggambarake jender. Sawetara peradaban nduweni peran seks khusus sing bisa beda-beda saka "wong" lan "wadon." saka wilayah kasebut disebut minangka jinis katelu.

Mangkunegaran

Ing sapérangan masyarakat Polinesia, malah unit wilayah faqaf sing dianggep dadi jinis. dheweke pancene lanang, nanging klambi lan tumindak sajroning fashion disebut wadon. Minangka eksplisit dening Tamasailau Sua'ali'I (pirsani referensi), fa'afafine ing Samoa satemah unit area sing biasane ora bisa diasilake sacara fisiologis. Translated sakbenere, fa'afafine tegese "saka mode feminin"

Hijrah

Ing peradaban tartamtu Asia, hijra dianggep dadi wong utawa bocah wadon. Ana sawetara wanita, sanajan Akeh sing lanang utawa interseks. Proyek seks digawe saka Malah hijrah, sanadyan biasane ora seneng karo persetujuan lan penghargaan wiwit wanita lan wong ing peradaban dhewe. Mereka bisa nindakake kulawargane, lan uga pekerjaan sing tari lan saiki lagi nyanyi, kanthi nggunakake lanang diwasa minangka abdi utawa juru masak pelacur, utawa malah pasangan. Hijrah bisa dianggep kontradiktif kanggo peradaban utawa transvestites peradaban modern.

Khanith

Malah, Khan nyatakake jinis sing diakoni ing Oman. Malah wong lanang kuwi wong lanang gay. Wong wadon sing meja pamaine luwih apik tinimbang wong lanang, kalebu werna cahya (ing panggonan sing dipencar, dipakai wong lanang), nanging feminine. Khanith lan bocah-bocah wadon bisa digandhengake Wong-wong mau kerep nindakake pesta pernikahan utawa urusan liyane. Khaniths nduweni omah-omahane dhewe, nindakake kabeh aktivitas (saben wadon lan lanang). Nanging kanggo wong-wong khaniths, ing masyarakat lan wanita dhewe bisa omah-omah, nduduhake maskulinitas kanthi ngrampungake serikat. Yen bali utawa tingkah lakune, kedadeyan iki bisa Revert wiwit khaniths ing pesta kanggo dina status dhewe. Identitas loro-lorone

peran jender. sing ana ing kelas jender ekstra, ing sisih kiwa wong lanang lan wadon, unit area sing saiki biasane diarani "Rong Roh" utawa "loro semangat." Ana komponen unit area masyarakat sing njupuk "TwoSpirit" minangka kelas liwat asosiasi identitas dhewe, luwih seneng ditemtokake karo kabudayan utawa istilah gender spesifik:

  • Orièntasi seksual
  • Kéwan non-manungsa

Tingkah laku homoseksual ing hewan (daftar)

Kategori kelas

vte

Hubungan antara biologi lan orientasi seksual bisa dadi subyek analisis. dene para ilmuwan ora mangerteni alasan sing tepat ngenani orientasi seksual, dekne kabeh nyimpulake yen campuran faktor genetik, hormonal, lan sosial konfirmasi kasebut. Hipotesis kanggo efek lingkungan sosial pasca-natal ing orientasi seksual, nanging banget, utamane kanggo wong lanang.

Teori biologi kanggo njelasake panyebab saka unit wilayah orientasi seksual sing disenengi dening para ilmuwan lan melu interaksi apik saka faktor genetika, organ internal reproduktif internal wanita lan struktur otak. Faktor iki, sing bisa digandhengake karo acara orientasi heteroseksual, homoseksual, biseksual, utawa agamid, ngandhut gèn, hormon ante partum, lan struktur otak.

Studi pasinaon

Sapérangan pasinaon ganda wis nyoba cocog karo pentingé èlmu lan lingkungan biologi sing ana ing penentuan orientasi seksual. sajrone studi 1991, Bailey lan Pillard nganakake sinau kembar lanang sing direkrut saka "buku homophile", lan manggonake sedulon loro monozigotik (MZ) (sing lima puluh sanga ditakokake) lan rong puluh detik kembar dizygous (DZ) padha karo concordant kanggo laku seksual. 'MZ' nuduhake kembar sing padha karo gen sing padha karo 'DZ' sing nuduhaké kembar uwong sedina sing saben unit gen sing diarani minangka kromosom sing ora padha karo kembar non kembar. saka kembar, panaliti nemokake ing antarane wong-wong sing paling akeh lanang yaiku tingkat konkordansi kanggo laku seksual sing ana telung puluh enem ing antarane kembar monozigotik lan setengah jam ing antarane kembar dizygous. Ing 2000 Bailey, Dunne lan Martin sinau sampel sing luwih gedhe saka papat, kembar 901 Australia dikomentari nanging 0.5 jumlah konkordansi, nemokake konkordansi rong atus jroning kembar lanang utawa MZ lanang lan konkordansi emas murni kanggo kembar identik utawa MZ feminin. atraksi, fantasi lan tindak tanduk ditaksir kanthi wujud lan zigositas disiksa kanthi yakin. peneliti beda ndhukung panyebab biologis kanggo saben orientasi seksual lanang lan wadon.

Bearman lan Bruckner (2002) ngritik studi awal kanggo konsentrasi cilik, milih sampel lan pilihan non-wakil saka subjek. Padha sinau pasangan kembar sing identik (monozigotik, utawa saka endhog sing disusoni) lan pasangan kembar pasangan 289 (dizygotik, utawa saka endhog endemik 495) lan panggonane konektivitas kanggo atraksi padha-jinis mung 7.2% kanggo kembar identik lanang lan lima.7% kanggo wadon, pola sing padha ngomong "ora bakal ngakoni pangaruh turun temurun saka kahanan sosial".

Sinau 2010 babagan kembar diwasa ing negara Skandinavia (luwih saka pitung, kembar 600) nemokake prilaku sing padha karo jenis kelamin sing diterangake dening saben faktor sing diwarisake lan sumber lingkungan spesifik individu (kayata lingkungan ante partum, keahlian karo kesejahteraan lan trauma, uga minangka tim peer, lan pengalaman seksual), dene pangaruh saka variabel lingkungan-kaya lingkungan kaya lingkungan kulawarga lan sikap sosial wis ora pati roso, nanging penting banget. bocah wadon nuduhake gaya non-pinunjul sacara statistically kanggo pengaruh sing luwih lemah efek turun temurun, dene wong ora nuduhake impact lingkungan efek. Employment saka kabeh kembar diwasa ing negara Skandinavia dirancang kanggo nangani kritik saka studi sukarela, sajrone bias bisa nyedhaki partisipasi dening kembar homo bisa nggawa asil.

Modeling biometrik nerangake yen, ing wong, efek genetis dijelasake .34 - 39 saka variasi orientasi seksual, lingkungan sing dienggo bareng .00, lan uga lingkungan spesifik individu .61 - 66 saka varians. Perkiraan kaloroné antara bocah-bocah wadon yaiku .18 - 19 kanggo faktor genetik, .16 - 17 kanggo lingkungan sing dianggep, lan .64 - 66 kanggo faktor lingkungan sing khas. senadyan interval kapercayan sing luas nyaranake interpretasi kanthi ati-ati, unit area asil tetep kanthi moderat, utamane genetik, efek famili, lan moderat kanggo efek massive saka lingkungan sing ora dituduh (sosial lan biologis) babagan prilaku seksual sing padha karo jinis.

Kritik

Pasinaon kembar wis nampa macem-macem kritik uga bias pilihan bias ngendi wae homoseksual karo unit adhine homo akeh bisa kanggo volunteer kanggo sinau. Withal, iku bisa kanggo nyimpulake yen, manawa beda jinis ing pirang-pirang set kembar identik, orientasi seksual ora bisa dianggep sacara sakabehe marang faktor genetis.

Masalah liyane yaiku sing nemokake kembange monozigotik uga beda-beda lan ana mekanisme sing bisa nyatake kembar monozigotik sing ora cocok kanggo latihan seksual. Gringas lan Chen (2001) njlèntrèhaké macem-macem mekanisme sing bisa nimbulaké variasi kembar monozigotik, sing paling penting sing cocog minangka chorionicity lan animosity. Kembar dichorionic kerep nduwe lingkungan sekresi sing beda-beda minangka akibat saka nampa getih ibu saka plasenta sing kapisah, lan iki bisa mungkasi tingkat pertumbuhan otak sing beda banget. Kembar amniotik mono mbagi sekresi sekresi, nanging bakal nandhang sindrom 'pindho menyang kembar transfusi' sajrone kembar siji kasebut "kanthi regan jenuh bebarengan karo getih lan uga ana sing beda-beda".

Sinau hubungan kromosom

Sinau hubungan kromosom babagan orientasi seksual wis nuduhake anané faktor genetik sing kondhisi saindhenging urutan. Ing 1993 Dean Hamer lan kanca-kanca ngumumake temuan saka analisis linkage saka sampel pitung puluh enem sadulur homo lan kulawargane. Hamer et al .. nemokake yen wong homo duwe akeh homo lanang lan sepupu ing aspek ibu saka kulawarga saka segi paternal. Agen gay jroning Perserikatan Bangsa-Bangsa nedahake pedigree ibu iki banjur dites kanggo hubungan kromosom seks, korban rong puluh loro marker ing kromosom seks mriksa alel sing padha. Ing panemuan liyane, kardinal saka pasangan patang puluh sib ditemokaké duweni alel sing padha ing wilayah distal Xq28, sing luwih dhuwur tinimbang tingkat sing diarepake saka sèket kanggo sedulur sadulur. Iki diarani "gene homoseksual" saka pers, sebab bedane beda pendapat. Sanders et al ing 1998 nyathetake panaliten kasebut, amarga padha ngerti yen telung pc paman saka sedulur-sedulure homoseksual liwat segi kasebut akeh homo, dibandhingake enem pc liwat efek tangan ngelawan

Analisis asil dening Hu et al. diprodhuksi manawa panemune luwih cepet. Analisis ora bisa dianggep sing ana telung puluh pitu sadulur ing sampel sing anyar dituduhake tandha babagan kromosom seks ing Xq28.2 laporan ilmiah luwih lanjut (Bailey et al., '' 1999; saben McKnight lan Malcolm, 2000) gagal nemokake sebutan saka hubungan kulawarga homoseksual ing dalan wong lanang gay. Siji analisis dening Rice et al. ing 1999 gagal ngasilake kaluwihan kauntungan hubungan Xq28 .Meta - analisis kabeh data nyaranake asosiasi kanggo Xq28, Nanging, uga sinyal sing enzim kudu nuduhake munggah kanggo akun sakabehe kanggo heritability saka orientasi seksual.

Mustanski et al. (2005) nglakokake scan genom lengkap (tinimbang mung pindhah kromosom seks) marang individu lan rumah tangga sing dikabarake ing Hamer et al. (1993) lan Hu et al. (1995), uga beda karo wilayah anyar sing lengkap. Sing ora ditliti kanggo Xq28.

Efek ing Pusat Multi Banget sing lengkap Luwih Setel peneliti sing ora ana hubungane ngandhakake analisis hubungan orientasi seksual ing American Society of Human Genetics ing 2012. Populasi analisis kalebu pasang pasangan 409, '' sing ditemtokake dening panjelasan polimorfisme ing ndhuwur. Info ardently ngasilake nemokake Hamer's Xq28 ditemtokake dening padha karo TwoPoint bebarengan karo multi-titik (MERLIN) LOD pemetaan HFS. Linkage ditemokake karo sawetara panggonan sing ditemokake liwat review lab-gen genere Hamer. Orièntasi seksual ora katon duwé hubungan karo Xq28, senadyan ora katon genealogi.

Kajaba iku, kanggo sumbangan kromosom kontribusi jender kanggo evolusi orientasi terus dituduhake. Ing populasi laporan digawe luwih saka peserta 7000, '' Ellis et al. (2008) nemokaké jurang sing sacara substansial sacara substansial kanthi frekuensi wangun getih A antarane homoseksual lan heteroseksual. Saliyané iku, katemoaké yèn proporsi gay lan wong lanang gayut ing tingkat dhuwur sing béda banget karo kontras karo heteroseksual. Amarga jenis getih lan variabel Rh sing sifaté warisan sing dikuasai déning alel miturut kromosom 9 lan kromosom sing cocog analisis kasebut ngandhut hubungan karo gen ing autonomi lan homoseksualitas.

Panliten babagan orientasi seksual Dianyari ana ing More Detail Ing pirang-pirang teknik model kewan. Ing drosophila melanogaster, woh seger sing prasaja bisa ngrangsang otak lan uga tindak tanduk sing bakal diakoni kanthi apik ing wong lanang lan wadon, uga nyedhiyakake versi pacaran. Ing mamalia, sakumpulan ahli genetika ing Institut Sains lan Teknologi Advanced Korea ngganti dorongan seksual tikus wadon sing ngilangi siji reseptor sing ana gegayutan karo prilaku reproduktif. Tikus-tikus nampilake daya tarik lan prilaku seksual marang kucing sing tambahan. Individu sing njaga reseptor sing tepat ngasilake mutarotase (FucM) wis digawa menyang tikus.

Ing wawancara menyang media, sing wis dituduhake dening peneliti Pengaruh keturunan 'bukti kudu ora cocog karo determinisme. Kaya sing dicritakake dening Dean Hamer lan uga Michael Baileyattributes namung ana ing antarane akeh faktor sing ngetung homoseksualitas.

Mbalik ing 20 17, Alam dicithak jroning nggunakake analisis Asosiasi genome babagan orientasi seksual. Sinau ngandhut lanang lan uga lanang diwasa. Reseptor sing disebut SLITRK6 ing kromosom 1 3 wis ditemtokake, uga kalebu lokasi utawa susunan DNA sing beda banget kanggo wong katimbang wong diwasa. Eksplorasi nandheske analisis kapindho sing kasedhiya dening Simon levay. Eksplorasi Levay nerangake hypothalamus wong beda karo lanang. SLITRK6 sibuk saka otak tengah lan nyatane hypothalamus isih ana. Para peneliti isih nemokake reseptor liyane, sing disebut "reseptor hormon tiroid" (TSHR) ing kromosom 14 sing ngatur dene bedane uga kanggo wong lanang homoseksual. TSHR mbebayani banget karo kelenjar tiroid lan uga gangguan makam sing ngganggu peran TSHR. ditemokake ing wong homoseksual tinimbang lanang lurus. Riset ngusulake yen individu wis ngurangi bobot awak. Iki dianggep minangka hormon TSHR bobot awak.

Riset epigenetik

Riset ngandhut gegandhèngan nglibataké genetis. Nggawe ibu bebarengan karo homoseksualitas anak-anake dhewe. Anak wadon duwe rong kromosom X, siji sing bakal "dipateni." Senadyan ora aktif kromosom X, ana sing sacara acak ngliwati embrio, anjog menyang sel sing bisa dadi mozaik sing ditemtokake kromosom sing isih sibuk. Bocklandt et al (2006) nyathetake iki, ing wong lanang homo, macem-macem wanita sing nggunakake inaktivasi kromosom X kanthi cepet luwih dhuwur tinimbang ibu-ibu dikurangi lanang homoseksual. 13 persen saka ibu sing duwe anak cilik homoseksual, uga 23 persen saka ibu sing nggunakake mung loro lanang homoseksual, ngungkapake skewing gedhe, ing comparison kanggo 4 persen ibu tanpa anak homoseksual.

Sandhangan Kelahiran

Blanchard lan Klassen (1997) Diketikake yen saben ekstra Kanggo nerangake nemokake iki, wis disaranake yen janin lanang ngasilake respon kekebalan esophageal sing dadi luwih angel karo saben embrio lanang sing terus-terusan. Teori imunisasi ibu (MIH) iki dimulai nalika sel ing embrio ngasilake aliran ibu nalika ngandhut utawa nalika ngandhut. Kabeh protèin Y-linked iki ora bakal dimangertèni saka mekanisme pertahanan ibu nalika dheweke wadon, saéngga bisa ngasilake radikal sing bisa dilanjutake ing saindhenging wabah malih menyang kompartemen lymph. Ing ngisor iki, awak anti lanang bisa ngliwati getih / otak (BBB) ​​otak janin sing luwih gedhe, supaya ngowahi pola pikir seks-dimorphik sing komparatif karo orientasi seksual, supaya nggedhekake kemungkinan bocah sing ngrugekke bakal mbok menawa bakal ditarik wong lanang dibandhingake wadon. Iku sing antigen sing HY Compounds ibu wis disaranake kanggo nanggepi kanggo 'ngelingi'. Fetus lanang sing kebeneran banjur diserang dening HY Compounds sing ngurangi kemampuan antigen HY kanggo nglakokaké peran adat ing pikiran maskulin.

Teori imun ibu Diprakara Minangka insiden jenis serangan sing disebabake kekebalan luwih jarang dibedakake nggunakake insiden homoseksualitas.

Malah, "pratelan tatanan prawan liyané" nanging ora bisa diakoni ing 71-85percent saka prekara homo lanang. Nanging, uga ora nerangake bab-bab sing bakal nampilake gayane lanang (MHP).

Mbalik ing 2017, yen mekanika ditemokake dening para ilmuwan. Dheweke ngandhut protein Neuroligin 4 Y sing bisa dipercaya kanggo bocah cilik dadi homoseksual. Tambahan uga nemokake yen wanita duwe tingkat anti-NLGN4Y luwih gedhe. Efek kasebut uga nyaranake babaran, ibu-ibu saka bocah-bocah homoseksual, utamane wong sing nduweni wanita tuwa, ngalami tingkat anti-NLGN4Y sing luwih gedhé dibandhingake karo wanita kontrol, kayata ibu bocah cilik.

Kesuburan wanita

Mbalik maneh ing 2004, penyelidik Italia nglakokake riset babagan kira-kira wong 4,600 sing wis dadi wong sing dikasihi wong 98 lan 100 heteroseksual. Hubungan kulawarga sing lanang diwasa cenderung ngedhunake keturunan sing luwih gedhe dibandhingake karo wong lanang. Hubungan kulawarga wanita sing wong lanang gaye ing aspek cenderung kanggo njupuk luwih akeh keturunan tinimbang wong ing aspek rama. Penyelidik nerangake yen ana zat heredit saiki lagi ditindakake ing kromosom X sing nyedhiyakake kesuburan saka ibu lan homoseksualitas ing musim semi lanang. Hubungan sing ditemokake bisa njlentrehake babagan 20 persentase pangguna sing diuji, sing nuduhke sing banget penting, nanging mbok menawa ora mung siji-sijine variabel genetika nyata sing mengaruhi orientasi seksual.

Riset pheromone

Riset Dileksanakake ing Swedia wis dituduhake lan wong lanang Lurus nanggapi beda karo rong bau sing dianggep minangka partisipasi ing rangsangan seksual. Penyelidikan nunjukake menawa manawa wanita kanthi heteroseksual lan wong lanang homoseksual bisa ngrugekke menyang reseptor testosteron sing ditemokake ing perspirasi wong diwasa, panggonan saka hipotalamus wis dipicu. Wong lanang heteroseksual, ing sisih ngelawan, duwe reaksi sing gegandhengan karo hadiah kimia kaya estrogen ing urine wanita. Ing pungkasan iku kasunyatan sing narik kawigaten seksual, manawa jinis utawa jinis sing padha karo orientasi seks, fungsi sing padha ing jurusan biologi. Para ilmuwan nyatakake kemungkinan iki bisa luwih ditliti kanthi nganalisa wilayah enom kanggo nemtokake yen reaksi sing ana ing jero hipotalamus bisa diterusake sawise nguripake cathetan kasebut kanthi nggunakake orientasi seksual sing diwasa.

Penyelidikan babagan pengaturan pikiran

Akeh bagian saka pikiran iki dilapurake kanggo fungsi minangka Sexually dimorphic; Iki beda-beda ing antarane wanita lan wong. Kajaba iku, ana uga review versi ing urutan otak kaya orientasi. Daur ulang ing 1990, Dick Swaab lan uga Michel A. Hoffman nyatakake yen jurang gedhe gedhene inti suprachiasmatic iki antarane wong lanang gay lan heteroseksual. Ing 1992, '' Allen lan Gorski nyathet yen celah sing ana gegayutan karo orientasi seksual kanthi magnitudo antarané anterior, nanging panlitén kasebut dipungkiri déning buruh riset sing ora ana kaélmuan, 1 sing ndeteksi kabèh versi iki amarga salah siji sing metu.

Riset beda fisiologis Otak wis ditemokake saka pemikiran sing duwe atine wadon utawa manungsa, lan iki uga nggambarake perbedaan antarane jinis 2. Sawetara peneliti nyatake yen bantuan sing stabil kanggo tartamtu iki saiki ora kekurangan. Sanadyan kesenjangan ditemokake, kalebu magnitudo otak lan uga mesthi wae otak sing ana ing otak.

Nukleus sacara seksual ing hypothalamus anterior

Simon LeVay uga nglakokake sawetara riset kasebut. Panjenenganipun nyelidiki 4 kelas sukarelawan ing hipotalamus sing diarani INAH1, INAH2, INAH3 lan uga INAH4. Iki minangka subyek pikiran sing gegayutan kanggo nyinaoni babagan peran anggone nindakake prilaku uga wiwit INAH2 lan INAH3 wis didokumentasikake ora setuju karo proporsi antarane wanita lan wong.

Kawicaksanan ditampa dening wong saka pendhukung fasilitas kesehatan 4 1 sing mati. Malah Topikus dikategorikaké dadi telung kelas. Kelas kasebut kalebu wong 1 9 sing wis kadaluwarsa kelainan AIDS. Klompok iki. Pitu saka wong lanang wis kadaluwarsa kelainan AIDS. Bunch wis dadi bocah wadon 6. Sawetara wanita wis suwe ngalami penyakit AIDS.

Wong lanang lan wadon sing positif HIV ing kelas Patient heteroseksual ditemokake wiwit intravena saka rekam klinis A Pasangan Nalika heteroseksual nolak nglakoni kegiatan seksual. Malah rekaman tema kasebut sing ora ana saran babagan seksual sing utama.

LeVay ora nemokaké pratandha kanggo ngidhentifikasi kesenjangan kelas ing magnitudo INAH1, INAH2 utawa malah INAH4. Nanging, band INAH3 katon dadi gedhe amarga saka kategori wong; dadi durung cukup, uga ana sing penting yen wong 6 kasebut kalebu saka kategori kasebut. Magnitudo INAH3 saka pemikiran wong wis padha karo gedhene INAH3 saka pemikiran wanita.

Nanging, riset liyane uga nduwe Nucleus saka wilayah preoptik, kaya sing INAH3, mulane padha karo ukuran banget ing wong sing ilang AIDS kanggo wong, lan luwih akeh tinimbang feminin. Iki tandha hipotesis yen wong duwe hypothalamus. Menapa malih, SCN tiyang gay punika langkung ageng (volume lan ugi macem-macem sukarelawan wis kaping pindho ing wong heteroseksual). Kabeh wilayah hipotalamus iki ora diteliti saka wanita sing lanang utawa wadon. Éwadéné konsekuensi operasional saka panemuan iki durung dipirsani sacara rinci, mula uga ana pitakonan serius ing teori Dörner sing diakoni yen wong homo duwe "hypothalamus wadon" lan mekanisme penting kanggo mbedakake persis "otak lanang wiwit wiwitan otak wanita "bisa dadi efek epigenetik saka testosteron saindhenging paningkatan embrio.

William Byne lan rekan kerja nyoba ngerteni persis sing dimensi Bedane dicathet ing INAH inch - 4 kanthi nyalin eksperimen sing nggunakake sampel pikiran saka macem-macem wilayah: 14 wong HIV-positif homoseksual, 3 4 dipercaya wong heteroseksual (10 HIV-positif) , uga 3 4 wanita mestine heteroseksual (9 HIV-positif). A jurang substansial ditemokake dening para peneliti ing dimensi INAH3 ing antarane lanang lan wadon. Malah ukuran INAH3 wong lanang iki luwih kompak dibandhingake wong lanang dewasa heteroseksual, uga luwih gedhe tinimbang wanita heteroseksual, nanging ora nduweni kesenjangan statistik.

Byne lan rekan kerja diétung lan ditimbang jumlah Peserta ing evaluasi INAH3 sing ora ditindakake dening LeVay. Konsekuensi saka bodyweight INAH3 wis kaya wong kanggo dimensi INAH3; iki beban INAH3 kanggo otak lanang sing wis luwih gedhe tinimbang pikiran wanita, dene konsekuensi saka band homoseksual wong rampung antarane wong loro kategori liyane Nanging, Mungkin mbok menawa ora persis sacara substansial beda saka. Malah sing nyinaoni neuron nemokake sing celah ing INAH3, nanging dideteksi yen ora luwih gampang.

Analisis 2010, Garcia-Falgueras lan uga Swaab ngeklaim yen "otak janin ngembang ing periode intrauterine ing arah lanang liwat tumindak testosteron langsung ing sel-sel syaraf sing berkembang, utawa ing arah wadon liwat anané hormon iki. Kanthi cara iki, identitas jender kita (kapercayan sing dadi jender lanang utawa wadon) lan orientasi seksual sing diprogram utawa diatur ing struktur otak kita nalika kita isih ana ing kandhutan. Ora ana tandha yen lingkungan sosial sawise lair nduweni pengaruh marang identitas jender utawa orientasi seksual. "Versi Ovine

Bangsa nasional digunakake kanggo nliti Program awal mekanika syaraf kasebut sing ngetrapake homoseksualitas, kanthi manawa sampeyan ngawasi manawa watara 8 persen wedhus nasional digambar kanthi seksual kanggo wedhus tambahan (lanang-berorientasi) dibandhingake akeh wedhus lanang sing wadon -oriented. Ing akèh spesies, uga kualitas seksual sing luwih dominan bisa dadi kaanan sing jelas saiki inti nukleus seksual (SDN) saka hypothalamus preoptik, sing bakal luwih gedhe tinimbang lanang.

Roselli et al. nemokake ovine SDN (oSDN) ing hypothalamus Preoptic sing padha karo proporsi, sanajan luwih kompak tinimbang wedhus lanang. Hormon bisa ngatonake rams vs domba lan pangaruh neurons saka oSDN iki. Nanging asil ora nyatukake bagian aromatase neural saka bagian seksual prilaku lan otak saka hens, amarga kekurangan defeminisasi rasa companion seksual sing diwasa utawa jumlah oSDN kanggo akibat saka aromatase aktivitas saka pikiran sing fetus ing saindhenging rentang krusial. Pancene bener kemungkinan homoseksualitas lan morfologi bisa bisa diprogram. Mayoritas info nuduhake manawa wedhus lanang, kayata wedhus lanang, bisa diklasifikasikake lan disemagregasi manawa ana sekresi gonadotropin, lan tambah, bisa ditampa, nanging ora ditemtokake kanggo pilihan pasangan sing nuduhake perilaku kasebut bisa uga bisa diprogram. Sanajan tujuan oSDN ora dimangerteni, nomer telepon selular, jengkal, bebarengan karo volume dhewe katon hubungane karo orientasi seksual, bebarengan karo dimorphism ing volume dhewe lan uga mesthi sel bisa prejudis isyarat. Penyelidikan sabanjuré perlu minangka cara kanggo mangerteni kabutuhan tartamtu lan wektu pangolahan oSDN lan cara pemrograman sing ndeteksi pemilihan pasangan sing methik.

Teori fiksasi sejarah

Teori fiksasi kuno dumadi saka panaliten tumrap Pembangunan lan uga unsur-unsur sing ngatasi masculinisasi pikirane. Résidu hormon wis diamati déning sawetara laporan sajrone faktor utama kanthi nemokake orientasi seksual, kalebu. Téori iki didhukung kanthi variasi pangolahan kognitif lan struktur otak antarané wong lanang heteroseksual lan gay. Panjelasan 1 kanggo sing beda bakal dadi gagasan sing ngalami pengalaman babagan jumlah hormon saka uterus ing saindhenging pembangunan bisa ngowahi masculinization pikirane ing lanang. Dosis saka senyawa kasebut diyakini bakal dipengaruhi dening aparatus nyeri lan janin ingestion pengobatan kuatir ibu, bebarengan karo identifikasi. Téori iki bisa uga dilebokaké jroning eksplorasi tatanan lair.

Endah dadi sensuous

Daryl Bem, psikolog Universitas Cornell, nyatakake efek saka variabel ing orientasi seksual bisa ditemokake dening ketemu saka pemuda. Karakter bocah kasebut mbebasake bocah luwih seneng aktivitas tartamtu. Minangka asil saka karakter iki, sing bakal ditemtokake dening faktor kaya unsur turun temurun, sawetara bocah bakal mbokmenawa bakal digawa dening tugas sing dialami dening bocah-bocah jinis sing bener. Sing liyane bakal seneng. Iki bakal ngasilake bayi sing ngalami pengalaman jender sing khas saka kiddies, sanajan bocah-bocah sing nonconforming bakal saestu emg beda. Kaya sing didhawuhake dening Bem, rangsangan sanalika youngster dadi anggota bakal ditemokake dening sensasi gap kang 'beda'. Ora mung rangsangan psikologis iki mesthi bakal diowahi dadi rangsangan sensual: kiddies bakal nyuda seksual ing jinis sing ditemokake minangka macem-macem ("eksotis"). Saran iki luwih dikenal kanthi jeneng "eksotik dadi erotis" pemahaman.

Bem mburu sepindah saka sastra sing dicithak, nanging durung ngowahi data. Riset sing dikutip minangka pratandha bab iki "eksotis dadi erotis" pemikiran ngemot riset Seksual Pregensi dening Bell et al lan tes ilmiah sing ngumumake yen nemokake khas akeh wong homoseksual jawa lan lesbian laporan dadi jender-nonconforming ing taun muda. Malah analisis meta kabeh pasinaon 4-8 nuduhake jender muda minangka prediksi sing paling kuat saka orientasi homo kanggo wanita lan wanita. Ing laporan "prospektif" 6 - sing bisa dadi studi pendahuluan sing diwiwiti kanthi nggunakake bocah lanang sing ora becik babagan umur 63 lan dilacak ing wektu diwasa lan kematangan - 63 persen saka jinis lanang sing ora cocok karo pasangan sing butuh gay utawa ideologi minangka generasi ups.

Orientasi lan pangembangan

Padha dicantelake ing ngisor iki minangka:

Umum

Prilaku seksual sing ngurangi frekuensi saka jinis saiki uga ngurangi kamungkinan reproduksi sing efektif, lan uga amarga iki, padha katon maladaptive ing kahanan evolusi sawise produk Darwinian sing gampang (saingan ing antarane wong) saka macem-macem murni - kanggo premis sing homoseksualitas bakal nurunake frekuensi kasebut. Sawetara teori luwih maju kanggo nerangake kontradiksi iki, uga sing kelayakane wis dituduhake dening bukti eksperimen.

Sapérangan sarjana nyatakaké yèn homoseksualitas Adaptif, kanthi menehi hasil kanthi cara kiddies utawa gajah. Miturut alel, alel (wangun reseptor sing luwih spesifik) sing ngakibatake anemia sel sabit yen duplikat 2 ditemokake, uga menehi imunitas kanggo malaria sing nduweni jenis anemia sing luwih cilik yen ana serep (sing bener dijenengi gayn heterozygous) .

Para ilmuwan uga ngandharake Darwin dhewe njlentrehake macem-macem Kin ing Asal-Usul Spesies, saéngga ing ngisor iki pangembangan Darwin, mbok menawa mbok menawa ora mung wong, nanging kelas kulawarga (garis getih) bisa dadi pilihan.

Brendan Zietsch saka Institut Riset Kedokteran Queensland iki nyatakake yen anggone ngandhakake yen fakultas bisa narik kawigaten fakultas luwih cenderung mate, uga wadon bakal dadi atraktif kanggo wanita, amarga gen kalebu ora biasane nyebabake nolak kontras heteroseksualitas.

Wonten ing riset 2008, panulisipun ngandharaken bilih "wonten hipotesis" ananging gen-gen predisposisi tumrap homoseksualitas ngirangi prestasi reproduksi homoseksual, piyambakipun saged nyumbang manfaat heteroseksual ingkang nampi piyambakipun ". Hasilé ngusulaké menawa "gén sing predisposisi kanggo homoseksualitas bisa menehi manfaat sing éndah ing heteroseksual, sing bisa mbantu nyedhiyakake pembangunan lan pemeliharaan homoseksualitas saka wong".

Nanging, sajrone pasinaon sing identik, para penulis nyathet yen "penjelasan alternatif genetik ora bisa dikalahake" minangka alasan kanggo heteroseksual ing grup ganda homoseksual-heteroseksual sing duwe pasangan luwih akeh, khusus kasebut "tekanan masyarakat ing kembar liyane kanggo tumindak ing cara sing luwih heteroseksual "(lan kanthi mangkono nggoleki nomer seksual sing tambah) kanggo ilustrasi panjelasan alternatif tartamtu.

Hipotesis kaunggulan Heteroseksual wis diwenehi dhukungan saka Study Italia 2004 sing nuduhaké status wanita gay matrilineal wanita Gay. Minangka wiwitan sing dituduhake dening Hamer, malah tambah sethithik. Ing kemampuan reproduktif ing bocah-bocah wadon sing nglampahi "gene gay" bisa kanthi gampang nyathet pemeliharaan.

Teori pegawe gay

Malah "hipotesis paman homo" nyatakake yen individu sing Dzat ora nduweni kiddies isih bisa ngedol kedadeyan sing disenengi ing generasi sing bakal diwenehi dening nyedhiyakake alat (egfood, pengawasan, perlindungan, tameng) menyang spring mati kulawarga paling cedhak hubungan.

Téori iki isih dadi tuwuhing konsep iki saka Asimasi, sing wis dirumusaké kanggo nerangake. Téori sing paling pisanan ditélakaké déning JBS Haldane ing 1932 lan sabanjuré diandharaké déning wong liya sing kalebu John Maynard Smith, WD Hamilton lan Mary Jane West-Eberhard. Teori iki digunakake kanggo ngandhakake rutin kewan-kewan sosial sing beda-beda, ing ngendi meh kabeh anggota wis ora reproduktif.

Vasey bebarengan karo uga VanderLaan (2010) nganalisis konsep kasebut marang Pulau Pasifik Samoa, ing ngendi wae uga sinau uga wong lanang, lan uga wanita, lanang diwasa sing uga uga wong lanang diwasa sing ngakoni peradaban kaya jinis jinis. Vasey lan VanderLaan nemokake yen dheweke pancen luwih seneng ndhukung kancane, nanging akeh penasaran ing anak-anake sing dudu anggota omah, sing menehi bukti sing paling dhisik kanggo nggawe maneh teori kaputusane.

Teori kasebut konsisten karo panaliten sing beda-beda sing ngeting yen luwih pinter ing antarane kaki-nini lan sadulur. Wiwit padha-padha kesatuan bebarengan karo sedulur-sedulur bebarengan karo gene lan nduweni variabel predisposisi, ana bebaya keluarga nalika acara kasebut disuarake. Iku bertingkat ing aspek hormon lan lingkungan stres (disambungake menyang Re-Sumber tanggapan) bisa nindakake minangka aktif.

Menimbang yen hipotesis bakal ngrampungake masalah homoseksualitas sing sanadyan dadi antithetical ing breeding, Mungkin mbokmenawa durung dipetik watara puluhan ewu taun, akeh ilmuwan percaya yen versi paling gedhe kanggo perilaku kaya biseksual lan homoseksualitas. Varian lonceng-lekukan sing kedadeyan ing sosiologi lan matématika nuduhaké spektral panutur.

Vasal lan VanderLaan (2011) nyedhiyakake bukti sing kudu diadaptasi adhedhasar duktus avlukular lan rophilic phenotype bebarengan karo evolusi tartamtu dhewe sing ditemtokake dening lingkungan sosial sing béda, lan kahanan budaya kolektif ora cukup, ing lan dhewe, kayata minangka tembung saka phenotype.

Physiological

A Jumlah Studi wis nemu korélasi antarane anatomi Folks lan uga anyar; studi kasebut menehi bukti sing nuduhake:

Bocah-bocah wadon lan wong lanang gayeng, rata-rata hemisfer Mind. Wong lanang lan bocah-bocah wadon Exotic duwe, biasane, hemisfer otak sing rada gedhe.

Nukleus hipotalamus ditemokake dening Swaab lan uga Hopffman dadi luwih gedhe ing wong homoseksual tinimbang lanang dewasa non-homo, sing nukleus suprachiasmatic dikenal dadi luwih gedhe ing lanang tinimbang bocah-bocah wadon.

Wong lanang laporan, ing penis khas, rada kenthel lan maneh Penis dibandhingake karo lanang diwasa.

Dimensi INAH 3 ing pikiran wong homoseksual ana nang endi wae babagan ukuran sing tepat kaya wanita INAH 3, sing bakal dadi luwih gedhe, lan uga jaringan sing dikemas kanthi padat, dibandingake ing otak pria dewasa heteroseksual.

Komisi anterior luwih ageng ing wanita tinimbang lanang lan wadon wis Dilapurake dadi luwih gedhe ing wong homoseksual tinimbang lanang dewasa non-homo, ananging analisis mengeti ora ana bedane.

Otak laki-laki gay nanggepi fluoxetine Serotonin seleksi reagen inhibitor.

Kinerja kuping lan Sistem sensori tengah-ing lesbian lan wanita biseksual cenderung dadi luwih kaya sifat operasional sing digunakaké ing wong lanang diwasa tinimbang wanita non-homo (para peneliti nyatakake panemuan iki sesuai karo kabeh hipotesis hormonal prenatal saka orientasi seksual).

Response startle (Eye Blink sawise swara banter) bakal Masculinized saka wanita biseksual lan lesbian.

Otak gay lan non-homo entuk reaksi sing beda karo 2 pheromones jantan (AND, saiki ana ing njero sekat), uga EST (katon ing kuncup wadon).

Malah, amygdale, wilayah pikiran, luwih akeh nyenengake wong lanang sing diwasa homoseksual tinimbang lanang nalika ditrapake kanthi seksual.

Span kontras nglibatake driji lan driji indikator wis didokumentasikan kanggo ora setuju, biasane, ing antarane wanita non-homo lan lesbian.

Lesbian lan homo wong luwih kamungkinan luwih:

Panlitèn Menawa wong luwih saka 50 nemokake manawa persen 23 duwe whorl rambut Counter-clockwise, tinimbang 8 persen saka populace khas. Iki bisa nyambung karo tangan kiwa.

Gay lanang wis nggedhekake kepadatan girth ing driji ing driji kiwa lan jempol.

Periode anggota awak lan awak manungsa ing wong homoseksual luwih gedhe tinimbang Kontras kanggo Dhuwur tinimbang masyarakat umum, nanging mung siji lanang dewasa.

Facet Politik

Golongan utama: gerakan sosial LGBT lan LGBT Legal Rights Resistance

Manawa penentu fisiologis ngetik Yayasan orientasi seksual uga prakara. Malah Advokat, sawijining majalah berita homoseksual lan lesbian AS, nyathet ing 1996 sing nyatakake 61 persen saka pelanggan dhewe "mesthine bisa mbantu hak-hak homoseksualitas lan lesbian yen homoseksualitas ditemtokake sacara biologis ditemtokake". Analyze salib nasional saka Amerika Serikat, Filipina, uga Swedia sing ngati-ati sing pracaya "homoseksual lair kanthi cara" nyedhiyakake sikap sing luwih apik marang homoseksualitas tinimbang wong sing pracaya "homoseksual milih dadi cara" utawa malah "sinau dadi mrono".

Evaluasi perlindungan setara di US Perundangan memutuskan jika persyaratan Pemerintah menghasilkan "klasifikasi tersangka" kelas dan juga berhak untuk peningkatan evaluasi berdasarkan beberapa aspek, diantaranya akan berubah.

Bukti sing orientasi seksual ditemtokake (lan kanthi mangkono uga ora owah saka pangerten legal) bakal mbentengi kasus sing sah amarga tambah evaluasi aturan sing discriminating ing basis tartamtu.

Penyebab orientasi seksual nduweni pengaruh signifikan marang status minoritas seksual saka pendapat konservatif sosial. Saliyane flip, sawetara konservatif sosial kaya Reverend Robert Scheck wis nyengkuyung wong sing bisa nampa sawetara pratandha ilmiah sajrone nolak homoseksualitas sacara moral.

Akeh advokat kanggo hak-hak minoritas tahan Nandheske sing sabab sing seksualitas ditemtokake utawa tetep ing paling. Dheweke ngandhakake yen orientasi seksual bisa ngowahi umur urip sajrone rentang. Ing wektu sing padha, wong liya bisa ngatasi apa wae medicalise utawa seksualitas 'pathologise'deviant', uga milih kanggo perjuangan kanggo persetujuan ing karajan sosial utawa moral. LeVay kasebut minangka jawaban kanggo wicara metu saka gay lan lesbian sing ndadekake crita iki minangka panyelidikan "wis nyumbangake status homo ing masyarakat".

Gender dysphoria (GD) yaiku kahanan sing bisa ditindakake dening wong sing nyenengake. Ing sajrone iki, jender lan jinis ora pas karo persis identitas seksual, lan uga wong liya. Ana bukti sing nuduhake yen bocah-bocah wadon sing ngetrapake jinis sing beda ing jender sing didelegake ora bisa amarga ora duwe prilaku utawa psikologis, nanging uga biologi sing disambungake kanggo genetika utawa kerentanan hormon kasebut sadurunge wis teka.

Tag diagnostik kelainan identitas kelamin (GID) iki digunakke Saka DSM minangka jinis dysphoria nggunakake re lease DSM-5 iki. Identifikasi wis dituduhake uga kanggo ngilangi stigma uga bisa diselehake. Asosiasi Psikiatri Amerika, penulis DSM-5, nyatakeun, "ketidak karep jender bukan masalah mental. Sapérangan ilmuwan trans lan jender sing ngidini nyatakake penyakit iki mung amarga identifikasi kasebut nguatake versi jinis lan patologi jinis varian.

Sastranegara utama pria kanggo ngobati Diagnosis karo dysphoria jender sing nyenengake jinis favorit saka individu kasebut minangka akibat saka jinis pidato lan perawatan hormon, utawa operasi utawa psikososine.

bukti

Indikator-indikator GD ing bocah-bocah bisa Nggabungake sawetara saka sabanjure: Disgust ing genitalia, isolasi sosial dening melankolis, kaku, kasepen lan kanca-kanca dhewe. Miturut Asosiasi Psikologis Amerika, kiddies trans-gender cenderung luwih cenderung ngalami kekerasan lan pelecehan ing fakultas, perawatan foster, pusat terapi hunian, fasilitas pengungsi lan sistem peradilan remaja dibanding kiddies liyane.

Bayi nggunakake GD ana ing Résiko Gedhe kayata stress Stress, uga nglalu lan melankolis. Studi kasebut nyatakake yen individu jender trans duwe kecepatan usaha bunuh diri sing gedhe banget; mung siji analisis 6,450 trans gender folks sing ana ing Amerika Serikat mengamati 4 1% wis nyoba nglalu dibandhingake rata-rata nasional 1.6 persen. Dheweke uga nemokake manawa usaha bunuh diri luwih gedhe tinimbang wong lanang lan wanita sing njlentrehake yen wong-wong sing ditresnani padha tetep kuwat mengko padha metu, nanging wong lanang lan wanita transgender sing ana ing bebrapa sing rada murah mbuktekake isih akeh dhewe nyoba bunuh diri dibanding masyarakat umum. Wong-wong transgender uga bisa beresiko kanggo penyakit emosional iki minangka masalah mangan.

Gender dysphoria ing wong sing diwakilake nalika esuke bakal dilacak ing lintasan 2; salah sawijine pungkasan utawa wiwit awal. Dysphoria seksual awal sing bisa ditemokake ing bocah enom. Ing Times, dysphorics seksual awal nemokake minangka homoseksual kanggo entuk wektu wektu. Kelas iki isih luwih ditarik karo wong lanang ing jaman kadhangkala. Jinis dysphoria Ora ana pratondho ing nom-noman, nanging ana sawetara akun Pemuda sing gagal ngrekam kanggo sawetara wong liya. Wong-wong sing nemoni dysphoria sing luwih dawa bisa uga digawa menyang bocah-bocah wadon uga melu ing. Prilaku karo semangat.

alasan

Laporan Utama: Penyebab Trans psikologi properti

Saben wektu wong nandhang sangsara amarga jinis GID ana Individualitas kahanan kang ora ngepenakke. Para peneliti ora setuju babagan inti kahanan lan cacat saka individu kanthi GID. sawetara panulis sing mangerteni manawa Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nduweni keahlian GID kayata stigmatisasi lan korban; lan iki, manawa kabudayan kudune diwajibake ketat cabang lanang lan wanita bakal nanggung akeh banget.

Analisis kaping pindho (prédhiksi ing pitung wong ing interval Associate in Nursing telung patbelas sampel) Nuduhake yen GID bisa dadi 60% genealogi, mlebu potensial kanggo pangembangan utawa efek turun temurun ing kahanan kaya mengkono, amarga pasokan.

diagnosis

Asosiasi Spesialisasi medis Yankee ngidini identifikasi Depresi jender ing acara standar ing langkah persegi DSM-5 kabeh ketemu. DSM-5 nyatakake ing 2 standar kasebut kanggo depresi seks kudu didhukung kanggo periode minggu 6 ing remaja utawa wong diwasa kanggo diagnosa.

  • Gegandhengan bisa dienggo minangka jinis Sex liyane
  • Sampeyan kudu ngobati kaya jinis liyane, siji dituduhake jinis

  • Kakehan sing penting ing antarané wong sing dikawruhi utawa disebarake minangka salah sawijining fungsional seksual
  • A nafsu kanggo Fitur Sampeyan Kejabi seks ditugasi
  • Kudu ngilangi atribut seksual minangka salah sawijining akibat saka kacilakan karo jinis vaksin utawa sing disuarengi
  • A kepastian yen sampeyan entuk respon lan Perasaan seks tinimbang jinis sing ditugasake siji
  • Kajaba iku, kondisi kasebut kudu ana hubungane karo kahanan utawa gangguan sing klinis.

DSM-5 kena pengaruh diagnosa kasebut saka kelas gangguan seksual lan dadi kelas dhewe. Diagnosa iki diganti jenenge saka gangguan identitas kanggo depresi jender, nalika kritik yen istilah sadurunge stigmatizing. Sub typing dening orientasi seksual dibusak. Diagnosa kanggo bocah wis dipisahake saka wong diwasa, minangka "depresi seks ing kiddies". Pambuka Identifikasi Ngenali potensi kiddies Enduring, utawa kemampuan kanggo nyebutake yen kudu dipirsani. Depresi jender utawa depresi seksual sing mbokmenawa uga. Yen wong ora nemokake faktor kasebut, nanging isih didiagnosa Nduwe kahanan sing penting sacara klinis utawa cacat.

Sawetara penyakit disambung karo jinis seksual:

Manhood sing ngandhut jender, biasane diterusake kanthi obah kanggo duwe operasi lan obat hormonal lan kesusahan sing kuat banget babagan jinis sing ditugasake, sing dituduhake sadurunge identifikasi seks puberty utawa orientasi seksual, ngalami kesusahan utawa kuwatir.

Revisi iki klasifikasi ICD saka Negara-negara seks diwatesi saka ICD-11 sing bakal teka.

Ing penyakit mateng ditambahaké, bebarengan karo transvestisme dual-peran sisih. ICD-11 mendefinisikan jinis kelamin minangka "jinis ditandhani lan ditetepake", bebarengan karo demokrasi kaya definisi DSM-V, nanging ora pengin kesusahan substansial utawa cacat.

arah

Metode Remedy kanggo Individu sing didiagnosis nggunakake GID bisa ngemot Psycho-therapy utawa uga kanggo nyurung jinis favorit saka individu minangka akibat saka jinis paribasan lan perawatan hormon, utawa operasi. Iki bisa uga kalebu konseling, anjog kanggo owah-owahan sing modhèl, utawa modifikasi gaya urip, amarga saka intervensi kaya operasi laser utawa elektrolisis, operasi terapi, utawa prosedur bedah kosmetik alternatif. Inti terapi bisa kanggo ngilangi masalah sing bisa diarani minangka conto, saka status perilaku individu, minangka cara kanggo ngilangi rasa sayang sing ana hubungane karo nyelarasake individu utawa konsultasi pasangan.

Operasi utawa therapy amarga dysphoria jinis punika kontroversial amarga ora bisa ditrapake owahan Fisiologis. Tip dituduhake kanggo mbantu dokter. Individu liyane nggunakake rekomendasi sing diringkes ing Gianna Israel lan uga Transgender Care Donald Tarver. Sastranegara kanggo ngobati kanthi cara umum ngetutake versi "panebusan ala".

Pra-pubescent

Panaliten kasebut yen menehi saran bocah-bocah dadi seneng-seneng Kanggo ngajak wong-wong mau supaya bisa nampilake tindak tanduk sing ora cocog karo jender sing diwenehake - utawa malah ngetokake sawetara owah-owahane karo jender - sing dadi kontroversi. Sawetara dokter nyathet persentase anak-anak sing gedhe sawise biasane ora nduduhake dehsphoria.

wis wiwit ngobrol lan nulis hormon, uga disebut puberty blockers, supaya ngundurake wiwitan menopause sadurunge bocah wis dianggep dadi umur cukup kanggo nggawe pilihan sing sinau yen reassignment seks kognitif nyebabake reassignment seks bedhah bakal rauh ing kepentingan pribadi individu.

Pangobatan emosi

Psycho-therapy yaiku obat kanggo ndukung wong sing bener ing jinis fakultas sing ditemokake ing dysphoria Sex, sing paling cilik, uga dipimpin. Psycho-therapy yaiku interaksi kang arep ngurus masalah. Bisa digunakake kanggo campur tangan sanadyan akeh dokter nggunakake psiko therapy kanggo ngurus dysphoria jinis. Pangobatan Psychotherapeutic saka GID panggilan kanggo mbisakake individu. Upaya ngobati GID kanthi mung ngowahi identitas seks individu kanggo nerangake fase kedatangan wis dadi ora berhasil.

Obat kosmetik

Fitur biologi remedial sekunder lan pisanan kanggo ngurangi bedho antarane identitas awak lan jinis saka individu. Terapi biologi kanggo GID tanpa terapi psiko langka. Para ilmuwan nggambarake manawa manungsa bisa mlayu ing terapi GID, dheweke bakal bingung lan ilang yen opsi perawatane saiki ora sakabehe.

Psikoterapi, perawatan pengganti hormon, lan jenis kelamin Operasi reassignment bisa nggayuh GID nalika ekspektasi WPATH ing pangopènan wis kabeh diiringi kanthi rapet.

Tingkat total kepuasan individu bebarengan karo pangobatan biologis lan emosional sing signifikan.

Epidemiologi

Tingkat-tingkat Wong sing duwe ruang lingkup kepribadian Trans Trans Kelompokan 1: 2000 (kira-kira 0.05percent) saka Walanda lan Belgia dadi 0.5percent saka wong dewasa Massachusetts. Saka jajak pendapat federal murid sekolah menengah ing Selandia Baru, 8,500 kanthi acak milih murid-murid sekolah menengah saka 9 1 sekolah menengah sing dipilih kanthi acak, nemokake 1.2percent murid sing nanggapi "ya" menyang pitakonan iki "Apa sampeyan mikir sampeyan transgender?" . Jumlah iki kabeh dadi pusat. Diprakirakaké kira-kira 0.005percent kanggo 0.014percent saka lanang lan wadon sing dianggep lanang ing pangiriman lan 0.002percent kanggo 0.003percent saka wong sing ditugasi wadon nalika esuke diidentifikasi minangka duwe dysphoria jender, [contested - ngomong] predicated ing 2013 kritis analisis, sanajan sing bisa bener dianggep minangka diskon cilik. Riset nuduhaké wong-wong sing ngandhut kedadeyan sing biasane wis dadi 3 kaping dadi luwih becik dadi laki-laki sing diwakilake nalika esuke, nanging ing antarane wong-wong sing rasio jinis kasebut cedhak karo 1: 1.

Sajarah

Penyakit identitas seksual Ekspresi saiki dadi ungkapan lawas kanggo Negara sampeyan saka DSM. DSM 1st APA nggambarake negara kasebut saka buku 3rd ("DSM-III") ing 1980. Supaya bisa ngijini supaya bisa ngamanake dijupuk obat sing ditampa lawas kanggo bocah-bocah nom-noman sing metu saka 1-2 luwih lawas. Peringatan 127 ditampa dening laku ing 2010 kanggo dysphoria jinis.

Malah T & P rampung Test kanggo ngira yen keluwesan psikologis, fisik lan sosial lan bebaya sing dibutuhake kanthi 1 2 - kanggo pengidap taun 14. Tur iki wis dianggep minangka pamenang sing ditindakake dening praktisi kesehatan kanggo ngasilake pengobatan sing luwih umum uga ditampa dening bocah-bocah nalika umur 9 dekade. Minangka akhir-akhir iki minangka tips 2009 ngandhakake, yen obat kanggo dysphoria jender kudu mbokmenawa ora bisa metu nganti wis rampung. Ferring Pharmaceuticals ngasilake obat Triptorelin, disedhiyakake sajrone judhul Gonapeptil, ing # 2 utawa rong dosis sing saben dina. Prosedur iki isih bisa dibatalake, supaya anatomi manungsa bakal miwiti kondisi sadurunge.

Masyarakat lan peradaban

Fitur "jender" sosial sing digawakake kanthi disengkuyung karo pangarep-arep budaya, uga ana hubungane karo jinis. Contone, institusi warna khusus karo bocah "cah wadon" utawa "bocah" diwiwiti banget kuna ing budaya Eropah sing asalé saka Eropah Antisipasi ana hubungane karo tembung lan tindak tanduk.

Saperangan peradaban nduweni telung jinis sing dijelasake: bocah wadon, wong lanang, lan wong lanang Effeminate. Contone, ing Samoa, 'uga ana jinis lanang sing feminin, fa'afafine sing disetujoni sacara klinis sacara klinis. Malah, faqafine biasane ora bakal butuh salah siji saka kahanan utawa stigma iki kanthi nyimpang saka bagian seksual sing biasane terkait. Iki tegese kesusahan sing gegandhèngan karo GID ing kahanan Kulon ora mung amarga penyakit, nanging kanthi kesulitan. Nanging, pasinaon wis nemtokake stres sing terus dumadi ing peradaban, Wétan utawa beda, sing bisa luwih akeh ngeloni seksual.

Aturan sing diarani ukuman sing disebut Norrie, sing kudu diklasifikasikake karo grup seks, 'non-spesifik', sawise nglakoni pengadilan kanthi nggunakake kabeh Registrar NSW Birth, Deaths, and Marriages. Nanging, Pengadilan gagal njupuk jin sing mbuktekake minangka struktur sosial: "nggayuh operasi pembagian jender" ora netepake ambiguitas seksual dheweke ".

Klasifikasi kanggo penyakit

Diagnosis psychiatrik saka penyakit identitas seks (saiki Sex dysphoria) premiered ing DSM-III ing 1980. Arlene Istar Lev bebarengan karo Deborah Rudacille wis mbedakake bebarengan karo gerakan politik. Sawetara peneliti, kayata Robert Spitzer lan uga Paul J. Fink, nemokake tindak tanduk lan petualangan sing ditemokake ing trans seks ora wajar lan nggambarake gangguan.

Wong sing Nduwe jinis dysphoria Bisa utawa ora ngormati perilaku lan emosi sing banget amarga penyakit. Kekurangan lan Keuntungan ana kanggo nyempurnake dysphoria jender. Amarga dysphoria jender diklasifikasikake amarga penyakit ing cathetan kesehatan profesional (kayata buku pedoman DSM sadurunge, '' DSM-IV-TR, ing ngisor iki judhul "kelainan identitas gender"), akeh bisnis asuransi bakal mbayar sawetara saka biaya pangobongan reassignment gender. Minus kekurangan jinis dysphoria minangka minangka kondisi, obat reassignment uga bisa uga ora bisa dianggep, lan bisa uga katon minangka therapy, tinimbang terapi. pria lan wanita luwih cenderung tinimbang wong liya kanggo nduweni kawicaksanan kawicaksanan rencana kesehatan kesehatan, lan kerep tandhingake kepencut lan permusuhan saka perusahaan perawatan kesehatan.

Diagnosa DSM-IV-TR Bagéyan saka kahanan kang ora sengaja Ora mandhiri saka individualitas sing duwé hubungan karo diskriminasi lan penolakan. Profesor Psikologi Darryl Hill nganggep manawa dysphoria jender ora mung disfungsi, nanging kriteria kasebut nélakaké kahanan sing kiddies sing ora ana nalika akeh liyane lan para ibu lan bapa duweni kesulitan. Wong-wong transgender sing disampekake marang diskriminasi, kekerasan lan kekerasan, uga wis ora dikongkon soci. Ing Mei 2009, panguwasa federal Prancis ngumumake yen identitas seksual transeksual bakal dikategorikake minangka penyakit kejiwaan, nanging adhedhasar asosiasi hak-hak Prancis ora liya dimodifikasi. Denmark ngasilake pernyataan ing 2016.

Mbalik ing ICD-11, GID direklasifikasi minangka kelainan jinis Penyakit sing disambung karo kesehatan. Kelas pekerja Recategorization ndhesek tetep diselidiki ing ICD-11 kanggo njaga Usage of services.

Asosiasi intim Wiki correspondence w.svg

Segmen iki saiki bakal kurang info Wong sing duwe pasangan. Mangga nggedhekake wilayah kasebut. Spesifikasi bisa adhedhasar ing kaca dhiskusi.

Sambungan sing nglibatake wadon lan lanang lan uga lesbian Wong sing duwe GID bakal nandhang lelara liwat laku ganti-ganti, utawa ganti dadi roh. Sambungan antarane wanita lan wong sing duwe GID nandhang wekasane GID nunjukake utawa dipahami. Investigator nyatakake nasibe hubungan iki katon gumantung marang kemampuan adaptasi wanita. Masalah kasebut biasane katon, kanthi kabeh kanca cisgender dadi duka utawa ora puas, nalika wektu pasangan ing karakter wanita berkembang, nalika libido pendamping kurang diminimalake, yen pasangan uga duka lan uga duwe cacat mental yen saka fungsi lanang. Wanita cisgender uga prihatin babagan stigma sosial lan bisa dadi ora enak karo kabeh feminisasi fisiologis ing pasangan kasebut nalika asosiasi nerusake sak ganti. Malah bocah wadon sing cisgender sing paling seneng mung nampa lan ngganti pasangan sing transisi, supaya peneliti nyatakake, minangka individu sing duwe lelaku seksual sing paling minimal utawa wong sing bisa ditarikake kanggo wong lanang lan wong liya.

Legislation

Legislasi sing ana saiki nglarang sekolah. Adhedhasar sifat-sifat sing diwenehake, umpamane jenis kelamin, kesetaraan gender, lan ekspresi seks, lan nemtokake macem-macem klaim babagan tujuan legislatif lan uga jangkoan negara kasebut. Hukum aktif ngarepake yen keterlibatan ing tumindak instruksi utawa game fisik sing diwenehake, jroning prentah para siswa saka jender, bakal dadi mahasiswa saben jender. Tagihan iki mbutuhake mahasiswa sing diwenehake kanggo njupuk pakaryan lunak fakultas, tugas, kayata lomba olahraga lan tim, lan uga nggunakake pusat ing garis bebarengan karo kesetaraan jinis, senadyan jinis sing direkam ing dokumen mahasiswa.

Malah Konferensi Katolik California mbandhingake invoice sing ora perlu, minangka aturan ana kanggo nolak diskriminasi. A juru wicoro kanggo KTT kasebut nyatakake keprigelan kasebut kudu ditangani dening perwira fakultas.

Resiko hak LGBT

Pandhuan ing ngisor iki kalebu masalah. Elinga ningkatna Go liwat topik. (Sinau mung carane kanggo ngilangi pesen cithakan kasebut)

  • Pandhuan ing ngisor iki bisa uga ora seimbang karo perspektif.
  • Laporan iki kepengin catetan penegasan.
  • Bagean string ing

Aturan babak planet LGBT adopsi parenting Masalah imigrasi Intisari hak hukum Dhukungan militer Pangenalan sambungan Kesatuan padha-seks Hak-hak hukum transgender LGBT asosiasi hak-hak hukum Oposisi Kekerasan terhadap para pria dan wanita LGBT

Resistance hak LGBT Bisa dadi resistancemu menyang hak:

Organisasi sing kuat ing perlawanan hak LGBT Kerep nentang enaku aturan undang-undang sing nggawe serikat seksual sing sah, aturan legislasi penegakan sing ditindaklanjuti kanggo ngurangi panyalah pelanggaran anti-LGBT, kayata lapangan kerja lan perumahan, undang-undang AntiBullying kanggo njaga regulasi bocah cilik LGBT decriminalizing hubungan jender sing padha, bebarengan karo hak-hak sing ana hubungane karo hak-hak LGBT. Kabeh band iki kerep banget konservatif ing sosial utawa religius.

Keyakinan kapercayan bisa nyurung perlawanan, Homofobia, transfobia, paneliten, ideologi pamarentah, utawa uga penjelasan alternatif.

Perjamuan sing kompetisi hak-hak LGBT Bisa Bakal dibandhingake ngemot perkawinan sipil utawa serikat, parenting LGBT lan adopsi, panyengkuyung angkatan bersenjata, panggunaan teknologi reproduksi dibantu, lan uga kasedhiyan operasi reassignment gender lan pengganti substitusi hormon kanggo pria transgender.

Sajarah

Siswa dhawuh saka parade perayaan Nazi ing Front of this Institute for Sexual Research ing Berlin ing 6 May 1933, ngrampungake novel lan pics lan nganti pillaging mati.

Gerakan hak gay wiwitan wiwit saka abad kaping XIX ing Jerman.

Saka 1920s lan ing 1930s, sampeyan bakal nemokake Komunitas LGBT ing wilayah metropolitan kayata Berlin; Seniman Jerman-Yahudi Magnus Hirschfeld jelas salah sawijining juru dialog kanggo njaluk hak legal LGBT ing wektu iki. Sawisé partai Nazi dadi kuasa ing 1933, salah sawijiné aksi perayaan sing paling wiwitan wis ngobong Institut für Sexualwissenschaft, ing ngendi akeh Nazi sing kondhang kanthi obat-obatan kanggo ngalami masalah seksual. Awalé nyinkronake menyang homoseksualitas Ernst Röhm bebarengan karo para pengikuté, supaya akeh wong homoseksual nyebar ing Partai Nazi sawise Night of the Knives lan uga bagean 175 Laws diwiwiti dadi ditrapake, nggunakake wong homoseksual interned ing kamp konsentrasi dening 1938.

Ing ngisor iki pamaréntahan Nazi ing Jerman, hak-hak Legal LGBT lanang lan wadon wis nyedhaki loro tatakrama. Dening enfor enforcing lan bolstering undang-undang sing ana sing ngetokaké homoseksualitas yaiku; homoseksualitas wis dianggep tingkat, nanging kaya penyakit klinis. Cara terapi yaiku program eugenika, sing diproses dening boffins kanggo ngemot euthanasia, lan miwiti karo sterilisasi soko wong ing kemah buruh. Tekanan nyopir wis mbusak materi turun temurun saka masyarakat - turun temurun, sosial, individualitas lan klinik, lan uga mbusak degenerasi ing pirang-pirang derajat. pengobatan wis mestine kanggo nggabungake tugas penyebaran negara gedhe banget, lan uga gambar kemajuan sing persis karo apa dokter medis Nazi rampung nganti pungkasane dadi: sing healer ngowahi dadi pembunuh. Pedoman asuransi sterilisasi wis sacara konsisten terkait karo fundamental lan antimikroba ing visi iki: Bebarengan karo kabeh "pemurnian awak nasional" bebarengan karo "pembasmian disposisi turun temurun".

Dene panemune Holocaust kurang kontras karo wong sing nandhang lara Holocaust, uga diwatesi marang Jerman, kanthi gumantung saka kutipan saka pasangan 50,000 lan wong wadon sing teka ing ngarep hakim, nglibatake 5,000 lan 15,000 rampung ing kamp konsentrasi. Nanging sawetara wong sing ndhisiki pengadilan wis dipimpin (utawa kanthi sukarela) kanggo ngalami sterilisasi / pengulangan; wong-wong mau bakal bebarengan karo wong-wong liya sing, kanthi owah-owahan sajarah ing budaya modern Jerman (sing diwiwiti nggunakake Westphal, uga ditampa kanthi cara Krafft-Ebing menyang Magnus Hirschfield, homoseksualitas saiki dianggep minangka nggunakake fungsi neurologis, endocrinological utawa hereditary foundation), wis ngobati kanggo njaluk homoseksualitas dadi klinis minangka lawan kanggo masalah pidana. Individu diobati karo psychiatrists lan klebu saka upaya T4 kanggo ngusir individu sing duwe kelainan sing dianggep ora bakal dicethakaké ing tingkat saka.

Ngomong homoseksualitas, nanging wong lanang homoseksual lan lesbian nggawe keputusan kanggo nuduhake identitas. Desa-desa lan bar-bar homoseksual digawe, uga ana budaya sub-homoseksual sing digawe.] Kampanye kanggo hak-hak homoseksual wiwit berkembang ing Inggris. Menyang pungkasan saka homoseksualitas 1960 iki diwiwiti dadi decriminalized lan uga de-medicalised ing bagean kaya UK, Selandia Baru, Australia, Amerika Utara lan Eropah, ing kahanan revolusi reproduksi bebarengan karo gerakan anti-psikiatri. Resistance organizated kanggo hak-hak homoseksual lan homoseksual diwiwiti saka 1970 s.

Tampilan umum

Sikap sosial tumrap homoseksualitas beda-beda ing fase historis beda-beda lan peradaban-peradaban sing beda-beda, kaya sikap tumrap seksual lan hubungan seksual. Akeh peradaban duwe kriteria tartamtu dhewe babagan seksualitas; sawetara seneng lan anyar, nanging jinis iki ora ditampa dening sawetara.

Survey 2012 CNN nunjuk mayoritas Mayoritas Amerika tanggung jawab kanggo hak-hak homoseksual. Ing 2015, survey saka wong Jepang uga nemokake bagean gedhe sing disetujoni.

Motif agama kanggo perlawanan

Segmen iki wis disusun kaya manifestation utawa artikel Remark sing nyatakake panulis editor Wikipedia babagan subyek. Sampeyan kudu bantuan kanthi nyalin kasebut menyang 11 encyclopedic, ngiyataken. (Juli 2015) (Sinau mung carane nalika ngilangi materi cithakan tartamtu iki tartamtu)

Watch seksualitas manungsa § Intercourse sensual agama

Paling jinis agama, sanajan kaya agama Timur karo Iman ora nganjurake hubungan seksual. Kekristenan Evangelis, Katulik, Mormonisme, Yahudi Ortodoks, lan Islam, ngemot pendapat sing hubungan seksual dosa lan standar moral uga ngurangi.

Kekristenan

Segmen iki mbutuhake tetanduran kanthi nggunakake: sub-subkategori Nampa panggonan Gréja Katulik iki watara masalah iki, duwe "ndeleng uga" menyang Homoseksualitas lan Gréja Katulik; ora setuju karo Katulik sing ora ngluwihi Leviticus lan Rum lan nyangkut debat paradigma uni lan wong sing dikasihi, sampeyan bisa mbantu nyumbang, lan bisa uga ana ing kaca dhiskusi. (Mei 20-16)

Perangan saka Prajanjian Lawas sing nglarang wong "ngapusi Many passages Pauline uga disebutake marang homoseksualitas wadon lan wong. Kristen sing milih sikap tradisional babagan homoseksualitas nyatakake sinau saka irama kasebut saka panemune Gusti Allah nalisir jinis seksual sing padha, dene wong Kristen sing mbutuhake sikap liberal sing bener mikir kenapa iki pasal pas sing nyathet kahanan sing spesifik, kayadene minangka penyalahgunaan utawa rogol, lan uga mungkin mbok menawa ora tau homoseksualitas.

Resistance Islam

Padha salabet ing ngisor:

Saran: Islam lan orientasi

Sodomy Dianggep nerak lan dilarang ing sebagéyan gedhé umat Islam, kaya sing didhawuhaké déning undang-undang Syariah, uga ngasilaké hukuman mati ing Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Iran, Mauritania, Nigeria, Sudan lan Yaman.

Penalti mati rampung ing Afganistan di bawah Taliban. Ing Mesir, wong awam homoseksual dituntut ing ngisor hukum moral sakabèhé. Ing tangan liyane ana sah ing Turki amarga 1858 kasunyatan.

Ing Arab Saudi, paukuman kanggo homoseksualitas bakal dadi implementasine Umum, pamaréntah federal kita bisa kerja kanthi hukuman sing beda-beda, umpamane, denda, wektu pidana, bebarengan karo gendera - minangka pilihan alternatif, kajaba yen mesthi ana sing duwe LGBT wong lanang lan wadon minangka negara yurisdiksi hard kanggo melu gerakan LGBT sosial. Iran minangka negara kanggo nindakake jumlah warga negara kasebut. Sanajan homoseksualitas nyebar sacara jembar antarane kelompok etnis Pashtun ing Afghanistan, sawisé runtuh Taliban, homoseksualitas dipindhah menyang sing wis dihukum kanggo hukuman penjara, penalti, lan kekerasan saka sawetara pelanggaran pendanaan.

Paling asosiasi hak-hak asasi manungsa, umpamane minangka Sambungan Wong sing nglibatake wong dewasa consenting per pelanggaran. Negara-negara kasebut ngandharake yen Perundangan kasebut dibutuhake kanggo njaga moral lan prilaku Islam. Negara-negara sing paling gedhé populasi Muslim Libanon lan Tunisia duwé hubungan sing arep ditindakake.

Resistance rohani India lan Timur Asia

Lan orientasi seksual, Homoseksualitas lan Taoisme, lan Homoseksualitas ing China

Ing Dhaptar agama sing asalé saka India, kayata Hindu, Buddhisme, Jainisme, lan Sikhisme, ajaran-ajaran kasebut cetha dibandhingake karo salah sijining adat istana Ibrahim. Saliyane ing agama, homoseksualitas kasebut kasebut. Vasubandhu nambahake salah sijine klinik-klinik kang dilarang amarga afiliasi karo klien, bebarengan karo Dalai Lama ngandharake yen alam ngudi hubungan karo metu amarga ngganggu hubungan seks sing padha. Homoseksualitas diyakini minangka bertentangan karo prilaku Sikh, kaya sing ora kasebut ing kitab Sikh lan wiwit Sikh diundang kanggo nikah, nanging bab iki ora dianggep penting. Ing 2005, Ketua Cleric saka Akal Takht iki ngetrapake persatuan-kesatuan jinis sing padha, agama Hindu dianggep minangka macem-macem, tanpa aturan sing bisa diatur kanthi cepet, nanging manawa kalorone mbandhingake anggone nyinau persatuan seksual spiritual ing jajak pendapat 2004, ditambah uga kelompok minoritas sing nyengkuyung. Ora ana referensi saka homoseksualitas saka tulisan Hindu plus tema tabu, ananging wiwit Hindu percaya yèn tugas iku kanggo nikah lan duwe anak asosiasi wis kabeh mikir standar.

Resistance Scientologist

Pencipta ilmuwan, L. Ron Hubbard, mengkategorikan Homoseksualitas minangka kelainan psikologis lan paraphilia (sing kasebut minangka "perversion seksual"), nyatakake buku-buku teks psikiatri lan mental modern kanggo nyurung perspektif dheweke. Hubbard nyurung kabudhayan modern kanggo nyerang masalah "seksual" (sing kalebu homoseksualitas), ngira yen "penting banget, yen wong pengin mungkasi laku jina, lan nyiksa anak.

Artikel 2004 saka St Petersburg Times nyatakake yen Gereja nemtokake pernikahan minangka pernikahan antarane wanita lan wong. Setahun sawise, kanggo njawab pitakonan babagan sikap Gereja ing homoseksualitas, Church of Scientology at 2005 ngandhani: "Gréja Scientology ora ngetrapake preferensi seksual.

Health

Nonton uga: Masalah LGBT ing pengobatan

Ringkesan kanggo sinau ing UK nyaranake yen buktine ana bukti sing minimal sing ana amarga studi ora mbutuhake siji komponen ing grup statistika kanggo nggawe keputusan babagan homoseksual, homoseksual, transgender lan biseksual. Analisis sing ditemokake saka eksplorasi sing saiki ana ing UK, ora ana sing beda babagan kondisi kesehatan gedhe ing kalangan LGBT lanang lan wanita saiki lan uga wong sing khas, nanging kesejahteraan sakabèhé LGBT katon luwih lemah, nanging tanpa informasi tartamtu kahanan utama lan umum, kesehatan jangka panjang utawa kanker. Masalah panaliten masalah sing disabetake wektu enom, kayata umpamane, individu LGBT sing dituduhake kaya nyumbang kanggo kasunyatan, bunuh diri lan masalah kesehatan mental liyane sajroning kadewasan, ing babaran, nyerang, lan diskriminasi. Siji panaliten sing nyinaoni dampak jangka panjang alkoholisme ing universitas, '' uga riset sosial sing wis dipusatake ing sadawane cara LGBT lanang lan wanita bisa ngalami tèknik-tironan standar kanggo kesehatan, bebarengan karo efek tartamtu.

Sejatine para aktivis LGBT nyathetake keahlian ngembangake LGBT munggah ndadekake masalah kesehatan emosional ing jaman kadewasan, lan uga minangka hambatan kanggo nggayuh kesehatan sing cocok minangka sumbangan kanggo kesehatan; Nanging padha nyatakake yen hak legal LGBT legal penting kanggo nyilikake evolusi masalah medis sing bisa dimangerteni lan nggawe manawa alat kesehatan. Mbalik maneh ing '09 aktivis LGBT Kanada ngadaptar keluhan sing nyalahke dilemmas kabijakan LGB Canadians kelakon ora dituruti saka panguwasa, nyilihake pelanggaran hak-hak LGBT pria lan wanita. Para aktivis bisa ngupayakake pangarep-arep jangka umur saka biasa marang para pria lan wanita LGB, nggunakake kasus sing luwih gedhé influenza bebarengan karo HIV lan tingkat alkoholisme, bunuh diri lan panggunaan obat.

Oposisi ing negara liya

Segmen iki disusun minangka manifestation utawa artikel Remark sing nyatakake panulis editor Wikipedia babagan subyek. Sampeyan kudu bantuan kanthi nyalin kasebut menyang 11 encyclopedic, ngiyataken. (Juli 2015) (Sinau mung carane nalika ngilangi materi cithakan tartamtu iki tartamtu)

Belarus

Malah laporan 2014 siap saka Inggris, ing ngisor panguwasa koalisi Konservatif lan Liberal Demokrat 2010 - 2015, tambah kuwatir babagan terapi LGBT ing Belarus:

Malah LGBT Group nandhang panrima dening regimen ing 2013. Malah Kementerian Kehakiman menolak enrollment kanggo kelas LGBT, lan uga anggota lingkungan LGBT mbuktikake sacara teratur ing pasukan keamanan lan nyebabake pitakonan. Polisi ngancem kanggo nyeponsori kanca-kanca kasebut ing kulawarga kasebut, utawa uga kanca-kancane. Nightclubs ing Minsk lan Vitebsk wis dipentasake, lan uga kabeh sing wis ana wis dirudopekso lan 'detail sing dikumpulake dhewe. Klub malam kabeh ditutup. Gay Pride minggu ing Minsk diselani saka polisi sing ndorong proprietors panggonan kanggo njaluk sak sadurunge sadurungé. Panguwasa nyerbu acara-acara sing kedadeyan, bebarengan karo pamarentah ngetokake usulan kanggo parade ing saindhenging kutha.

India

Babagan Oktober 6, 1860, sodomi ora dilarang ing India. Iki wis ditetepake sacara ora konstitusional ing '09 saka Pengadilan Tinggi Delhi, Nanging, ditegesi Desember 2013 kanthi penghakiman Mahkamah Agung. Iki wis dileksanakake dening Supreme Court 6 September 2018.

Rusia

Aktivis LGBT ing Moscow, rong Maret 2013

Oposisi menyang gerakan hak LGBT Apa akeh nyebar ing Rusia, kayata liwat Kremlin. Presiden Vladimir Putin mbayar undang-undang ing 2012 sing ngritik babagan instruksi babagan masalah LGBT, nyatakake "propaganda homo", sing nyatakake bocah cilik sing ora biasa utawa biasa, amarga negara-negara Barat sing duwe akeh anggota saka AS lan uga Eropa Barat nyuwun boikot ing Olimpiade Musim Dingin 2014 ing Sochi. Nanging Presiden Putin janji yen atlet diajeni, sanajan ora ana boikot.

Undang-undang iki diterangake minangka nampa Komunitas LGBT Rusia "saka dadi kelompok pinggiran stigmatisasi kanggo musuh-musuh negara", uga diterangake minangka kontributor utamane ing gelombang kekerasan Anti Gay dening macem-macem organisasi neo-Nazi (contone , Ngiringi Pedofilia), sing ngarahake remaja homoseksual ing jalur kasebut lan uga cocog karo, nyatakake tindakan sing nyerang YouTube babagan remaja LGB, sing ngasilake nyebarake macem-macem remaja LGB ing Rusia, sing bisa uga diselidiki saka pamarentah , ditempatake minangka "gerakan sipil sing nglawan dosa masarakat".

Inggris

Mbalik ing 1988, Partai Konservatif Inggris, sing wis ing Pamaréntahan ing wayahe, ngisi bagean 28 sing nyatakake yen pemerintah daerah ngirim ora "kanthi sengaja ningkatake homoseksualitas utawa nerbitake materi kanthi niat promosi homoseksualitas" lan sekolah kudu ora kudu " ningkataké piwulang saka pamrih tanggap saka homoseksualitas ", njlentrehake anggota kulawarga bebarengan karo wong tuwané homoseksual supaya dadi" hubungan kulawarga diculik ". Nelusur asil ngetrapake informasi babagan kesadaran spiritualitas ing lembaga pendidikan ngungkapake korespondensi bebarengan karo hasil ing sarjana homofobic bullying karo kanca-kanca, ing salawasé tambah prevalensi ing melankolis lan bunuh diri antarane wong LGBT nyoba kanggo bali menyang istilah karo seksualitas dhewe. Ing 1987, '' Thatcher uga announced sing "panguwasa pendidikan kiwa hard lan guru ekstrem" wis indoctrinating negara dening instructing persis sing nggawe enom "slogan-slogan politik", "matématika anti-rasis" lan nyritakaké murid-murid sing duwe "hak ora bisa dianggep homo", tinimbang "diajeni kanggo ngurmati nilai-nilai moral tradisional".

Nanging, senadyan perlawanan marang Konservatif kayata David Cameron, Bagéan 28 ditemokake saka pamaréntahan Buruh ing sangisore Tony Blair.

Mbalik ing Juni 2009, David Cameron, senadyan faking minangka Perdhana Mentri kaloro, wis nyerang para pria lan wanita lan ngucapake maaf kanthi resmi nampilake aturan sing nyatakake yen ana kesalahan.

Mbalik maneh ing 2013 union wis legalized ngisor Cameron's Direction, sing Cameron clarified minangka "langkah penting maju" lan nyariosaken dheweke mbayangno sing "iku hak wong homo kudu bisa njaluk nikah uga".

Suara ing Oposisi kanggo kesetaraan LGBT ing UK saiki Dadi ing Gereja Inggris ing masalah persatuan homoseksual. Buruh nyerahake hukum marang 2005 kanggo para mitra samese kanggo nggabungake kemitraan sipil, nanging ora bisa mung njupuk papan ing pasamuan utawa dadi "perkawinan". Malah Gréja Inggris dibandhingake karo pamarentahan koalisi kasebut Tujuan (administrasi iki teka menyang kesimpulan Mei 2015) kanggo nggedhekake iki dadi "hak nikah sing lengkap."

Partai Nasional Inggris wis ngowahi tahapan dhewe metu saka Recriminalization dadi perluasan departemen hukum gaya 28, kayata sing ndadekake dilarang kanggo nggambarake homoseksualitas langsung ing jejaring sosial. Ing 1999, bar Admiral Duncan, sawijining pub homoseksual ing London Soho, wis diterusake minangka bagean saka upaya teroris karo Gerakan Sosialis Nasional sadurungé lan uga Manhood Partai Nasional Inggris (BNP), David Copeland; babagan 3 wong-wong sing dipatèni, uga 70 lumpuh utawa tatu kanthi sarana bom kuku sing dumunung ing bilah.

Amerika Serikat

Saka 1950s ing Amerika Serikat, homoseksualitas sing receptive wis raeloh. Legislatif ing saben bangsa wis nglampahi undang-undang tumrap tindak-tanduk homo Paling utamane aturan, sadurungé. Ing antarane Politisi Perang Dingin kerep nerangake homoseksual minangka "subversif" sing patriotisme lan keamanan Sabotaged, uga njelasake para Simpatis Komunis utawa uga dadi anggota Kelima Komunis. McCarthy migunakaké pelanggaran homoseksualitas. Senator Kenneth Wherry nyatakake anxieties yen Joseph Stalin wis entuk daftar Homoseksual ing panggonan-panggonan energi listrik ing Adolf Hitler, dhèwèké mikir Stalin temen-temen nggunakaké wong-wong iki kanggo nglakoni tumrap Amerika Serikat kanggo njaluk regimen Uni Sovyèt. Ing laporan 1950 Digawe karo sawetara Panitia Sub-Senat Saliyane Worry iki, nemokake homoseksual sing ora cocog Kanggo panguwasa dhasar utamane mung wiwit "wong-wong sing melu-melu tumindak liyane Digunakna tombol saka closeted homoseksual politikus Amérika wiwit pribadi kanggo njaluk Than gagal pasukan.

Dewa katresnan Yunani lan agama ing sajrone rombongan, kayata Erotes: Eros, Himeros lan conjointly Pothos ar ngerteni wong temenan kabeh katresnan ing antarane wong. Eros yaiku kanggo ngowahi sapérangan triad saka dewa-dewa WHO nglakokaké karakter ing saben koneksi homo-erotis, aspek gabungan mitos lan Hermes, sing nglawan sipat Beauty (and Loyalty), potènsi, ing sisi gaya, sacara sithik, ing penggemar lanang . Ing puisi Sappho, dewa Yunani diarani patron kabeh lesbian. Aphroditus wis dadi dewa Yunani metu saka Siprus, ing mitologi sing ditrapake dadi misuwur minangka dewa Yunani putra Hermes lan dewa Yunani.

Ing Ovid's Metamorphosis Iphis teka kanthi modifikasi jender.

Miturut Book XII kabeh Metamorphoses Ovid, Pemenang Lapith Thessaly, Caeneus, yaiku wong transgender. Dheweke dikenal minangka Caenis, bocah wadon Atrax.

Norse

"Freyr" (1901) saka Johannes Gehrts.

Ing sagas saka tembung Jerman ora ana gegayutan karo gegayutan karo homoseksual utawa asosiasi homoseksual, utawa ora bisa nuduhake personalitas LGBT, mesthine dheweke biasane ora ngandhut siji utawa loro perkara dosa sing ditudhuhake dening wong lanang sing dituntut minangka pasangan aktif ing jinis, sing wis pracaya "unmanly" prilaku lan mbebayani kanggo ngadeg wong kanggo mortal utawa pimpinan.

Wonten ing ngandhap punika, sesambetan kaliyan Norse deity, a Norse God of fertility, bakal nate ditindakake dening nyatake yen saka klompok biarawan, sanajan uga dituduhake dening sejarawan ing Gesta Danorum. Odin dikutip babagan ilmu pengetahuan, '' sawijining wangun super alami sing dianggep ireng kanggo nyoba lan dileksanakake kanggo bocah-bocah wadon. [rujukan?] mbokmenawa minangka adat saka ritus sing dilakoni segawon sing ora aktif, kajaba Odin dianggep eksplisit khusus kasebut.

Kajaba iku, macem-macem dewa-dewi Norse iki efektif ing sterilisasi. Sex bisa, kaya Loki, dewa penipu sing nyamar dadi wanita. 'dheweke nguripake lan nglakoni jinis karo kabeh Svaðilfari, dheweke nglairake. Balesan saka wong wadon sing diwarisake dadi bukti yen kerep dianggep kerep di Scandinavia, sajrone konco-koncoku sing dianggep bener, Loki tetep biseksual.

Celtic

Ing mitologi Celtic, ana hubungan Lesbian. Komentator Yunani lan Romawi ngandhut jinis antarane wong, kayata pedofilia, suku Celtic. nanging, Peter Chicheri nyatakake ing novel Celtic: kekuwatan listrik, paradigma, ing sisih endhas sing narik kawigaten homonim ing peradaban Celtic amarga gumantung saka kekristenan, lan nampilake pengalaman seksual non-procreative sing nate dibusak saka crita epik.

Sawetara bacaan naskah malah nyimpulake subyek LGBT, kayata Illustration, tokoh-tokoh lan seduluran Cúchulainn lan Ferdiadh sing diterjemahake kaya asosiasi sensual (BI). yen dipeksa kanggo perang karo saben alternatif, '' Ferdiadh nyathet rembugan sing dibahas, '' lan padha dianggep nduweni pangerten saben liyane nderek sore sing pungkasan ing ngambakake lan perang. Senadyan kaping 3, Cúchulainn ngalahaké Ferdiadh kanthi ngarahake ruang dubur bebarengan ing "senjata" misterius "Gáe Bulg." Narasi kasebut nyebabake bandingake marang "pahlawan-pahlawan" Yunani, bebarengan karo reaksi Cúchulainn marang Ferdiadh ing khusus beda karo Achilles 'lament kanggo Patrocles.

Mitos Asia

  1. Werner.

Mitos Cina wis dituduhake minangka "sugih ing Testimonies babagan homoseksualitas", kanthi mayoritas kapercayan agama. Katresnan seksual wong lanang dipercaya nduweni asal ing sisih kidul legendaris, saengga gayness biasane disebut "ujung kidul". Serangan Cina "tansah ngeremake sesambetan seksual karo wong lanang sing lawas", tuladhane ana ing kisah "Petani Tua ing sisih conjointly a Dragon", ing kana petani sing umur pitung taun kepungkur wis diduga déning naga sing liwati, nyebabake lara saka seng nembus lan nyokot sing perlu perhatian medis. Miturut jeneng "The Tale of Rabbit God" ing Zi Bu Yu, Tu Er Shen asale saka wong sing dikenal minangka Hu Tianbao, WHO ambruk karo inspektur kekaisaran enom sing enom saka Provinsi Fujian .

Kanggo ewu taun, gayness lanang dicathet jroning sastra kanthi nyinggung tokoh semi-legendaris 2 saka dinasti pisanan. utamane yaiku Mizi Xia lan mulane kepiting setengah sing dipangan bebarengan karo pacangane, tokoh sajarah tartamtu, Duke Ling saka dinasti Wei. Kapindho yaiku Prinsip Pangéran Long, WHO ngyakinaké Raja Dinasti Wei sing ora dingertèni supaya bisa ditemtokaké kanthi peparingé dhèwèké bisa ngendhih iwak sing ora bisa ditemtokaké yèn Raja bisa minggat manawa iwak sing luwih gedhe teka. sanadyan saben prinsip Mizi Xia lan Prinsip Long bisa bener-bener ana, ora ana sing dimangerteni babagan wong-wong mau ing sisih kiwa crita-crita sing diwujudake, lan ana ing literatur Tionghoa sacara signifikan yen karakter legendaris WHO njabat arketipe saka katresnan homoseksual.

japanese

Miturut mitoni Jepang lan mitologi, gayness dipuntepangaken ing donya kanthi Shinu No Hafuri lan kekasihipun Ama No Hafuri. Iki minangka abdi dewa aborigin, mbokmanawa dewa matahari déwa Jepang. Sawise mati Shinu, Ama nglalu saka sungkowo, lan mulane pasangan kasebut disarèkaké bebarengan ing kuburan sing padha. Ing sawetara nuduhake crita, srengenge gagal madhangi ing panggonan pemakaman nganti para penyayang disinterred lan disarèkaké, sanadyan utawa ora ana pelanggaran ing srengéngé amarga paseksual homoseksual ora eksplisit.

Ing kisah liyane, dhampit Jepang mundur saka konflik bebarengan karo Susanoo sadulur menyang guwa, nyuda planet ing wayah awan lan urip. supaya bisa ndadekake dewa Jepang saka gua kasebut, yaiku humor lan tari supernatural, Ame No Uzume, nglakoni tari seksual sing ngewangi dheweke ngeksploitasi dhadha lan organ kelamin wadon, lan dewa Jepang sing éndah kanggo ngujo. Ing Amaterasu mlayu metu saka guwa, kondhisi Kami Ishi Kori Dome nyedhaki mirah adikodrati, lan mulane kombinasi tari lan refleksi dheweke narik kawigatan dewa Jepang kaya manawa dheweke ora ngelingi roh alternatif nutup lawang guwa ing dheweke.

Dewa-dewa Shinto ngendhihake kabeh aspek urip, uga minangka shudo (pederasty tradisional). [2] Saliyané iku, panitia Shōrō Daimyojin uga ana ing sapérangan sekte Shinto, ananging ora ana ing lingkungan Shinto pantheon.

Liyane Kita gegandhèngan karo katresnan sing padha karo jenis kelamin utawa variasi jender kalebu: Shirabyoshi, feminin utawa translakuline Kami, sing diterangake minangka setengah manungsa, setengah ular. padha disambungake karo biksu Shinto saka jeneng sing identik, WHO ar kadang-kadang wanita feminin (utawa asring transgender) lan nggawekake tarian ritual jroning sandhangan umum umum; Oyamakui, semangat pegunungan transgender sing nglindhungi perdagangan lan pambiyantu, lan Inari, kaum agrikultur lan beras, WHO dituduhake minangka jender bervariasi, sing paling umum minangka perwakilan umum sing dadi dewa panganan feminine, AN wong anyar sing mbeta beras, lan minangka abadi epiken . Inari minangka tambahan kanggo rubah lan Kitsune, wangun rubah roh penerus rubah. Kitsune biasane nyamarake awake dhewe minangka bocah wadon, bebas saka jender sing sejati, supaya bisa ngobong manungsa marang hubungan seksual karo dheweke. Kepercayaan umum ing abad tengahan Jepang yaiku menawa bocah wadon sing ditemoni piyambak, utamane ing gloaming utawa wengi, bisa dadi musang.

Hindu

  • Shiva lan dewa Hindu ing jenis Ardhanarisvara
  • Artikel utama: Tema LGBT ing mitologi Hindu
  • Deleng uga: Topik LGBT lan Hindu

"Masyarakat Hindu duwe rencana pamisah sing transparan saka wong-wong mau ing jaman kepungkur. saiki kita wis entuk panggonan ing ngisor label label 'LGBT', ana ton akeh kebingungan lan identitas alternatif wis didhelikake. "

Gopi Ravi Shankar Madurai at National Queer Conference 2013

Mitos kuno kalebu klausa sing ora bisa dianggep jender Gender, dimanifestasikan ing macem-macem panggung minangka jenis kelamin, utawa mungkin intermixture kanggo mbentuk epikene utawa makhluk. Dewa ngowahi hubungan utawa mbuktekake ana ing AN Avatar sing dianggep jender kuwi kanggo ngrampungake kongres. Makhluk-makhluk sing ora ilahi bisa mbangkitake keahlian sing ngasilake akibat saka berkah utawa kutukan, utawa minangka asil saka inkarnasi.

Mitologi Hindu kalebu insiden ngendi sensual. A goal suci disedhiyakake dening Relationships iki banget sing sambungan. saka wektu kanggo wektu sambungan kasebut dikutuk dening para dewa, nanging ing wektu liya, kudu mbantu.

Saliyane crita sensual lan jinis sing disetujoni dening aliran utama aliran Hindu, nganti saiki para aktivis wis ngetrapake topik LGBT utawa nyimpulake saka critane sing dianggep ora duwe subteks. Masalah sing disebabake dening penyelidikan babagan pentinge crita.

Budha

Deleng uga: topik LGBT lan Buddhisme

Sacara tradisional, kitab suci Buddha ora mbedakake jinis sing padha Latihan saka mbokmenawa dianggep dadi, metode non-sekuler. Akeh paugeran moral Buddhis asalé saka kisah-kisah lan It, lan legenda iku bener karo perspektif Buddhis saka LGBT lanang lan wadon. kanggo ngindhari Ilustrasi, hukum sing mrentah imamat LGBT ing sawetara sekte asli saka Interpretasi Mahavagga epik iki. Ing Pandakavathu minangka bagéan saka karya nyata, Tales babagan "pandaka" (Varian seksual utawa jinis varian) sing digandhengake. ing sajroning narasi banget, cara-cara awal Pancake sing dikumpulake para gayb Gajah, lan klompok pemula pemula nyuwun wong ing saben kelas siji supaya "ngrucat". sanajan wis dibaleni saben didhukung lan wektu tanpa karya, Pengalaman mbangun AN atribut sing paling sengit karo referensi kanggo para biarawan, malah ngarahake Buddha menyang pancake tavern saka imamat panjenengan.

Miturut Cabezón lan uga Greenberg, tegese iki ora digunakake kanggo nyelehake wong, lan kisah Buddha kayata ngandharake hubungan seks sing padha sing ora seksual. Kabeh iki utamane khas saka kesaksian "Jataka" (crita rakyat India babagan urip kepungkur Buddha), ing endi Sang Buddha pancen terus-terusan teka karo kanca sing komit. Ing sawetara crita kasebut bakal dibaleni bebarengan minangka makhluk monies "ngethok lan ngipuk-ipuk bebarengan, seneng banget, sirah, sirah muzzle, sungu lan sungu." Sanajan mbok menawa ora ditampilake amarga lusty, hubungan antarane wong lanang sing adoring, uga comparison Kanthi kabeh serikat-serikat keras marang garwane. Nanging, Harvey, ora setuju lan ngandika sing minangka katrangan referensi lan mbok menawi mbokmenawa ora mung minangka kemitraan.

Ing Thai Theravada Buddhism, laporan nyatakake Iki "homoseksualitas muncul minangka akibat karma saka nglanggar prosese Buddhis marang salah laku heteroseksual" ing sadurungé inkarnasi Buddha Buddha uga aran murid Ananda kedaden devoting akeh conto kaya wanita, uga ing pungkasan Ananda kondhang amarga emosional, uga karismatis lan misuwur. Ing cerito 1 saka sawetara gaya urip, Ananda dadi yogi sing nyedhaki jero banget kaya ing jero rasa duwe Naga, ular raja rakyat India, sing dicithak ing babagan masa kanak-kanak. Koneksi kasebut dadi sensual, ngindhakke Ananda kanggo dipisahake, supaya bisa nyegah pangalihan.

Miturut legenda, katresnan wong wis dirilis Kanggo Jepang saka panyipta Sastra Sebenar (Shingon) sekte Buddhisme Jepang, Kukai. Posisi sejarawan iki bener-bener ora mungkin akurat, nanging amarga Kukai minangka klompok peraturan sing gampang banget. Sawetara Bodhisattva ngowahi jender ing macem-macem inkarnasi, sing ngakibatake bakal digandhengake kanthi wektu kanggo transgender lan homoseksualitas. Guanyin, Avalokitesvara, lan Tara wis dimangerteni nduweni perwakilan jinis.

Philippines

Mbalik ing Filipina, Utamané ing koloni Bersama karajan, akun Dewa Palsu iki, '' Sidapa. Sidapa digambarake minangka gagah lan kuat lan uga perang karo dewa peperangan, Macanduc, bebarengan karo dewi pasang surut iki kanggo entuk penggemar sing digiring: bocah lanang. Dewa departure dioyak mesthine minangka salah sawijining dewa bulan sing endah banget: Bulan langit lanang. Kencan sing bakal dadi conto becik saka Pederasty. Fabel ngandhani cara nonton iki kaendahan 'kaendahan lan wanted wong nanging dheweke wis saingan. Dheweke nempuh perang lan ngrebut dewi lan dewi loro. Wong lanang sing manggon ing langit dioyak. Dewa panjaluk nyelehake critters lan putri duyung kanggo sing cemburu kanggo langit cah lanang. Kajaba iku, dheweke nyuwun kembang kanggo nggawe permen karpet lan minyak wangi kanggo Bulan, lan pungkasane, nanging paling ora mesthi dheweke menehi entheng marang kunang-kunang yen langit lanang bakal mudhun kanthi persis ing ngendi bisa cocog. Kisah-kisah nyebutake yen Bulan sing adil, putri duyung biadabs tansaya dadi lembut sing manuk lan iwak cenderung nglangi lan mabur. Sidapa milih bocah lanang kasebut dadi putri pengantin lan uga minangka legenda lan akeh pelaut, nanging mikir yen padha manggon bebarengan ing lengen siji ing Gunung Mt. Majaas, saka negara bagian Antique

Mythologi Afrika

Afrika Kulon, Yoruba lan uga Dahomean (Vodun)

Dewa pendiri kabeh mitologi Dahomey yaiku. Mawu-Lisa, kanthi cara nggabungake adhine ganda lan agama adhine Lisa (rembulan) lan uga Mawa (sinar matahari). Saliyane, padha dituduh minangka intersex utawa trans jender (karo jinis ganti). Agama lan agama liyane kalebu Nana Buluku, "Ibu Agung" sing nglairake Lisa lan Mawa lan mbentuk donya, uga duwe esensi wadon lan lanang.

Bakal Folks saka Ghana nduweni pésta dewa sing ngrampungaké personifikasi badan. Kabeh kasebut diwenehi jeneng minangka dewi-dewi androgynous utawa alkohol, uga kalebu Abrao (Jupiter), masing-masing Aku (Merkurius), uga Awo (Bulan).

Milik saka omben-omben saiki minangka bagéan penting saka loro adat istiadat Yoruba lan agama Afrika liyane. Biasane sing diduweni minangka wanita, nanging uga bisa dianggep minangka wong lanang diwasa, lan uga jender sing dianggep minangka "putri" dewa sing dimiliki. Istilah sing dipigunakaké kanggo nyebut kepemilikan kasebut nduweni konotasi kasar lan seksual sanajan padha kaya ing Yoruba -begina agama Amerika, nanging ora ana hubungan sing mesthine ana ing antarane tugas homoseksual lan kepemilikan utawa jinis seksual ing jangkoan aktif.

Zimbabwe

Mitos saka wong Shona Zimbabwe iki didominasi dening dewa pendiri androgynous sing jenenge Mwari, sing dipisahake karo feminin lan pasangan lanang.

Mesir

Dokumen homoseksualitas ana ing Mesir bebarengan karo pagelaran sing paling ditulis lan pictorial ing simbol seksual reticent. Sumber daya sing ana teges yen sambungan samesex dianggep mbebayani, lan uga jumlahe penetratif iki minangka aksi daya lan dominasi kompetitif, ireng dadi panampa, perspektif sing luwih kerep saka wilayah Mediterania.

Ing kasus sing paling misuwur sing kedadeyan ing perjuangan Daya sing nglibatake dewi langit Horus, bebarengan karo uga pamane Nemtokake manawa dewa sing mbebayani ing ara-ara samun iki. Nggawe upaya kanggo verifikasi kaunggulane kalebu cara ngobrol, amarga dheweke ngidungake Horus ing dheweke lan nyoba nggabungake dheweke. Gagal, Setel ejaculates antarane Horus's thighs, supaya ngijini Horus kanggo amass semen dhewe. Setane ngira yen dheweke wis ngalahake perusahaan asuransi Horus "nglakokake tumindak sing agresif marang dheweke." Horus banjur ngucapake tlaga kasebut saka tlaga kasebut, sing tegese uga bisa uga ora dipikirake supaya bisa diwenehake dening Set. Lettuce, sing wis dadi bahan pilihan sing disenengi (sing dipikirake wong Mesir, yen wis digawé lettuce). Sawise Set ngonsumsi lettuce, dheweke banjur nyoba kanggo ngrampungake debat babagan prinsip Mesir. ing Horus, uga ngetokake semen dhewe, nanging ngirimake balesan marang tlaga kasebut, ora sah marang prasetya. Dewa-dewa krungu kandhane Horus sing nguwasani Set, lan ngundang semen dheweke, lan njawab saka Set neng. Horus lan Set minangka konsensual, yen ora bener, lan konsumsi Set saka Horus nggawe lunar disk Thoth, saengga dadi asil sing kurang apik ing asil. nganti pungkasan ing warisan Mesir, lan uga aktivitas sensual dicatet minangka varian paling wiwitan.

Kesuburan individu Bukti sing dadi bagian penting mitos Mesir, uga Lan seneng nggunakake kesuburan panen sing diwenehi dening banjir kali Nil. Link iki premiered ing iconography saka kabeh gods Nil, contone Happy, dewa Kali Nil, uga minangka Wadj-wer, dewa Delta Nil, sing malah wong digambarake karo kabeh karakter wadon kaya payu dodo, lan nuduhake kesuburan sing diturokake ing tlaga.

Mythologies of Oceania

  • Aborigin Australia

Wong-wong pribumi ing Australia nduweni Iman shamanist, kalebu pandhita dewa. Ula pelangi dewa Ungud diarani transgender utawa orrogynous. Shaman narik kawigaten bebarengan karo Ungud, bebarengan karo kancané kang asring nyengkuyung dheweké kanggo ngalami sublenggana manhood. Angamunggi iku mung tlaga pelangi-jago trans-jender, nyembah minangka "penagih urip".

Mitologi mitologi Australia liyane kalebu Labarindja, wanita gendheng biru utawa "wanita iblis" bebarengan karo rambute sing asap rokok. Kisah-kisah babagan iki ngungkapake iki dadi kesel banget cinta utawa jender dening wong lanang diwasa, bebarengan karo wong lanang liyane sing kuwat ditahan ing wong bisa ilang, thanks "sihir ala ing vaginas". Tambahan, dheweke uga wis digambarake minangka intersex utawa gynandrous, nggunakake penis lan vagina. Duwe peran sing dimainake karo wong lanang ing sandhangane wanita sing makili sajrone Ritual.

Agama kalebu pandhudheng. Sawetara déwa mau berkonsultasi karo pasangan dhéwé minangka "aikane", tembung sing ana gegayutan karo persahabatan sing arang-arang bebarengan karo cinta seksual, sing kerep ditemokake ing konteks bi-seksual.

Wahineomo, dewi mitologi Hawaii kang judhul nyebabake "wanita dhemen", digambarake bebarengan karo dewi Hi'iaka lan Hopoe. Nalika Hi'iaka diarani bojone Pele, banjur gunung Pele dewi Pele mateni Hopoe ingkang dipun tresnani Hi'iaka. Saliyane Wahineomo bebarengan karo Hopoe, Hi'iaka ngalami hubungan homoseksual bebarengan nggunakake kabeh dewi Pauopalae bebarengan karo Pele-devotee Omeo. Omeo minangka bagian saka panutangan iki sing narik kawigaten Pangeran Lohiau menyang seksual Pele kanthi cepet sawise dheweke mangkat. Sakliyane kabeh urip, Lohiau dadi peminat wanita Pele lan Paoa.

Liyane agama LGBT Polinesia nggabungake sawetara Pala-Mao lan Kumi-Kahi, bebarengan karo dewi bi-seksual Haakauilanani, sing mung dadi abdi lan penyihir saka "Dewi Bumi" pendiri Papa dewi bebarengan karo bojone Wakea. Tokoh LGBT uga ana ing mitologi Polinesia, kayata misale jek Pakaa dukun uga bebarengan karo keponakan lan buff Keau-Nui-A-'umi, lan nelayan Nihooleki, sing nikah karo wanita nanging uga ana hubungane karo babi dewa Kamapua'a.

Ing antarane para dewa, Dayak Ngaju saka Borneo nyembah Mahatala-Jata, dewa sing androgynous utawa transgender. Bagéyan lanang saka dewa iki yaiku Mahatala, sing njuluki jagat raya, lan digambar minangka tanduk sing urip ing awang-awang ing ndhuwur gunung; bagian wadon yaiku Jata, sing ngatur Underworld saka ngisor segara kaya ular banyu. Iki manifestasi loro disambung liwat jembatan-enclusted jembatan sing katon ing donya fisik minangka pelangi. Mahatala-Jata disedhiyakake dening "balian", hierodul wadon, lan "basir" transgender shamans sing diarani metafora minangka "ular banyu ngombe sing wis suwe ditemokake". Wong shamans transgender sing padha, "manang bali", ditemokake ing masyarakat Dayak Iban. Bocah-bocah wadon sing dadi manang bali bisa ngimpi dadi wanita lan uga dipanggil dewa / dess Menjaya Raja Manang utawa dewi Ini. Menjaya Raja Manang wiwit eksis minangka dewa lanang, nganti garwane rayine dadi lara. Iki ngajak Menjara dadi penyembuh pertama ing donya, supaya dheweke bisa ngobati mitunane dheweke, nanging perawatan iki uga ngasilake Menjara ganti dadi wanita utawa sing asring banget.

Mitologi Amérika

  • Maya lan Aztec

Dewa Mayan, kacarita wiwit abad kaping nembelas, diprakirake ngenalaken homoerotisme menyang budaya Mayan lan salajengipun dadi gegandhèngan karo katresnan seksual sing padha. Conto kayata inspirasi kulawarga mulia kanggo tuku putra enom minangka kekasih kanggo anak-anake, nggawe hubungan legal kaya perkawinan. Dewa Mayan sing paling misuwur saka periode Klasik (200-900 AD), sing diarani Tonsured Maize God, kerep digambarake ing seni Maya minangka wong enom sing gabung karo seni lan tari, lan dianggep duwe " jinis katelu '.

Xochipilli ('Pangeran Kembang') yaiku dewa karya seni, game online, kecantikan, tarian, blossom, jagung, lan trek ing mitologi Aztec, bebarengan karo pelindung para jindik lan pelacur.

  • Watch Two-spirit

Mbalik maneh ing shamanisme Inuit, loro wong kasebut yaiku Aakulujjuusi lan Uumarnituq, padha karo wong. Pasangan iki milih mate lan perusahaan sing dikarepake. Pertemuan iki nyebabake ibu hamil kanggo njaluk Uumarnituq. Awit dheweke wis ora bersenjata kanggo nyedhiyakake pangiriman, pesona wis mbuwang sing ngowahi jender dheweke menehi dheweke vagina kanthi kapasitas mangkat bocah. Malah Uumarnituq tanggung jawab kanggo ngenalake perang minangka cara kanggo nyuda populasi. Sedna dewi bisa dadi pangadeg Inuit nggunakake dominasi makhluk. Shamans digambarake minangka hermaphroditic utawa malah gynandrous uga ngawula dheweke. Fables nambah Sedna dadi biseksual utawa dadi seksual, sing manggen ing basis samudra.

Tales saka Native Americans kalebu Coyote seducing pasangan Lesbian adoh ing dawa kanggo detriment dhewe. Roh sing luwih gedhe bisa uga dienggo sajroning tokoh wanita nalika ora ana saran bebungah tambahan nalika arep ngarih-arih wadon sing enom banget.

Voodoo

Gambaran kabeh Baron Samedi.

Malah jumlah Substansial jiwa utawa dewa (lwa) ana ing Haiti. Kabeh iki bisa uga dianggep minangka kategori manungsa minangka salah siji unsur kanthi unsur beda, bebarengan karo sambungan menyang lokasi saben dinten.

Akeh lwa duwe sambungan Utawa ngliwati kuwi wiwit Ghedes lan Barons. Kathah tiyang utamanipun kagungan hubungan seks utawi transgenderism ingkang sami. Iki kalebu Ghede Nibo, jiwa nyenengake sapa wae sing isih enom. Dheweke kerep digambarake minangka ratu seret sing effeminate uga nyurung sapa wae sing kasil nggambarake novelistik, kayata perilaku lesbian utawa transgender ing wanita. Ibu lan bapa Ghede Nibo yaiku Baron Samedi lan Maman Brigitte; Baron Samedi bisa uga dadi pionir saka Ghedes lan Barons lan bisa digambar minangka biseksual, utawa sacara sporadis trans-gender, mbayar tophat bebarengan karo jas mantel bebarengan karo sawetara jins lan rok wanita. Samedi nerangake kecenderungan "gerakan nandhang lara" sing nglintasi wates jender lan ndadekake bangga kanggo hubungan seksual.

Tingkah laku Barons yaiku Baron Lundy bebarengan karo Baron Limba, sing wis dadi penggemar lan nglatih gulat homo-erotis bogel ing fakultas mereka, sing dianggep ningkatake efektifitas bewitching. Baron Oua Oua, sing kerep nggayuh nggunakake unsur kaya bocah, diarani "ono hubungane karo homoseksualitas" saka praktisi Voodoo.

Isih liyane lwa, '' Erzulie, Is Related to love And attractiveness. Erzulie bisa mbuktekake unsur-unsur sing gegayutan karo LGBT, kayata fakultas trans-gender utawa amazon, bebarengan karo biasane wanita. Nalika wong lanang sing ngrasuk, aspek kasebut bisa nyebabake tumindak alkohol utawa homo-erotis, ing ngendi dheweke bisa mimpin kanggo lesbianism utawa pendapat anti lanang ing wanita. Erzulie Freda luwih dikenal minangka wali wong lanang dewasa sing padha homoseksual, uga Erzulie Dantor gegandhengan karo lesbians.

Santeria bebarengan karo uga Candomblé

Santería lan uga Candomblé wis dadi agama Yoruba sing diasporik iman lan katolikisme, akeh sing umum ing Amérika Kidul, kalebu Kuba lan Brasil. Mitologi-mitos kasebut duweni persamaan karo Yoruba, uga kalebu pante saka loro Orisas (jiwa), kaya (uga diidentifikasi) yen lwa saka Voodoo.

Cukup sajrone Kuba Santería "pataki" tunggal, utawa narasi mitos, dewi samudra Yemaha ditiru ing hubungan seksual karo putranya Shango. Kanggo nutupi cemloroté ing wektu kasebut, dheweke nyedhaki anak wadon loro, Inle lan uga Abbata, supaya bisa nelpon ing dhasar segara, ngethok ilat Inle bebarengan karo wong sing budheg Abbata. Amarga anané anané isolasi lan isolasi, Inle lan Abbata tuwuh dadi pendhudhuk lan penyayang sing apik, ing posisi ngirim. Pataki iki bisa dimanfaatake kanggo ngandhut sumber incest, muteness, lan deafness uga homoseksualitas.

Mitologi Timur Tengah

Wilayah Mesopotamia lan Kanaan dikuwasani Malah mitos-mitos wong-wong sing ana ning kono, kerep cetha ngenani paseksen sing bener lan dewa mitos lan kepribadian sing ana ing ngisor jeneng unik.

Saka 2000 BCE, nampilake akeh wong sing beda karo dewi Ninmah. Iki kalebu "wanita sing ora bisa menehi lair" lan "wong sing ora duwe organ lanang utawa organ wadon", sing dianggep dadi homoseksual jinis utawa wadon. Enki, dewa pungkasan, bakal njupuk wong-wong mau lan nyinaoni fungsi kasebut ing budaya amarga "naditu" (para imam) bebarengan karo "girsequ" (hamba menyang raja). Aktris epik Atrahasis kalebu lelabetan ing ngisor iki kanthi narasi iki, kanthi Enzi kanthi tegas nyuwun sing kaping sanga nggawe "kategori katelu" sing nduweni pria lan wanita pihak katelu, wanita telu, bebarengan karo "setan bayi sing nyolong".

Ing Mesopotamia, pangibadah dewi Inanna iki kalebu "penyembuhan sing nyenengake" sing diparagakake dening para pemangsa seks 3rd kang diarani "gala". Miturut teks-teks Babil sing lawas, imam-imam kasebut pisanan digawe kanggo tujuan iki saka dewa Enki. Sawetara gala njupuk gelar feminin, lan uga tembung kanthi nyatake "penis + anus", sing ngandharake ing posisi androgynous. Klinik ètnis, utawa "aku", saka androgynous, kamanungsan jender kaping tiga utawa homoerotik kamungkinan bakal dadi bagian saka pamikiran sing saiki wis diluncuraké déning Innana déning Enki ing mimpi "The Descent of Innana". , menawa jinis iki "kurggaru" bebarengan karo "assinnu" para imam wis kena pengaruh saka dewi Ishtar, sing nggawe wanita iki. Fluktuasi uga bisa nambah kepemilikan dewi, ndadekake modifikasi emosional utawa ngelingake penuangan awak.

Asosiasi antarane protagonis Gilgamesh lan uga "kanca intim" sing paling apik yaiku Enkidu ing Epic Sumeria saka Gilgamesh sing diterjemahake minangka kegiatan sensual dening para sarjana kontemporer. Enkidu lair kaya kanca saka Gilgamesh saka dewi Aruru, uga diiringke dening nalika Gilgamesh lan Enkidu wis umur lan ngadeg, romansa romantis iki dianggep minangka monolitik alias, dibandhingake karo gaya rata-rata pederastik saka awal Yunani utawa Persia.

Zoroastrianism

Ndeleng tema LGBT lan Zoroastrianism

Zoroastria ditetepake minangka "gething marang wong lanang" sing bener dituduhake ing mitologi dhewe: Nalika Ahriman, "Spirit of Aridity and Death" bebarengan karo "Lord of Lies", nyoba ngrusak kabeh donya, ing sodomi pribadi. Stimulasi diri gay iki ngindhuksi "bledosan saka kekuwatan jahat" lan akibat nalika teka saka pirang-pirang minions lan sétan-sétan. Ahriman wis dianggep minangka pelindung saka wong-wong sing melu ing jinis. Nanging gambaran ala homoseksualitas iki saka Zoroastrianism ora katon ing Gathas, kitab suci sing mesthine dadi ekspresi nabi Zoroaster.

David lan Jonathan ing "La Somme le Roy" (1290 CE)

Deadly

Narasi David lan Jonathan dijlentrehake minangka Asosiasi antarane Dawud lan Yonatan Apa Largely dilapisi ing Kitab Suci Prajanjian Lawas Prajanjian, uga minangka bagéan saka kisah narasi Dawud menyang listrik. Persepektif Mesir yang terdeteksi dalam eksegesis menegaskan hubungan antara keduanya adalah persahabatan platonic yang dekat. Nanging, ana konvensi niru hubungan antarane David lan Jonathan sing hubungan seksual utawa romantis.

Pahlawan liyane sing isih ana, Nuh lan Ark kanggo ngluwari wong-wong mau lan critters nggawa banjir dadi tukang cukur. Dheweke ngaso lan ngombe anggur 1 sore. Yen putrane Ham duwe anak, dheweke nemokake bapak dhewe, lan Kanaan, salah sijine anak Ham sing bakal dipateni dening buruh. Ing warisan Yahudi, sing diwenehake Ham duwe jinis nggunakake Nuh utawa castrated dheweke.

Judeo Kristen

Saint Sebastian, sing paling awal ing LGBT pub.

Sastranegara Sodom minangka pamrentahan dening Sebastian Munster Dating wis ngarahake sawetara komentator kanggo dipercaya minangka para penggemar. Pratandha-pratondho sing paling misuwur sing paling terkenal karo pamikiran tartamtu iki bakal nyatakake teks ing martirrologi dhewe, saka pidato Yunani, njelasake minangka "erastai", utawa malah penggemar. Sejarawan John Boswell pracaya marang hubungane karo perkawinan pernikahan seks Kristen wiwitan, sing makili perspektif kewarganegaraan Kristen kuno marang homoseksualitas. Posisi standar Gréja Ortodoks Wétan iki nyatane adelphopoietatat adat Wetan historis wis kasedhiya kanggo ngasilake "persaudaraan" saka judhul Allah, uga bisa sacara tradisional hubungan karo wong-wong mursid 2 sing ora konsekwensi seksual.

Saint Sebastian isih bisa dadi sawijining pub sing ana gay sing dawa banget. Kombo saka awak sing kuat, ora agresif, karakter panah kasebut nglebokake kabeh awak, lan uga desain ing paprangan nyedhot rasa rame sing wis nggumunake para pemain (homoseksual utawa ing panggenan liya) kanggo taun lan taun, uga wiwit kultus homoseksual sing pisanan kanthi eksplisit ing 19thcentury.

Arab lan Arab Pra-Islam

Wong-wong kapercayan Padha dienggo bareng Klebu jin, roh-roh sing ngowahi bentuke batangan sing digawe saka "geni tanpa smokeless" (Quran 15: 27) kang cocog karo set malaekat liyane sing lair bab dina kalima Ciptaan saka teks Qabalistic Yahudi, uga Bahir ("The Illumination") sing diasilake saka "geni sing ora mambu". Akeh pracaya sing kemampuane ngaktifake wong kanggo nambah jinis nanging sing ora konsisten kabeh liwat alam semesta Islam nanging kapasitas dhewe kanggo lelungan lan fly banget cepet fakultas jin iku istilah "jin" sing teges "diselehake saka ngarsane" lan lagi wae dianggep bisa diarahake dening Shaytaan (Arab kanggo "Iblis") (sing bisa bener yaiku Sétan uga disebut Islam amarga Iblis "sing nyebabake keputusane" , makili kekuwatan gayb lan uga panangkaran - uga minangka punggawa kasugihan nalika Iblis ngrebut.

Kabeh atribut kasebut ana hubungane karo jin amarga pemberontakan Shaytaan saka aturan Allah iki kanggo ngakoni kapasitas Adam supaya bisa dadi unggul ing jin bebarengan karo penolakan kanggo ngandhakake yen "dheweke digawe saka geni lan Adam digawe saka lemah" Kapasitas jin iku kanggo mbukak langit lan nyetel kanggo malaekat ngandika iki lan uga ngekspor apa sing dikirimake lan ditiru karo para seers lan orakulo wis nggabungake bebarengan karo gayb (Quran 72: 8-10).

Jinn dipigunakaké Al-Jink lan uga Mukhannathunand Trans Gender lan Wanderers karo fungsi rohani lan hiburan. Ing peradaban Arab lan Oikoumene, Wong lanang lan wadon, iki minangka tuladhane kanggo Mukhannathun sing wis nyembah ing kultus Dewi. Iki kultus Al-lat, Al-Uzza, sing ing Pra Islam Saudi uga pikiraken dadi bersaudara Allah nanging wis dicacat minangka brahala palsu.

Mitos Arab kalebu watara spektrum sing bisa ngowahi utawa ngetok-ngobong, kayata Al-Zahra. Upamane ngombe utawa ngombe saka Al-Zahra, bakal kelakon. Rakyat Swat, ing Pakistan sisih lor asring nyakup hubungan seks ingkang sami ing "ingkang dipun tresnani" saged dados satunggaling pria utawi pria ingkang nggantheng.

Arti saka orientasi seksual wis digeser Kanthi tembung "homo" ora dipigunakaké kanggo ngowahi orientasi seksual sadurunge pertengahan abad 20. '' Sawetara akèh klasifikasi pendekatan sing dipigunakaké kanggo ngetrapaké orientasi seksual. Orientasi wis nguciwakake kanggo nemtokake tembung kanthi cara apa wae, sing nggawe hard kanggo nggawé ulang konsekuensi saka studi panaliten. Nanging, akeh definisi ngemot bab kaya-kaya babagan emosional (kayata ngatur kebutuhan seksual wong) utawa bagian tindak tanduk (target nalika jender saka pasangan seksual sing sabar. Sawetara kepengin ngetutake definisi mandiri utawa individualitas saka individu. Nonton homoseksualitas lan seksualitas bi kanggo syarat-syarat sing wis diomongake wong homoseksual, homoseksual lan biseksual (LGB).

Insiden gedhe saka individu ing sisih kulon karo listing iki bisa amarga sikap sosial. Survey Sikap Global 2003 ngandhakake yen "wong ing Afrika lan Timur Tengah nulak banget marang panriman sosial homoseksualitas. Sikap tumrap homoseksualitas ing negara-negara Amerika Latin wis sacara sah, nanging Meksiko lan Brasil wis ora nampi bab kasebut.

Persepektif loro agama lan pracaya beda-beda Saka nyedhiyakake menyang mikir yen jender sing konotasi kanggo seksualitas lan jinis bakal dadi manifestation maksimum saka langit iki. Sawetara agama mbedakake babagan laku seksual sing bisa dipraktekke kanggo njaluk manipulasi seksual (sawetara bisa aktif mung yen ana ing marital status sing tepat lan ing jaman tartamtu), lan uga tugas liyane sing dileksanakake kanggo kabungahan seksual, minangka ora imoral.

Summary

Moralitas wis akeh maneka warna taun lan nglibatake Peradaban. Standar seksual - syarat-syarat perilaku masyarakat - bisa disambungake karo syarat kapercayan agama, utawa saben siji kasebut. Replika lan seksualitas pancen mesthi ana ing masyarakat lan interaksi individu. Luwih luwih, "watesan seksual" kalebu ing antarane peradaban universal sing paling aneh kanggo masyarakat.

Ana akeh agama sing nduweni fungsi kanggo spiritualitas sajrone interaksi manungsa, beda-beda agama sing duwe kode slogan, sing ngatur tumindak utawa utusan sing normatif dadi kawruh utawa aktivitas tartamtu. kalebu topik anyar, novelty, integritas dll. Kode iki pengin modulate kahanan sing bisa nambah.

Iman Abraham

Saka iman Bahá'í, sesambetan sesambetan seksual mung dileksanakake Bahá'un bakal, sing nitahaké Iman Bahá'í ing bukuné hukum, Kitáb-i-Aqdas, nglarang hubungan seksual pelamar. Iman Bahá'í ngakoni yèn prakara iki dawa, nanging panggunaan sing cocok ana ing asosiasi persatuan; Baha'is ora pracaya marang panindhes anggepan gender nanging kanthi kontrol lan angger-angger dhewe.

Kristen

Wis dituduhake Segmen iki wis dipérang dadi Artikel liya sing nduweni kekristenan lan novel.

Tonton Bojo, Kristen lan orientasi seksual, Homoseksualitas lan Kekristenan, bebarengan karo wong-wong suci Phal

Prajanjian anyar

Keperluan segmen iki, uga bakal dawa banget kanggo nggoleki Sub-bagian profesional. Mung mbaleni karangan iki sajroning instruksi dicethakaké saka Manual of Style.

Rasul Paulus ngandika ing 1 Korintus sing apik banget kanggo wong liyo kanggo tetep cara kuwi, nanging nalika ora bisa kanggo wong-wong mau kanggo ngalang-alangake piyambak, banjur padha kudu nikah, "Kanggo jomblo lan randha aku ngomong yen iku nanging kanggo wong-wong mau supaya tetep ora kawin minangka aku. Penting, pangertèn saka jender saka Paul bakal uga ing kasunyatan ora ana gunane kanggo kabeh wong sing duwe saran hadiah tartamtu (minangka "celibacy").

Sarjana anyar Prajanjian Anyar NT Wright ngakoni yen Paulus Perjanjèn dilarang Lengkap, ora ana prakara klinik sadurunge. Wright nyathet "Yen wong Korintus arep ngomong, 'Amarga aku wong Korintus, aku tansah mbutuhake serangkaian kanca kanca sing aku turu, yaiku bagian saka peradaban kita,' Paulus bakal nanggapi, 'Ora dina iki sampeyan dadi wong Kristen sampeyan pancen ora. '

Sawetara uga wis dituduhake menawa obat Paulus saka jender wis dipengaruhi karo keprigelane dhewe yen kesimpulan dunya wis cedhak. Ing ngisor iki perspektif, Paulus, nyatakake planet bakal angin, njupuk iki sing paling masalah, kayata jender, yen terus perhatian ing Kristen. Huruf Paulus ngungkapake kesulitan karo masalah dibandhingake karo penulis Injil sing diprentahake marang Yesus, kayadene Paulus wis nggawe komunitas Kristen lan nanggepi masalah sing muncul.

Teolog Lee Gatiss ngandharake yen "tembung" Lunga kanthi laku seksual (porneia) lan nguber "

Kekristenan sejarah

Ing kekristenan, manifestasi ing teks-teks sing kitab suci Ngenalaken hermeneutika menyang pemindaian Kitab Purwaning Dumadi. Taman Eden wis dianggep minangka negara normatif sing bisa dipercaya wong-wong Kristen; Para ilmuwan nyathetake kaluwihane Swarga menyang rahayu saka Adam lan Hawa sajrone ekspresi kasebut.

Evaluasi keperawanan saka pasamuwan narik kawigaten tumrap tumindake tumrap bebrayan ing antarane injil Purwaning Dumadi kanggo "dadi bebranahan lan multiplikasi" sing nduweni konsekwensi kontekstual sing dikawruhi dhewe minangka persatuan sosial, lan uga interpretasi keunggulan prawan iki sajrone kesatuan, hubungan seksual lan kluwarga marang Injil teks Panjenengan Matt 19: 11-12, Matt 19: 29. 1 cara patristic suku nyoba kanggo squint sing teks wis sak titik ana wis ngencok ing Eden: sak iki maca tartamtu, Jenis Kelamin kedaden John Crysostom, Gregory saka Nyssa, Justin Martyr, Epiphanius saka Salamis, lan Irenaeus saka Lyons, uga nguripake wong-wong mau. kabeh iki mratelakake panemume:

Gregory of Nyssa, On Virginity, 1 2 "Dheweke durung ngerti babagan" Kenapa perkawinan ora muncul sadurunge pengkhianat? Apa ora ana sanggama ing swarga? Yagene ora bisa nyiksa bayi sadurunge ngipat-ipati? Amarga ing wektu iku kabeh iku akeh ".

"Nanging Eve ora gelem, amarga dheweke ora manut nalika isih isih prawan, lan dheweke uga duwe bojone, Adam, nanging isih dadi prawan. (amarga ing Surga padha wuda, lan ora isin, amarga dheweke wis diciptakake wektu sing cetha sadurunge, ora duwe pangerten bab prokreasi anak: amarga dheweke kudu diwasa dhisik, banjur pulih saka wektu kasebut), dadi dadi ora taat, digawe penyebab pati, loro kanggo dhéwé lan kabeh umat manungsa ... "

Epiphanius saka Salamis, Panarion 78.17-19 "Lan kaya dene ing swarga Eve, isih dadi prawan, ambruk dadi dosa saka pamberontakan, sapisan maneh liwat Virgin teka ketaatan rahmat".

Justin Martyr, Dialog karo Trypho ch Ratun "Kanggo Eve, sing prawan lan ora cetho, wis ngandhut tembung ula, nggawa disobedience lan pati. Nanging Maria Virgin nampa iman lan kabungahan, nalika malaekat Gabriel ngumumake kabar apik marang dheweke ... "

Prof. John Noonan nyatake yen "yen ana sing nyuwun ... endi Bapak Kristen nate ngidhentikake perkawinan sing ono hubungan seks - pengertian sing ora nduweni basis alkitabiah - jawabe kudu, utamane saka Stoik". Dheweke nggunakake teks saka Musonius Rufus, Seneca the Younger, bebarengan karo uga Ocellus Lucanus, jiplakan bakal karya Clement of Alexandria, Origen lan Jerome dadi fungsi para pionir sing luwih cepet, khusus minangka ngubungake panggunaan pragmatik babagan aktivitas sensual, sing ing versi Stoic wis dadi dimmed, dispassionate, uga diwenehake dening dhewe pro creative waé.

Augustine saka Hippo mbutuhake pitakon Piranti Manichaeism. Malah Manichees, miturut Augustine, akhire "nentang pernikahan, amarga padha mbangkang kanggo gawe gawean sing tujuane nikah". "Cara kontrasepsi sing dipraktekke dening Manichees sing dikenal dening Augustine yaiku nggunakake periode steril minangka ditemtokake dening kedhokteran Yunani ", sing diajokaké déning Augustine (stands dadi dibandhingaké karo pemanfaatan kulawarga alami Alam Katolik).

Beksan sing ditemokake minangka komunitas sing ditampa dening 2 sajrone teolog sing ditliti, John Cassian lan uga Caesarius of Arles, sing ngandhani "bebayan" ing urip. "Keprigelane ora kanthi tumindak masturbasi, nanging karo para biarawan sing murni murni. Orgasme 'vow Manufactured orgasm an act; tumindak sing dianggep ala ... Ing tumindak ... ahead of Cassian, Pujian ora dipercaya minangka kegiatan seksual kanggo saben wong. "

Katulik

Nonton uga: Teologi awak lan sudut pandang agama. masturbasi

Ing wiwitan abad, malah Gréja paling paling Katulik sacara resmi ngakoni unyon ing antarané wanita lan wanita sing dibaptisaké kanggo dadi sakramèn - sawijining pratandha njaba sing nyedhiyakake karepé sesambungan karo Gusti Allah. Dewan Florence ing 1438 mènèhi horman kasebut, sawisé pernyataan Gereja saka 1208, uga ngumumaké union sing mbuktèkaké dadi keterlibatan saka perkawinan Kristus saka Gréja. Nanging, Puritans, nalika ngetesake asosiasi kasebut, katon union minangka "sipil", minangka gegayutan karo "agama" sing biasa, saiki dadi "sangisoré yurisdiksi pengadilan sipil". Iki pancene mung amarga padha ora ana sing precedent kanggo njaluk ulama. Salajengipun, serikat sampun kacathet minangka "relief saking kecemasan" minangka tambahan saking tujuan spiritual sanesipun.

Paus Yohanes Paulus II kang banget pisanan sekolah ana ing teologi awak dhewe, dikirim karo judhul identik. Wektu ing taun 5, dheweke uga njlentrehake panularan gender sing ora bisa dipastekake lan dikarepake, nanging wis bab kawilujengan, ora ana paukuman. Panjenenganipun paring piwucalan bilih manungsa dipundamel kaliyan Gusti ingkang mahaos kangge nampi tujuan: dados panjalukipun tiyang ingkang remen nyumbang piyambak. Intercourse antarane bojomu lan bojomu mung sejatine minangka tandha ing sakabehe. [eksplorasi?]

Panjenenganipun nyatakaken boten wonten gambar sanes ingkang langkung sampurna malih babagan persatuan lan komuni ing Gusti Allah kadosta katresnan timbangan dibandhingaken kaliyan aktivitas sensual kangge tiyang ingkang dipunmasak, ing pundi piyambakipun nyedhiyakake piyambakipun kanthi cara utamanipun - namung dados tiyang, ugi munggah utawi rampung urip dhewe, uga kanthi cara mulia sing paling mulia kanggo ngenalake manungsa sing anyar. Kanthi cara iki, dheweke ngerti kabranan seksual. Iku falsifies terminologi awak, kosa kata sakabèhé romance nggunakake sistem sampeyan kanggo njaluk egotistical ends, layak nambani wong kaya barang bebarengan karo prakara, minangka lawan kanggo coping karo wong-wong Igbo bebarengan nggunakake seneng lan kabeh penghormatan roh sing pantes. John Paul II kuwatir yen ana kaendahan ing katresnan sawise entuk manfaat saka kabeh prasetya sing plumped lan menehi sumbangan. Kanggo kula pribadi, katresnan iki pancen bisa dadi jenis ibadah.

Katolik Roma mikir sing masturbasi bisa dadi dosa.

Protestanisme

Kabeh Protestan nyatakake yen lan jenis kelamin sing metu saka Uni, umpamane sing mlayu ing antarane homoseksual utawa pasangan, bisa dadi dosa laku cabul. Penolakan seks iki dumadi saka selebriti sing banget liberal.

Ora kaya wong-wong Katolik Roma, Protestan ora setuju karo Masturbasi amarga kekurangan aturan Injil nalisir tumindak iki. Konservatif lan Utama-aliran Protestan ngidini sanadyan ana alangan, kaya katon ing wong utawa hawa nafsu utawa ketergantungan menyang tindakan utawa nggawe tartamtu ora nyebabake nggunakake porno, masturbasi ora mung dosa. Sampeyan kudu ora dilakoni kanthi semangat saka Gusti Allah.

Gréja Evangelis ing Jerman lan ing Walanda lan Swiss ngerteni nerak pepakon kasebut. Ing Lutheran, United lan uga gereja-gereja Reformasi ora diidini ing pelayanan lan pasangan homoseksual ora diidini ing gereja-gereja.

Eva Brunner bisa uga bener-bener bener-bener biseksual.

Malah Gréja Komunitas Metropolitan, uga Nimbali sing Universal Fellowship Gereja Metropolitan Komunitas, kalebu jajak pendapat tartamtu kanggo komunitas homoseksual, lesbian, biseksual, lan transgender lan kulawarga.

Saka gréja Anglikan, ora ana gegayutané ing Blessing homoseksualitas bebarengan karo pasangan sing luwih apik. Perdebatan kasebut akeh babagan babagan hubungan romantis antara pasangan 2 saka jinise identik ing kemitraan amarga kabeh babagan aspek romantis romantis. Ing kauskupan tertentu, gereja Anglikan (Episcopal) ing Kanada lan Amerika Serikat ngidini para imam homoseksual ing jurusan lan ngajak agenda seks sing padha, sing narik kawigaten akeh kritik saka macem-macem wilayah Komuni Anglikan. Pasamuwan-pasamuwan ing wilayah Afrika pancen konservatif ing pendekatan dhewe menyang homoseksualitas. Imam sing umume mayoritas pasamuwan-pasamuwan Anglikan kudu dadi selir nalika dheweke kudu nindakake tugas.

Mormonisme

Malah gereja LDS ora ngidini apa wae kanggo njaluk Lesbian lan homoseksual lanang lan wadon.

Sadhuwure cabang saka Mormonisme minangka Prinsip Dasar dhasar sing Gréja LDS ngajokake perspektif babagan integritas sajrone Hukum Chastity sing nahan hawa nafsu, jodoh, lan uga seksual sing wis dosa. Saka 1800s iku bisa dadi luwih apik lan uga duweni anak-anak uga kanggo bocah-bocah wadon bisa nikah ing wektu sing padha kanggo wong lanang.

Ing acara pemimpin gereja LDS wis dididik Anggota ngirim ora masturbate minangka bagean saka pambangun turut menyang aturan LDS saka murni. Gréja LDS nganggep sawetara kegiatan seksual bisa bener-bener bener dosa lan jinis perkawinan njijiki. Gusti Allah dianggep minangka persatuan karo Alam Surgawi lan Mormons bener-bener yakin yen persatuan apa sing dikarepake Allah kanggo anak-anake dhewe. Pemimpin pimpinan LDS sing ditemtokake pimpinan Perdana sing digunakaké kanggo nuduhaké atraksi marang wong sing bener persis kaya jender sing wis dosa utawa kelainan sing bisa diowahi utawa diréwahi, nanging saiki nduwèni posisi nol watara etiologi saka homoseksualitas, uga ngajar terapi sing darmabakti kanggo Ngganti orientasi seksual uga luwih ora jujur. Asosiasi Lesbian, homoseksual, lan biseksual, ditinggal karo kabeh pilihan nyoba nyetel orientasi seksual, malah ngidini campuran orientasi campuran lawan jinis, utawa malah urip gaya celibate tanpa manifestasi seksual (kaya masturbasi) .

Gréja LDS ngajar yen fungsi prinsip wanita bakal kanggo ngunggahake bocah. Wiwit dadi wanita ing panggonan, bocah wadon sing nolak pekerjaan, wis dianggep tainted lan minangka goyangan. Sadurunge 1890 para pemimpin Mormon ngandhakake yen poligami dadi cara sing gampang kanggo kaslametan lan akeh pacar kanggo 1900s, bebarengan karo wanita sing dipraktekke.

Iman Mormon mratelakaken bilih serikat kedah migunakaken Person lan ugi wanita. Iman Mormon mbebayani tumrap kabeh prilaku, yen dadi perkawinan utawa intra kawin. Balik di Romawi 1: 24-32, Paulus berkhotbah untuk Roma bahwa perilaku itu berdosa. Balik ing Leviticus 20: 13, Musa dumadi perilaku lan aktivitas sing bertentangan dengan kurnia Allah. Saka 1830s, '' pendiri LDS Joseph Smith nganakake klinik pribadi. Gereja kanggo topik kebebasan dijaga klinik. Klinik gereja wis ngaso. Amarga kesimpulan poligami, Mormons wis pracaya marang persatuan antarane wong 2 sing beda-beda, lan uga wong-wong 2 sing beda karo wanita lan uga wong sing bener. Malah, klompok LDS ngandhani yen wong-wong mau bisa seneng homoseksual minangka anak lanang lan sedulur-seduluré Gusti, nanging kudu tumindak ing kacilakan sing saestu wis dadi rentan ing wilayah gereja iki.

Gereja Katolik

Sanajan Gréja Unity ing sawijining panggung ing pondhasi dhewe nyiapake doa. Kanggo pemulihan homoseksualitas, gereja tansah mentahbisake mentri homoseksual, sampeyan miwiti karo Ernest C. Wilson, sing wis ditahbisake minangka pelayanan dening pencipta Charles Fillmore, sing dikirim menyang sawetara gereja ing Hollywood, California kanggo nguwasani orientasi.

Islam

Islam nyedhiyakake perkawinan kanggo Praktek, Dianggep lan amarga jinis sing ngowahi kemitraan mak manungsa. Ayat-ayat Alquran kasil entuk legal kanggo wong Muslim nggarap bocah-bocah wadon ing sawetara agama Ibrahim (wong Yahudi lan Kristen), anggere loro wanita sing setia (adherent) kanggo adat istiadat agama. Para ilmuan kontemporer uga nyatakake pangadilan iki. Gadis muslim, ing sisih flip, dileksanakake kanggo nikah karo wong muslim minangka asil kanggo nikah wong bakal nuduhake anak bisa diwasa minangka non-Muslim. Aransemen union nglibatno bocah wadon muslim lan uga wong sing dianggep ora sah lan dilarang, lan urusan sing sah. Alasan liya uga kanggo njamin hak-hak wanita dipahami ing aturan unyon.

Akeh jinis kontak seksual ing union kabeh diijini. Jenis kelamin dianggep minangka tanggung jawab, tugas sejatine, plus gratifikasi. Minangka pratelan ing hadits sing paling cilik, yen kanggo ngandhani wong bisa nduweni jinis, bisa uga bener-bener mung tumindak gedhe sing diajeni karo Gusti Allah. Hadits ing ngisor iki nyebabake sadurunge wanita luwih ditemtokake, wong ora kudu mangkat kasur, lan nyebutake negara kasebut.

Kontak terlarang Ngaruhi kontak Nalika dheweke ngalami menstruasi. Ing skenario iki, kontak seksual liyane (kaya ngambung lan uga sawetara sanggama liyane sing ora kalebu bab-bab kaya Con-Tact vagina) wis diaktifake khusus. Hubungan jangka pendek (Mut'a, union sing ditugasake kanggo jangka waktu sing wis ditetepake) dilarang dening institusi pendidikan Sunni sing akeh, nanging diwenehake dening institusi pendidikan Syiah. Debat wis dadi validitas dhewe.

Panularan njaga paukuman. Pre-sex seks punika pitados dosa ora minangka kuat. Saben hukum lan peraturan syariah ngatur prilaku sing disambungake karo pria lan wanita.

Sampeyan bakal nemu views dissenting. Nalika sawetara sarjana ilegal adhedhasar lan pracaya yen filsafat filsafat Islam liyane (kayata minangka Ones saka filsafat Hanbali) nganggep yen Individu sing ngandhang saka kuwatir babagan nglakoni laku cabul utawa Badan panik wis ora ana apa-apa ora layak lan ora kena dihukum (lan mung nalika) dheweke pancen wis berjuang kanggo nikah. Sesuai karo wong lanang hadits sing diundang kanthi cepet Minangka cara kanggo nyegah narik kawigaten bebarengan karo panandhang sensual utawa ngobrol. Obrolan karo jinis metu saka serikat dikawruhi.

Yudaisme

Ing Tampilan konvensional Yudaisme, jender lan Reproduksi bakal dadi holiest tumindak sampeyan bisa nindakake, tindakan sing bisa niru Gusti Allah, "Sang Pencipta", lan uga supaya bisa ndhukung kasucian sing bakal nemokake akeh wates lan tip. Ora ana bedane, uga bisa dibutuhake. Iki ngagetake sesambetan seksual metu saka perkawinan, tetep ketat koneksi ing serikat sing nglibatake observasi kabeh niddah, larangan koneksi kanggo entuk jembatan, uga nglibatake interval, prasyarat prilaku lan Perspektif Judaisme konvensional, sing nggunakake seks karo wong diwasa, laku jina, nyisakke semen, lan hawa nafsu minangka dosa. Yudaisme ngidini pegatan, sanajan bebarengan karo kabeh Yudaisme Ortodoks lan Yudaisme Konservatif sing mbutuhake layanan perceraian spiritual kanggo njaluk pegatan wis diakoni. Worldwide gerakan ing Judaisme dipercaya liberal ugi nolak panguwasa Yahudi nglilir nanging ndadekake inspirasi lan overburdened, saéngga ditampa sudut pandang ing tetep nggunakake peradaban kulon kraton.

Sebagéan gedhé Yahudi Yahudi Konvensional ora ditindakake Nanging akèh wong sing percaya yèn Yahudi lan poligami. Siji rabi dominan sing bakal ditampa yaiku Sharon Kleinbaum sing wis dadi kantor pusat ing Reconstructions Judaism sing ngati-ati babagan hukum Yahudi Alkitab tinimbang ngiket, nanging bisa dianggep kaya remnant budaya sing kudu ditindakake kajaba ana basis tumrap bebrayan. Dheweke iku rabi senior ing Kongregasi Beit Simchat Torah ing New York kang ngoperasikake manusiawi sajroning denominasi Yahudi Amérika; R Kleinbaum ngakoni yèn polifimia bisa bener-bener mung dadi pilihan sing ora bakal ngapusi gaya urip sadonya. Sawetara wong Yahudi polamorous uga nuduhaké patriarki alkitabiah karo akeh bojo lan selir sing bisa dadi suci ing agama Yahudi. Ana daftar email sing khusus kanggo wong-wong Yahudi polyamorous, diarani AhavaRaba, sing meh padha karo "cinta gedhe" saka basa Ibrani. (Menehi identifikasi yen Ahava rabbah shalat teges akeh thanks kanggo "katentreman katresnan" Allah.)

Konservatif

Yudaisme konservatif, sajroning Line karo pamikirané kang Halakha (hukum Yahudi) bisa dadi manual ngiket ing gaya hidup saben dina Yahudi nanging rentan marang modifikasi sacara periodik saka Rabbinate, wis ngasilake akeh ketat sing dideteksi dening Yudaisme Ortodoks. Khusus, ing Desember 2006, Panitia Yahudi lan Konsili Yahudi Yahudi Konservatif dianugrahi tontonan sing tontonan. Iki ngemu kesan sing mbatesi larangan sadurungé ing prilaku homoseksual kanggo seksual lanang-lanang mung, sing diumumake minangka larangan Alkitab tunggal, ngumumake larangan beda (umpamane jender seksual utawa homoseksual lisan lanang) sing uga ngangkat sebagian watesan rabinik sing didhasari karo interpretasi téori Talmud saka Kevod HaBriyot ("martabat manungsa"). Ngidini ngatur berkat lesbian lan homoseksual serikat lan ordaining rabi homoseksual lan lesbian sing ngidini tau kanggo melu ing jinis nalika decreasing kanggo mbangun jinis hubungan homo. Iki minangka pamikiran tradisionalis tumrap tumindak gay. Taktik iki ngidini para rabbi pribadi, jemaah, lan kolega kanggo ngayomi kebijakan kasebut. Iki nuduhake yen shift ing larangan kemul ing klinik homo. Iku ngakoni kacepetan perspektif babagan masalah ing Yudaisme Konservatif, supaya ora ana siji cara Yahudi Konservatif saka masalah anyar. Yudaisme konservatif ing jaman saiki ngancurake pamisah antarane konvensional lan liberal marang topik-topik ing budaya Amerika modern.

Anak Yahudi Konservatif wis nyatakake novel-novel sawijining nomer larangan lan syarat, kayata kebutuhan wanita ngrayakake larangan tumrap prilaku plus peraturan rumah tangga. Babagan hukum marvel omah-omahé mbutuhake bocah wadon supaya bisa luwih ngerti minangka niddah utawa malah tumah ing interval menstruasi. Kaya dadi tumah, wanita bakal ngenteni pitung minggu amarga periode menstruasi kanggo nyingkir sawise pitung dina "dina sing resik" kanggo mlebu ing mikveh lan miwiti sambungan seksual. Ing wektu iku, nemu apa wae kontak karo kabeh niddah apa wae sing ora ana kontak sing diijini bebarengan karo dheweke nggulung ora bakal disentuh. Ing afternoon sing padha, Komite Hukum lan Standards Yahudi nerbitake homoseksualitas responsa, nyatakake komentar sing ora ana alesan babagan topik niddah sing kalebu respons sing nambahake watesan konvensional tartamtu kanggo pasangan-Conact Tact ing saindhenging wektu niddah nalika terusake larangan ing jinis hubungan. Responsum ing homoseksualitas digunakke cara Konservatif cara kanggo niddah kanggo njaluk mbatesi Biblical larangan saka prilaku homo lan mundhakaken watesan sing disebut Rabbinic ing karakter. Malah responsum signaled iku bakal nggawe analogi sing nyoto nglibatno strategi ngendi wong kudeta homo les sing ana ing kehormatan dhewe kanggo Tansah saka fungsi tartamtu lan strategi dhewe kanggo niddah: carane

Kita antisipasi murid-murid nonton iki 'Rulings Responsum kita sabar saka murit kanggo nonton sing CJLS rulings. Saliyane, kita ngarepake manawa komite, direktur, kolega, lan siswa ing tugas bisa ngurmati kesrakat lan kamulyan saka mahasiswa homoseksual lan transgender nalika kanthi cara sing padha, ngurmati kesrakat lan kamulyan saka murid-murid posting.

Response enjoined Individu kanggo ora fungsi minangka "promiscuous" uga nyiyapake dhewe kanggo njaluk "marriage tradisional" saben potensial, nalika Mungkin mbokmenawa ora sengaja ngangkat utawa reenforcing sembarang negara strictures ing non-marital prilaku.

Sadurungé ketat ing jinis, responsum iki wis dikurangi banget ing kalangan resmi. Miturut conto, saben dina Semenanjung Téologi Amérika ngusulaké Implementasi rencana asuransi saka omah penggagas kanthi nggabungake murid-murid protes nyebabake pambusakan rencana kasebut.

Yudaisme konservatif resmi mbatalake serikat lan kritéria sing saiki tegese minangka rabbi sing duweni serikat iman sing bakal diusir. Ngamanake macem-macem strictures, kayata larangan kanggo nampa manungsa lan entuk statement kedatangan ing papan pangibadah kanggo kiddies ing ibu. Kesatuan iman antar nyebar ing daftar laity Konservatif, lan uga gerakan Konservatif wis nampung rencana kanggo dumadi saka pasangan ing ngarep-arep kiddies ing agama Yahudi.

Anak Yahudi Konservatif, sing wis ngalahake 20thcentury Iki denominasi Yahudi paling gedhe saka Amerika Serikat ambruk kanthi agresif ing kaanggotaan synagogue ing Amerika Serikat sing sangang puluh sembilan puluhan, miturut 51, anggota kaanggotaan 1990 babagan 33.1percent ing 2001, kanthi mayoritas sing kalah ngunjungi Yudaisme Ortodoks lan uga mayoritas sisa kanggo Reformasi. Fraktur ing budaya modern Amerika ngomong babagan perspektif liberal lan uga luwih tradisionalis babagan seksual lan uga topik tambahan, kajaba beda antarane komentar resmi lan visavis klinik sekular sakabèhé denominasi tradisionalis lan liberal, bisa uga nyebabake pangurangan .

Orthodox

Wonten kathah jumlah pengamatan lan modesty khusus (tzniut), kados ingkang dipunandharaken dening Ortodoks Yudaisme, kados asal saking sumber daya ingkang kathah ing halakha. Pengamatan aturan kasebut owah dadi reguler kanggo babak reguler lan pengamatan Ortodoks.

Yudaisme Ortodoks uga nyimpen larangan ing serikat lan hubungan Inter-iman. Ortodoks Yudaisme, sacara independen saka denominasi Yahudi, mupangake cacat konservatif akal kanggo divorce, sanajan, contone, larangan Kitab Suci kanggo Kohen (keturunan imam Harun) nyedhiyakake divorcee utawa uga ana wanita sing melu ing jinis tartamtu salah laku seksual. Tanggung jawab cerai saka Ortodoks iku wajib diwaca.

Reformasi, Reconstructions lan Humanistic

Reformasi Yudaisme, Yudaisme Yahudi, bebarengan karo Reconstructionist Judaism biasane ora ngrayakake utawa nyuwun prinsip-prinsip penguburan tradisional lan uga nyambut gawe minangka mitra lan nyengkuyung serikat-serikat lan festival pengabdian.

Reformasi lan Rekonstruksi Yudaisme luwih asih tinimbang. Rabbis ing komunitas, lan serikat bisa gawe sampeyan. Humanistic Judaism ngidini union. Reformasi, Rekonstruksi, lan Yudaisme Humanistic uga ora njupuk layanan perceraian marang jaksa perceraian.

Wis diagemaké babagan sikap toleran babagan Reform, Reconstructions, uga Humanistic Judaism ing arah macem-macem lusty lan antar persatuan iman bisa uga wis nggawa menyang prédhiksi dhewe ing kabeh nineties, kanthi kira-kira 33 persen sing duwe omah sing disambung menyang 38 persen , sing ndadekake gerakan Judaisme Konservatif sajrone denominasi Yahudi paling gedhe ing Amerika Serikat.

Buddhisme

Rumus Paling Sering Ngalami integritas Buddha bakal dadi Lima Prinsip lan uga Path Mulia Luwih Noble, sing ngomong iki sampeyan kudu disambungake menyang mbingungake kabungahan seksual. Kabeh prentah iki milih wujud saka tumindak sukarela, mbok menawa mbok menawa ora menehi piwulang utawa dhawuhe langit.

Saka Lima Prentah, sing paling gedhé yaiku kanggo ngluwihi saka jender karo pasangan wong liya, wong ing umur (yaiku, sing dilindhungi dening tuwane utawa biyung), lan sing ngajarake celibacy agama. Nglangi saka kabeh aktivitas seksual lan Buddha diarani wis ngawula marang para pengikuté supaya ora nglairake "kaya nalika ana jugangan sithik kobong."

Hindu

  • Neopaganisme

Kabeh fungsi kesenengan lan katresnan bakal kabeh [sing dadi ritual "Dewi]", nglakoni legitimasi kanggo kabeh utawa kabeh jinis kegiatan seksual kanggo profesional Wiccan.

Saka jinis Gardnerian lan Alexandrian saka Wicca, "Ritus Agung" pancen minangka ritual jender kanthi substansial Nikmatake gamos hieros, sing dilakoni dening Imam Ngrayakake Gusti Allah Wiccan lan Dewi. Upacara Ritus Agung ditrapake sacara figuratif Nggunakke lan Chalice minangka simbol vagina lan penis. Wangun ritual ditampa dening para fans dewasa lan Pribadi. Ritus Agung ora katon minangka prospek kanggo jinis.

  • Satanisme

LaVeyan Satanism minangka bagéan saka mitos Abraham, nganggep mbebayani lan mbebayani. Sétan iku kabeh pluralis, sing mbutuhake homo, lesbian, biseksual, BDSM, polyamorists, pria lan wanita trans jenis kelamin, lan aseksual. Sesambungan seksual dianggep minangka tindak lanjut. Ing Eleven aturan Aturan Bumi mung nyedhiyakake loro pedoman babagan jender: "Aja nggawe kemajuan seksual kajaba sampeyan diwenehi sinyal kawin" lan "Aja cilaka bocah cilik", sanajan pungkasan bakal luwih akeh lan nyakup panyalah gunane fisik lan tambahan. Iku wis mesthi bagean tetep saka rencana CoS amarga diwiwiti ing 1966, awit Peter H. Gillmore wrote ing esai sing nyemangati hubungan jenis kelamin sing padha: "Akhire, wiwit wong-wong sing ngira-ngira yen sikap kita babagan seksualitas yaiku" ana apa "senadyan kita nyatakake Prinsip dasar "pertanggungjawaban sing tanggung jawab", kita kudu ngandharake dhasar liya: Gréja Filsafat Iblis teges mbarang aktivitas seksual karo bocah-bocah uga kewan non-manungsa. "

Ing artikel iki dheweke nyatakake: "Gereja Iblis iku pasamuan pisanan kanggo jinis sing padha kanthi lengkap. Sakwise katresnan saiki lan mitra pengin tundhuk hubungan, kita ndhukung kepinginan kanggo kemitraan sing diakoni kanthi sah, lan hak-hak lan hak istimewa sing teka saka persatuan kuwi. "

  • Unitarian Universalisme

A Jumlah jamaah UU wis nguasai Rapat kegiatan organisasi, Procedural lan wicaksana kanggo diowahi dadi "Kongregasi Welcoming": tim sing kalebu nggawa hal-hal spesial kanggo nampi lan gabungake gay, homoseksual, biseksual & transgender ( Para menteri UU nglakoni perkawinan seks sing padha karo persatuan sing padha karo jenis kelamin sing padha karo hukum (lan sapisan maneh sanajan mbok menawi mboten mungkin, kados dene demonstrasi sipil). Unitarian Universalists wonten ing garis depan tugas kangge nyipta sami-sami jenis kelamin sing ana ing negara lan negara-negara, kajaba ing panggung federal, bisexuals, wong lanang dewasa, lan lesbian diangkat dadi mentri, lan akeh menteri homoseksual sing duwe, malah dadi sah sing nikah karo bojo dheweke.Janine Mei 2004, Gréja Arlington Street wis dadi situs web serikat sing paling dhisik nalika dumunung ing Amerika Serikat. Posisi negara UUA iki pancen ditampa kanthi legalisasi nion - "Ngadeg ing sisih Cinta."

Aleister Crowley ing Aztec garb, 1912.

Kegiyatan jender minangka ukara kanggo macem-macem jinis-jinis kegiatan Ditemokake ing ritualistic, enchanting, utawa agama lan spiritual sing ditemokake ing esoterisme Barat sing akeh tradhisi tradhisi sing digunakake ing budaya Kulon, utawa nggandhengake pemilihan pemahaman misterius lingkungan Barat iki . . 1 adat gayb seksual saiki bakal nduweni kemampuan klimaks utawa rangsangan seksual bebarengan karo visualisasi asil sing diarepake. A anggepan saka gayb seksual bisa dadi konsep sampeyan yen sanggama iku bener-bener mung minangka pasukan sing bisa dieksploitasi kanggo ngluwihi siji actuality. Ajaran-ajaran misuwur saka gayb jender saka alam semesta Barat asal Amerika ing Paschal Beverly Randolph, ing ngisor ndhuwur The Mysteries of Eulis. Ing bagian pungkasan abad iki hubungan Ida Craddock dicithak karya ngatur anyar, akeh Suryo Bridegrooms lan Psychic Wedlock. Aleister Crowley nliti makhluk-makhluk Surgawi saka halaman buku harian The Equinox, ngucapake menawa pancen wis:

Salah sawijining cathetan sing diciptakake manungsa, lan kudu nemokake penulis. Pengarang MS iki. nyatakake dheweke wis dadi bojo malaikat. Doktrin diwiwiti ing wektu kasebut. Penguasaan dheweke dadi ageng.

Publikasi iki kasusun saka nilai Occult. Ora ana perpustakaan Magick sing lengkap karo ora.

Aleister Crowley prihatin nggunakake Theodor Reuss lan Ordo Templi Orientis sawise buku The Book of Lies antarane 1913 lan 1912. Miturut akun Crowley, Reuss nyedhaki dheweke nyatakake dheweke wis diwiwiti ing rumus sihir sing paling sensual (sensual) OTO ing sawetara bab sing misterius karo publikasi. Nalika Reuss ditemokake kanthi ora sengaja, Reynolds ngrintis Crowley ing IX (tingkat kesembilan) saka OTO lan ndadekake dheweke dadi "Sultan Agung Master Irlandia, Iona lan kabeh Britains."

Sanajan OTO ana, ing wiwitan, instruksi jroning jender jender ing tingkat sing paling apik saka Ordo iki, manawa Crowley tansaya dadi pikiran Ordo iki, dheweke nggedhekake ajaran kasebut lan hubungane karo macem-macem jumlah:

  • Masturbatory utawa malah pangopènan sihir seksual dididik, disebut Work Lesser of Sol
  • Metode sihir saiki dididik
  • Proses ngocok anal padha dididik.

Profesor Sesuai karo Crowley:

Kitab Hukum iki ngganggu masalah. Saben wong nduweni total sing paling apik amarga bakal cocok amarga dheweke kanthi pribadi bisa ketemu dorongane. Tentara 1 bakal tansah ngurus sebagian fungsi kasebut. Supaya bisa nguatake sampeyan kanggo nglakoni karsané, sanajan Individu kudu mbok menawa ora mangan nalika brutes. Sing tepat padha cocog kanggo sanggama. Kita kudu bisa kerja karo saben sekolah tunggal.

Gendéra nikmat saka Bear Neighbourhood iki kayadéné godaan kanggo peradaban berbasis Sex lan jinis identitas

Agen Neighborhood ing parade San Francisco

Seksualitas lan peradaban basis identitas jinis yaiku Sub Budaya lan komunitas sing dianggep minangka individu sing mbagi latar mburi, petualangan, utawa gegayuhan minangka asil identitas seksual utawa jinis. Tau tau ngomong yen minoritas bisa ditambahake dening anggota kabeh minoritas sing nduwe Adolf Brand, Magnus Hirschfeld, uga Leontine Sagan ing Jerman. Pemimpin iki wis diterusake kanthi rapet dening Mattachine Society lan Putri Bilitis ing Amerika Serikat.

Mbokmenawa ora akeh wong orientasi seksual lan jinis Affiliate utawa ngenali nggunakake sub budaya tartamtu. Alasan ngandhut karingkes babagan stigma sosial, kadohan, ora ana hubungane karo sub budaya, utawa malah ngandhut subkultur utawa komunitas sing adhedhasar kabutuhan anyar. Sawetara uga ngandharake identitas sing ditondoi dening peradaban Kulon gumantung ing novelty, duwe cacat, lan ninggalake ora ana jarak kanggo ngidini masyarakat umum ngobrol babagan cacat anyar lan jinis. Iki ndadekake akeh nuding identitas sing ndadekake dheweke diklasifikasikake miturut apa sing bisa dipercaya identitas sing diklasifikasikake lan uga kerep ora setuju karo persyaratane dhewe.

Malah bendera Rainbow saka lingkungan LGBT iki

Malah Bear Neighborhood minangka subkultur ing lingkungan LGBT Neighborhood

Peradaban yaiku kabudayan sing ditrapake karo wong lanang lan wadon. Bisa uga dikenal minangka "budaya homo" utawa "budaya aneh", nanging tembung kasebut uga khusus kanggo masyarakat homoseksual.

Gaya urip diganti kanthi geografi lan individualitas Peserta iki. Bagean sing kerep diakoni minangka peradaban iki kaum gay, lesbian, biseksual, lan transgender Pria lan Wanita yaiku:

Proyek saka homoseksual, homoseksual, biseksual lan biseksual Pria lan wanita. Iki bisa ngemot:

Musisi-musisi LGBT saiki lan tokoh-tokoh pemerintah;

Tokoh historis sing didegake minangka LGBT. Asring dipertentangake manawa cocok kanggo ngenali statistik kuno nggunakake fase modern kanggo identifikasi seksual (waca Sejarah anyar). Kathah pria lan wanita LGBT pitados bilih kekeluargaan tumrap tugasipun ugi tiyang-tiyang ing wekdal punika saged nanggulangi identitas seksual utawi jenis kelamin ingkang sami.

Kesadaran babagan gerakan LGBT.

Gegandhengan karo item sing disambungake karo stereotipe kanggo pria lan wanita LGBT.

Identitas lan Statistik sing Ditemokake ing Komunitas LGBT lan peradaban LGBT, iki bakal nggabungake desa, seret ratu lan raja-raja, gayane gayane, lan uga bendera Pelangi.

Ing kutha-kutha tartamtu, utamane ing Amérika Lor, wong lanang homoseksual lan Lesbian cenderung nginep ing tetanggan sing ana sawetara spesifik.

Komunitas ngatur Urip Sawetara kesempatan kanggo mirsani Peradaban sing, kayata misale conto kanggo parade Pride, Gay Games lan uga Decadence Kidul.

Polyamory

  • Kirim utama: Polyamory

Polyamory minangka tradhisi dadi bebarengan karo klinikmu Sacara rinci utawa gegandhèngan karo wong liwat 1 lan sacara consensually. Polyamory uga katon ing peradaban, kategori, utawa malah akeh lanang lan wadon khusus kanggo orientasi utawa seksual. Ing sawetara budaya sing adat mbentuk hubungan nuerous sing romantis kontroversial.

Polygamy (klinik sing mbédakaké banget karo polyamory) Bisa dadi adat nyaluraké luwih akèh saka wong 1. Iku saka peraturan kanggo nikah liwat wong 1 saka Amerika Serikat; Nanging, sampeyan bakal nemokake akeh bangsa ing ndonya. Iku mbok menawa ora normal ing peradaban tengah wétan kanggo wong lanang diwasa kanggo duwe sawetara garwane. Jenis sambungan kasebut disebut polygyny.

Posisi perkawinan ing pirang-pirang wilayah ing kabeh Bumi ora tau mandheg nyiptakake sub budaya lan masyarakat sing klinik saben dinten lan poligami. Ana laporan komunitas poligami wiwit saka Eropa Kulon lan Amerika Utara. Komunitas kasebut, malah kanggo bagean gedhe, wis dibubarake. Ing peradaban Kulon ana sawetara utawa sawetara kasus endorsemen poligami. Sing ora kudu ngetutake sambungan polyamorous ing peradaban Kulon (lan sub budaya) ora ana. Saka Amérika Sarékat diprakirakaké nganti nganti 10 persen wong nglakoni poligami.

Polyamory ana utamane minangka acara terpencil dening wong ing hubungan wis ngiwa pengaturan karo mate (mulane). Ana conto lan akeh variasi sesambetan.

Aksen ngirim bener yen ing negara ngendi Polyamory wis ana utawa ana sing dikenali, iku ing konteks koneksi. Sing pancene bener-bener bakal ngerti iku prasaja kanggo mungkasi loro sing Kulon lan muji peradaban kanggo kekarepan yen wong netepake bebener karo lensa non judgmental iku katon sing Kulon secara signifikan luwih nampa kelompok LGBT lan Polyamory kanggo alasan kaya mangkene:

  • Peradaban berbasis jimat seksual
  • Laporan Utama: Fetishisme seksual
  • Aktivis BDSM ing Taiwan
  • Malah inti sing tanpa wates bener bener bener emblem poligami.

Sub budaya Bun iku nggunakake macem-macem paraphilias bebarengan karo fetishes. Pranata alternatif kanggo sawijining sub budaya bunny kalebu wilayah kelinci lan tontonan fetis.

Malah paraphilias Paling Kerep digawe saka Bun Sub Subkategori

Pemandangan wengi iki didhukung dening Bun Kultur, ing klub malam fetis.

Efek ing peradaban utama Stream

Budaya jaba minoritas tansah lan asring Sway peradaban sing bener. Profesor sosiologi Yale Joshua Gamson nyatakaké tokoh talk show tabloid, dipopulerkan déning Oprah Winfrey ing 1980 sing diwènèhaké luwih gedhé lan duwé pengaruh marang media lan nggawe aliran utama peradaban. '' S Lang asalé saka sub budaya kaya sub budaya minoritas, sing bakal dadi bagean saka vernacular sing ngandhut tembung kanthi deskripsi utawa uga sensual minoritas sing digandhengake.

Madonna yaiku peradaban minoritas, kayata perangane kabeh wong. Akhir-akhir iki, Video Show Queer Eye for the Straight Guy awakens adult male Given adorning hints or fashion make overs.

Peradaban Non-Kulon

Mbalik ing 2006, film Thai Rainbow Boys digawe dening Vitaya Saeng-aroon, nggambarake kemitraan romantis kontemporer sing homoseksual, nonton pamirsa. Vitaya nggawe drama komedi Club M2, manggon ing sauna. Pentinge film kasebut katon ing kabudayan anyar ing sawijining budaya tinimbang Barat amarga nduweni daya tarik lan peran seksual. Gambar 2007 liyane, Bangkok Love Story, dipimpin dening Poj Arnon, wis diarani amarga pati dening perspektif homoseksual amarga transeksual lan transvestites. Penemuan lanang lan wanita iki bebarengan karo para panulis lan sarjana kanthi nggunakake gambar-gambar mau mulai narik masalah stereotype lan jinis amarga malah ngetokake budaya ing ngarep. Ing pirang-pirang negara, nanging seneng kritik lan diskriminasi, homoseksualitas lan biseksuale kerep disetujoni lan sah.

Ora kaya peradaban Eropah sing ditemtokake ing Kristen, terus akeh legislasi sing anti-LGBT nganti akhir-akhir iki lan agama, peradaban Tionghoa wis luwih reseptif babagan hubungan sing non-eksklusif-heteroseksual. Nanging ana watesan saka hubungan peradaban Cina awal sing kacathet wiwit fase. Sampeyan bakal nemokake cathetan sub budaya saka kabeh urip, nanging ing peradaban Cina, sampeyan bakal nemokake wong sing nentang gaya urip lan koneksi heteroseksual.

Akeh wong Jepang sing wis nglumpukake koleksi individualitas, lan jarak wis ana amarga kabeh fungsi seksual sing hegemoni sing ora eksklusif ing budaya modern Barat. Umur wis ngasilake ruang kanggo kabeh fungsi Sex. Mung sadurungé ing Sentuhan Barat, Jepang ora nduweni metode Identifikasi kanthi ciri individual sing wis dipasthèkaké kanthi pilihan Sensualitas biologis (deleng minoritas Seksual ing Jepang). Teori hégmonik babagan Cara wong kudu tumindak terus dadi kuwat ing bangsa ing peradaban Kulon. Riset awal babagan identitas jinis lan peran jender ing Asia Fokus akeh ing watesan khusus sing diyakini wanita, kanggo "Nggawe kewarganegaraan sacara implisit kebebasan wong" ing suit. " Konstraints dipercaya Around wong-wong ing masyarakat Asia Sing dianakaké ing pathokan dhuwur amarga "paradigma dominan" Arguments pangertèn sing hadiah sing "maskulinitas" kalebu latar mburi lan bisa tenan ora mung voiced Ing jero mung masyarakat sanajan Yen ora masyarakat sing macem-macem Liwat durasi eras, uga ing peradaban Asia konvensional kabeh diarani, jamak. Nanging, jinis pilihan maskulinitas (lan feminitas kanggo masalah iki) dadi '' maskulinitas, diberkahi.

en English
af Afrikaanssq Shqipam አማርኛar العربيةhy Հայերենaz Azərbaycan dilieu Euskarabe Беларуская моваbn বাংলাbs Bosanskibg Българскиca CatalàSuriname sing gampang Cebuanony Chichewazh-cn 简体中文zh-tw 繁體中文co Corsuhr Hrvatskics Čeština‎da Dansknl Nederlandsen Englisheo Esperantoet Eestitl Filipinofi Suomifr Françaisfy Fryskgl Galegoka ქართულიde Deutschel Greekgu ગુજરાતીht Kreyol ayisyenha Harshen Hausahaw Ōlelo Hawaiʻiiw עִבְרִיתhi हिन्दीhmn Hmonghu Magyaris Íslenskaig Igboid Bahasa Indonesiaga Gaeligeit Italianoja 日本語jw Basa Jawakn ಕನ್ನಡkk Қазақ тіліkm ភាសាខ្មែរko 한국어ku كوردی‎ky Кыргызчаlo ພາສາລາວla Latinlv Latviešu valodalt Lietuvių kalbalb Lëtzebuergeschmk Македонски јазикmg Malagasyms Bahasa Melayuml മലയാളംmt Maltesemi Te Reo Māorimr मराठीmn Монголmy ဗမာစာne नेपालीno Norsk bokmålps پښتوfa فارسیpl Polskipt Portuguêspa ਪੰਜਾਬੀro Românăru Русскийsm Samoangd Gàidhligsr Српски језикst Sesothosn Shonasd سنڌيsi සිංහලsk Slovenčinasl Slovenščinaso Afsoomaalies Españolsu Basa Sundasw Kiswahilisv Svenskatg Тоҷикӣta தமிழ்te తెలుగుth ไทยtr Türkçeuk Українськаur اردوuz O‘zbekchavi Tiếng Việtcy Cymraegxh isiXhosayi יידישyo Yorùbázu Zulu
{